Tuesday, June 30, 2009

1000 visitors







Bila la aku nak reach 1 000 visitors nie? sesapa yg dah ada more than 1000 visits leh bagi tips tak? tak rugi kan kalau share ilmu sikit...la ni baru 857@28/06/09..

Hope to hear and share from all...
Thank you in advance..

AdioSS!!

Monday, June 29, 2009

Tutorial with Ayu the Sun



One fine day i had tutorial with Ayu, the sun..aku kan budak baru belajar...nak cantikkan blog aku nie..jadi aku minta nasihat and tips from ayu..alhamdulillah..dia tak kedekut ilmu..its started at 1.15 pm ended at 2.00 pm..lama siut!!

aku nak tahu pasal 2 tips:-
1) to add name link dlm blog- which sampai sekarang tak khatam lagi...dunno why..aku ikut gak all the tips..tengok la kertas nie..aku siap tulis lagi bagai...



2) aku nak belajar camana nak tepek gambar byk-byk kat header tue...hasilnya tengok la kat bawah nie..cantik kan..

then aku nak ubah background aku nie...from yellow...to pink wif butterfly..cantik kan??


ok sesapa yg nak belajar ngan Ayu, the Sun...contact la dia via sms atau chat box dia..ye..




Ok la..till then..i c u when i c u..

AdioSSS!!

Sunday, June 28, 2009

Fara's bedtime




Fara suka main with this doll yg tak berbaju nie..suka cakap with it..entah apa yg dicakapkan..suka main "mak-mak" wif both dolls...comel sgt..korang layan aje la gambar nie yea..

dah almost her bedtime..tapi dia kata nak tidur kan pooh and kiki dulu..baru dia nak tidur...


posing tak ingat...
semua dah tidur katanya...

kiss goodnite before sleep...







hope semua enjoy tengok gambar fara nie...

Adios!!

Saturday, June 27, 2009

Lunch at Passion, Jalan Yap Kwan Seng



Aku kuar wif Ayu, the sun again..kali nie bawak dia pergi tempat yg dia tak pernah gi...aku stress kat office..so i decided to go out wif her for lunch...masa nak kuar dari parking..ayu dah hulur duit..tapi c at the pondok nie..takde org pulak..camano nak kuar nie..about 5 mins cam tue baru org yg jaga parking mai...tension tul si ayu, the sun nie...





Anway, I were introduce by my lunch partner to this place..tempat nie cosy..cantik..comfortable..kalau nak candle light dinner sini mmg sesuai...it has lunch sets aje..

C...its just about rm9.90 nett..tapi depa kira rm10 la...certain dates ada different selection of menu...ada standard lunch set for rm10 or premium lunch set for rm15...murah kan..ok la tempat dia mmg cantik...tengok gambar dibawah yea...






Its a bungalow house..bawah depa buat tempat dining..atas depa buat florist cum office gitu...
cantik kan??







tempat cantik sgt...

we ordered premium lunch set...rm 15 a set....mine was nyonya devil chicken curry, air cincau and sago pudding..aku add choc brownies..yum..yum...ayu, the sun..took..mee curry, air cincau and sago pudding...


our air cincau sampai dulu....sementara nak tunggu main meal sampai...














harusla blogger tegar..ayu, the sun nie...update mana yg patut..siap bwk mini lappynya lagi...tengok khusyuk tak???





my meal dah sampai....









then ayu, the sun punya meal pun sampai...after finished eating...







our desserts pun sampai..its sago pudding..









and additional choc brownies..ini mmg sedap..kalau korang gi sini...jgn lupa order yg nie...sedap..cam secret recipe punya...sodap...serious!!!

harga semuanya its rm32.75...murah kan???






senang aje nak carik tempat nie..korang masuk jalan yap kwan seng...terus aje..sampai korang jumpa kampung pandan kari kepala ikan on yr rite...then masuk turning tue...terus aje...further up sikit..u can c this place..its on yg left....senang kan..
selamat mencuba....

Sunday, June 21, 2009

HAPPY FATHER'S DAY

Happy Father's Day to my Abah and Darling..

ABAH


Thanks for being my father..without you ..I won't be in this world...no words can express that we love u soo..much..moga allah panjangkan usia mu...thank you so much for your guidance...appreciate it...
LOve U abah...



DARLING...


Terima kasih tak terhingga padamu..kerana memberi aku anugerah allah yg tak ternilai ini..3 permata hati kita...
Terima kasih kerana kesabaranmu, kasih sayang mu dan kesetiaanmu..mama harap ianya akan berpanjangan hingga ke akhir hayat..insya'allah...
Terima Kasih kerana menjadi abah yg baik, sabar terhadap kerenah permata hati kita ini..
Semoga hari bapa tahun ini menjadi lebih bermakna padamu..

aku tak pandai berkata-kata..susah nak describe rasa cinta dan sayang kami padamu...

Terima kasih both abah and darling for being a shoulder to cry on..

Saturday, June 20, 2009

Mari..Mari...



Hi and assalamualaikum..

Yesterday (16/6/09), my darling bought durians..D24, 1 kg Rm30...adala lebih kurang 5 biji semuanya..

Sedap ko..aku suka durian..tapi takde la..habis 5 biji tue...aku boleh makan around 12 ulas aje..sikit kan..jadila..as long aku boleh hilangkan rasa craving of durians...no..no..no..jgn ingat aku pregnant pulak ....my fren baru aje lepas visit me...heheheh...ada paham tak?? Anyway, korang tengok gambar kat atas ni..tengok kuningnya..masa sekarang nie pun aku dah terliur-terliur dah..hehehhehe...


Tengok aksi fara makan durian..dia ni eksyen aje lebih...dia hisap aje sebenarnya..then dia buang isinya tue....rugi kalau bagi dia makan...sebab nanti dia buang...ish..ish..ish...





Selamat menjamu "Mata"....

AdIOs!!

Dinner time

Hi semua...

Kali ini aku nak bercerita ttg dinner wif family...selalunya..aku akan tetapkan 1 hari utk family..maksudnya..apa yg u nak buat mesti wif family..hari tue jatuh hari ahad...iyela..aku kekadang kat umah sibuk gak..sibuk wif persatuan, anak2 aku sibuk ke rumah tuknya...hubby aku sibuk wif his frens...so, i make a point..on Sundays, family activity...esok-esok bila dah besar anak2 aku sok..dorang pun boleh practise the same wif me and their father..tul tak?

Kali ni aku bawak Amirul ke Nando's..dia tak pernah ke sana..selalu aku bwk abang aje...
Kita tengok pics yea...


Tak sabar menanti makanan...tapi sempat berposing sakan...kelakar gak menengok gelagat dia nie...





Darling aku wif abang...darling aku nie mmg tak suka bergambar..camera shyla katakan...tengok masam aje...aku pun tak ingin nak ambik gambar yg busyuk n masam nie...hehehhehe
tapi abang maintain cool aje...


We ordered 4 sets of 1/4 of chicken and 2 sidelines, aku ambik mild hot chicken, potato salad and french fries coz aku kan share wif fara...so kena la ambik yg tak pedas, amirul took mild hot chicken (1st timer), mediterranean rice and peri corn, abang took extra hot chicken(eksyen..boleh makan pedas..konon...), rice and coleslaw..n darling aku dia ambik hot chicken, rice and coleslaw..darling aku not a big eater..if u bawak dia gi hotel pun...dia punya starter is rice...kalau aku gi hotel...i'll take something yg tak pernah/jarang rasa...kalau nak makan nasi..kat umah pun ada ...hehehehehh..jadi la....

Fara cam biasa..semua org punya dia nak rasa...she is also a small eater..susah nak makan nasi...kalau kudap2 laju aje...mee goreng lagi laju...



Fara sempat lagi berposing..sebab dia tengok i asyik snap gambar her brothers..so dia suruh i ambik gambar dia laks..dia ni cepat merajuk...


The boys...







Ok..nanti aku sambung lagi yea...

AdioS!!

Thursday, June 18, 2009

UPIN DAN IPIN


Anak korang suka tengok cerita Upin dan Ipin tak? Anak2 aku suka..especially si Fara...dia sebut "opin dan open"..jadila...janji ada bunyi nya ye tak? cerita ni bagus la..bagi budak2 leka with cerita teladan..cerita pasal posa...best la..aku pun layan gak cerita nie..yg best tue..si ehsan bila cikgu masuk kelas...dia dan kawan2..ucap selamat pagi...ada lagu tue.."selamat pagi cikgu"...ada nada lagu tue...
tiap-tiap malam layan u tube atau www.upindanipin.com.my

ok...nanti kita sambung lagi k!!

Adios!!

Tuesday, June 16, 2009

Keletah my princess...



I want to story about my little princess..lama gak aku tak kuar pasal cerita dia nie...
ini fara wif her doll yg takde baju ni..namanya kiki...
Fara Arianna..boleh panggil dia nana, fara, arianna..ikut suka la...A talkative person, suka bergaya, melaram kasut tinggi aku..suka make up gak..aku ada belikan dia makeup mainan...
suka main bola gak..and agak kasar sikit compare wif her cousin sister, arissa...








budak nie is aready 2 years , 5 months and 12 days...bila korang ada bb gal nanti..and the only one..mesti korang sayang sgt kat dia..

Budak nie semakin nakal, bijak....geram tul..kekadang bia aku marah kat dia..she will kiss me..cam nak say sorry la...tapi in actions...cute kan!!!








ada gaya model tak?....












Aksi mengemas rumah...tengok la cushion kerusi aku tue berterabur...ini adegan abah dia balik..so sibuk suruh aku berkemas..takut nanti dia kata abah marah nanti.."cepat mama kemas...nanti abah marah"....anak dara aku nie...







Nana wif her doll, didi....posing sakan...







ok...bye!!

ADIos!!

Maksu's little darlings..












Both arissa and Fara..tak boleh nak jauh dari maksunya (my youngest sister)...tengok la tue...dari my sis balik dari kerja..sehingga dia nak mandi..pun susah..both of them mengekor aje dia gi mana...si fara jealous coz kakak duduk wif maksu..so dia pun berebut lak gak..

Kita tengok aksi mereka ..k!!...my darlings....si arissa..kekadang panggil i pak long..kelakar kan...tersasul pulak..dia panggil fara..."fagha"..dia tak pandai sebut huruf "R"....comel aje..don't play-play..ini anak doctor tau....

dia nie lain dari si fara..dia lembut...tertib..opposites of fara...yg ganas tue..hehehehhe
ok..nanti kita sambung cerita lain laks yea..

adioSSS!

Monday, June 15, 2009

Lunch at Laksa Shack, JJ Maluri



Dah lama tak makan laksa and lunch with ayu, the sun...so kami bertemu janji ke Laksa Shack, JJ maluri..kali ni kami naik cab..selalu kemana aje nak lunch..ayu drive...aku malas dia drive sebenarnya...bukan dia malas..aku yg malas..coz ayu nie pemurah...tak nak dibayarkan parking dan minyak..itu yg lecehnya....takkan kita tak bayar duit parking kan!! segan laaaaaaa....anyway..si ayu nie kelaparan..tak sabau-sabau...
tengok picture nie...sampai aku punya air pun dia rembat...laksa sampai lambat...dia habiskan air dia..then order another 1....seee...how hungry she is...hehhehehe




ala..ala comel gitu...dah kurus dah dia..jalousnya..no matter aku bawak dia makan kat mana aje..dia ttp maintain slim...i like her make up too..belajar dari mak merah...







Kami sepakat order set lunch rm14.90..this includes any laksa of your choice, 2 pcs of otak-otak and bandung cincai..marvellous..sedap...
both of us ordered the same laksa...i.e. laksa sarawak..sedap...pekat kuah dia...i like...




Kan betul kata aku..dia dah slim..sapa yg kenal dia..mesti agree with what i said...betul tak?...
go..go..chaiyok!!








Nanti kita sambung lagi k!!

AdioSS!!

Terminator Salvation movie



Set in post-apocalyptic 2018, “Terminator Salvation” stars Christian Bale as John Connor, the man fated to lead the human resistance against Skynet and its army of Terminators. But the future Connor was raised to believe in is altered in part by the appearance of Marcus Wright (Sam Worthington), a stranger whose last memory is of being on death row. Connor must decide whether Marcus has been sent from the future, or rescued from the past. As Skynet prepares its final onslaught, Connor and Marcus both embark on an odyssey that takes them into the heart of Skynet’s operations, where they uncover the terrible secret behind the possible annihilation of mankind.

Apa cerita with this caption above??? saje nak share la...i went to watch movie with my darling..dah lama tak gi watch movie with him...the last i went pun wif my boys..masa tue pregnant kan arianna...watch magadascar....ya allah lama sungguh...then aku tak ingat bila lagi aku kuar wif my darling watch moview..best gak this feeling..cam bercinta laks..hhhehhehe..i shyla...ctually takde plan pun..my kids ada kat umah his makcik..including arianna..dia nak tidur sana..so..mama and abahnya..ada time spending alone at home..hehheheh...boring gak budak2 takde kat umah...

we went to alamanda at 9.30 pm to watch a movie schedule at 10.20 pm...
tak sangka..nak gak dia gi tengok movie wif me..
ceritanya best and actor pun hensem...heheheh...
habis movie at 11.45pm movie ends...seronok la..hope there will be another movie out nite...ye darling....







AdioS!!!

Saturday, June 13, 2009

Lunch at Sweet Chat, Berjaya Times Square



I had lunch with ayu, the sun kat Sweet Chat, Berjaya Times Square...masa nak carik restaurant nie..masya allah...mengira bagai..iyela..kat directory floor stated lot 49...kita org berdiri betul-betul depan kedai..tapi cam takde pintu..ayu siap kata betul ke nie...??? rupanya...is lot 49A..rite in front of our batang hidung..keh..keh..terkompius kejap with the number kedai laaaaa....
its a small and cozy restaurant i would say..cantik la...wif kerusi merah..mak merah mesti suka makan kat sini..ayu..the sun..ko bawak la mak merah dtg sini yea...

ayu tak sabar-sabar coz kelaparan...set lunch reasonable...rm16.90 any set la..pasta ke..rice ke..the set comes with punch drink and hot dessert...sambil baca buku menu..

ternampak durian pancake..apalagi..kami sepakat order durian pancake...baunya pun sedap..kitaorg hantu durian...mak ayu pun suka makan durian...





licin siut...!!






i ordered pasta set...spaghetti black pepper chicken, almond cream with tong yuen (dessert) and blue punch drink..ayu, the sun ordered pasta set gak...baked macaroni cheese..sedap gila...i like it so much walaupun muak tapi sedap sgt...full of cheese...mango with apa ek..lupa la..tapi sedap and strawberry punch...bestla..



tengok tue..once a blogger..bila-bila pun boleh blog.. blogger tegar la kata kan...kemana pun tak akan lupa camera...









suka sgt...ini pun recommended by lunch partners..sarah..thanks sarah...lain kali bagitau tau kat mana sedap...aku jealous with ayu, the sun..aku nak buat dia gemuk balik cam aku..hehehehehe...senjata aku nie....

and.......i would recommend to all..bukan sebab jealous ok..aku kidding aje tadi...mmg sedap...puas hati..sorang belanja..pun lebih kurang rm25 aje..ok la kan..ini termasuk tax and durian pancake tue....

tapi yg tak bestnya kat sini..tak boleh bawak camera la..nak ambik gambar pun kena guna phone yg ada camera..sebab nanti kena tegur mcm kami...
waitress tue kata..."tak boleh ambik gambar disini yea cik, resipi ini hak restaurant ini sahaja"..something like that...marah betul si ayu, the sun...tapi dia ttg ambik gambak gak...tak puas hati..hehehehhe...


apa pun..aku tetap puas hati....thanks ayu...for the company...

AdIOs!!

Friday, June 12, 2009

Poney Sales at South city Plaza

Poney 2009 May Warehouse Sale

Poney Garments Sdn Bhd
Discount Duration : Thu, 28 May 2009 - Mon, 1 Jun 2009, 10.30am till 9.00pm. (Discount Ended)
Company : Poney Garments Sdn Bhd
Location : South City Plaza, Centre Court, 43300 Seri Kembangan
Telephone : 03-8943 8380
Promotion : PONEY Warehouse Sale will be held at South City Plaza from 28/5 – 1/6/09. (Price as low as RM5.)
Brands Offered :
  • Poney
  • Baby Poney
  • Renew

  • Setelah berhempas pulas memujuk darling aku akhirnya..dia bawk gak aku gi Poney Warehouse sale kat South City Plaza, Serdang...korang pernah gi kat sini tak? sorry la aku tak ambik gambar shopping complex tue..sebab it is so dull..tak cam klcc ke, bukit bintang ke...boring sesangat..itu sebab depa buat warehouse sales kat sini kot..sebab boleh tarik orang masuk dis shopping complex...aku sampai sana around 8.15 pm...n the sales ends at 9.00 pm..so apalagi...cepat-cepat la ke destinasi...sampai kat sana aku serbu baju for gals la...1- 3 yrs...aku grab a few for fara..1 for abg and 1 for amirul..ok la..rm100 for 8 baju






    this is a long pants for fara...comel sgt sebab bunga nya...


    let's view some more...





    this red kemeja is for abang..cantikkan..i like the color and the button..tengok betul2....smart...







    sebelah kiri is the pink skirt and pink shirt for fara...







    ok..till then...

    Adios!!

    LinkWithin

    Blog Widget by LinkWithin