Wednesday, May 8, 2013

JUSSULIN : "...potong gula, jangan potong kaki..."

Salam semua....dah bersarang dah blog ni...sebab apa? sebab Mama dah lama x update..hehehe...rindu kat korang semua....Apa khabar?

Baru baru ni Mama baru jumpa satu penawar ajaib untuk pesakit diabetes yang dah bertahun tahun ambil ubat hospital...cucuk insulin..lihat info dibawah...mama ada letak sedikit sebanyak info tentang penawar ini..it's amazing...belum cuba belum tahu...sekali dah cuba pasti x sabar untuk melihat hasil yg lebih baik dari sebelum ni...
Tengok headline pun mesti korang korang teringin kan....jgn risau...ni ada label kmm...n yg pasti halal...

MAHUKAH ANDA MENGALAMI MASALAH SEPERTI INI :

*Kegagalan Buah Pinggang
*Sakit Jantung
*Katarak Mata
*Strok / Angin Ahmar
*Lemah tenaga batin
*Sakit saraf @ mati pucuk
*Gangrene @ anggota tubuh membusuk ataupun mati

JUSSULIN ialah minuman warisan turun temurun yang dirumus daripada herba-herba terpilih. JUSSULIN diproses menjadi air minuman yang enak dan baik untuk kesihatan. Minuman ini telah digunakan oleh nenek moyang kita secara tradisional untuk mengurangkan kandungan gula (glukosa) di dalam badan. Kajian saintifik menunjukkan bahan-bahan yang digunakan dalam minuman ini mengandungi antioksidan yang bertindak memerangkap radikal bebas yang menjadi punca segala penyakit. Ia juga mengandungi betasisterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglicemick (menurunkan paras glukosa)

Jadi, sekiranya anda telah mencuba pelbagai ubatan lain yang mungkin mengandungi steroid (dadah) atau bahan sampingan yang memberi kesan kepada tubuh dan kesihatan anda, kenapa tidak mencuba minuman ini? Ianya asli, tiada campuran lain, hanya 100% bahan asli, itulah kelebihannya. Murah lagi berkesan. InsyaAllah.

PROSES PEMULIHAN :

- Pengedaran darah menjadi lancar (badan berpeluh)
- Pembuangan air kecil yang banyak
- Kebas-kebas di kaki beransur hilang
- Tidak berasa letih dan mengantuk
- Badan berasa ringan

Sekiranya badan terasa lemah, kurangkan minum dan dapatkan bacaan gula didalam badan. Setiap individu mempunyai tindak balas yang berbeza. Ada yang merekodkan penurunan yang drastik dan ada juga yang melaporkan kenaikan bacaan gula. Sekiranya berlaku kenaikan paras gula, teruskan minum sehingga bacaan gula turun.

Dan...jangan risau...bahan bahan yg digunakan dlm jus ni adalah herba semata mata...no artificial color or add ingredient...

Dan...yang paling penting dengan keizinan Allah SWT...in sha allah...kita akan sembuh seperti sediakala...no more steroids n insulin..kita hanya berusaha...DIA yang menentukan..

Harga sebotol JUSSULIN (1Litre)
-RM 25

Harga sebotol ROYALE JUSSULIN (100ml)
-RM 58.90

Sebarang pertanyaan,  sila berhubung terus dengan

AZLINA ARIFFIN
017-6011-700
azlinaariffinster@gmail.com

Free delivery to:-
- Puncak Jalil/Bukit Jalil
- Puchong
- Serdang
- Seri Kembangan

Till then...tatatiti...

Thursday, August 25, 2011

Selamat Hari Jadi Anakku

Salam Semua


Hari nie birthday Abang...my eldest son...dia dilahirkan pada 25hb Ogos 1996.. He is now 15 years old...


Happy birthday darling..

Mama hope Allah panjangkan usia Abang, sihatkan tubuh badan....

Mama hope Abang jadi anak yang soleh, yang bijak, anak yang baik dan abang yang baik...

Amin...


love always,Mama Azlina=)






Tuesday, August 23, 2011

Jalan Sesak dengan Manusia

Salam semua

Hari Ahad yang lalu aku ke Jalan Tar...naik train from last Putra station kat gombak...gerak kul 1.20 pm...sampai around 1.45 pm

berjalan dari masjid jamek ke bazaar jalan TAR...jalan agak sesak dek Manusia Manusia yg nak bershopping untuk raya.

Hajat aku kat situ as follows:-
1) Ambik baju Melayu the boys kat BAK tailor...depan colliseum tue...
2) Beli tudung nana warna silver..tahun ni color silver...comeinya
3) Tinjau baju utk aku...tinjau aje tau...tak beli pun...takde size..
4) Abang minta upah...belikan keperluan dia...biasa la tue...bila dah jalan ngan Mama dia..
5) Tinjau tudung...ni pun tinjau gak...sebab...dah beli banyak from my frens from office

Jalan sesak gila...hujan turun...but boleh jalan lagi...by 4.00pm...aku ke LRT Star station laks..naik train terus ke Bukit Jalil...Itupun..silap station..hahahhaa...LRT station yg anak aku penat beratur tue rupannya...nak ke Sentul...Aku kan nak ke Sri Petaling/Bukit Jalil...so...kena lintas jalan sekali lagi..utk ke station yg betul...ah...malu tul...dah lama tak naik train la katakan....dah la hujan...dugaan....


love always,Mama Azlina=)

Monday, August 22, 2011

Menyampah dengan perempuan itu...

Salam..semua



Nak share ngan korang my frustration with my Lady BOSS...yang tak pernah nak bertolak ansur...

Hari nie kena marah wif her pagi pagi buta disebabkan satu perkara yg tak dapat dielakkan


Tension betul la...dia ingat aku tak tahu yg dia dah baca email tue...marah tak tentu pasal...dia ada Ipad..which she can read it from the Ipad...menjerit tak tentu pasal...aku buat "deek" aje la....diam...tak jawap sepatah haram...then baru dia lower her tone....


Aku tak tahan lagi dengan perangai dia nie.....


Bila semua sibuk nak ambik cuti raya...dia pun sibuk nak cuti..


Bila aku cuti or course...mula la dia hantar sms yg nasty...aku tak tahula apa yg dia nak sebenarnya...dia kata kat aku..yg my relief tak pandai handle dia...ah...lantak la....aku nak cuti....malas aku nak layan...


tension betul..........eeee.....bulan posa nie mmg byk dugaan ngan dia nie...


Patut kah aku minta ditukarkan? Atau tukar kerja....?



love always,Mama Azlina=)






Wednesday, August 17, 2011

Cuti...Cuti

Salam semua


Hari nie...org yg kerja kat Selangor dan sewaktu dengannya...semuanya cuti...bestnya...dapatla tidur panjang sikit...but jgn lama sangat...nanti makruh puasa tue...


Aku kerja kat KL...takde cuti la...huhuhu...


Mesti Jalan Tar hari ni kena serbu dek orang orang yg kerja kat Selangor dan sewaktu dengannya...

Petang nie...mesti jalan sesak....aaaahhh...tension...


Pagi tadi jalan ok...lenggang aje...sampai pun awal...itu sebab dpt update blog nie awal pagi....


Korang cuti tak hari ni? Nak jalan kemana?



love always,Mama Azlina=)






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin