Saturday, June 13, 2009

Lunch at Sweet Chat, Berjaya Times Square



I had lunch with ayu, the sun kat Sweet Chat, Berjaya Times Square...masa nak carik restaurant nie..masya allah...mengira bagai..iyela..kat directory floor stated lot 49...kita org berdiri betul-betul depan kedai..tapi cam takde pintu..ayu siap kata betul ke nie...??? rupanya...is lot 49A..rite in front of our batang hidung..keh..keh..terkompius kejap with the number kedai laaaaa....
its a small and cozy restaurant i would say..cantik la...wif kerusi merah..mak merah mesti suka makan kat sini..ayu..the sun..ko bawak la mak merah dtg sini yea...

ayu tak sabar-sabar coz kelaparan...set lunch reasonable...rm16.90 any set la..pasta ke..rice ke..the set comes with punch drink and hot dessert...sambil baca buku menu..

ternampak durian pancake..apalagi..kami sepakat order durian pancake...baunya pun sedap..kitaorg hantu durian...mak ayu pun suka makan durian...





licin siut...!!






i ordered pasta set...spaghetti black pepper chicken, almond cream with tong yuen (dessert) and blue punch drink..ayu, the sun ordered pasta set gak...baked macaroni cheese..sedap gila...i like it so much walaupun muak tapi sedap sgt...full of cheese...mango with apa ek..lupa la..tapi sedap and strawberry punch...bestla..



tengok tue..once a blogger..bila-bila pun boleh blog.. blogger tegar la kata kan...kemana pun tak akan lupa camera...









suka sgt...ini pun recommended by lunch partners..sarah..thanks sarah...lain kali bagitau tau kat mana sedap...aku jealous with ayu, the sun..aku nak buat dia gemuk balik cam aku..hehehehehe...senjata aku nie....

and.......i would recommend to all..bukan sebab jealous ok..aku kidding aje tadi...mmg sedap...puas hati..sorang belanja..pun lebih kurang rm25 aje..ok la kan..ini termasuk tax and durian pancake tue....

tapi yg tak bestnya kat sini..tak boleh bawak camera la..nak ambik gambar pun kena guna phone yg ada camera..sebab nanti kena tegur mcm kami...
waitress tue kata..."tak boleh ambik gambar disini yea cik, resipi ini hak restaurant ini sahaja"..something like that...marah betul si ayu, the sun...tapi dia ttg ambik gambak gak...tak puas hati..hehehehhe...


apa pun..aku tetap puas hati....thanks ayu...for the company...

AdIOs!!

1 comment:

rasp said...

tu la kan...kkdg restorans tak bagi take pics tapi as blogger *ihiks* curi2 gak amiks...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin