Thursday, August 25, 2011

Selamat Hari Jadi Anakku

Salam Semua


Hari nie birthday Abang...my eldest son...dia dilahirkan pada 25hb Ogos 1996.. He is now 15 years old...


Happy birthday darling..

Mama hope Allah panjangkan usia Abang, sihatkan tubuh badan....

Mama hope Abang jadi anak yang soleh, yang bijak, anak yang baik dan abang yang baik...

Amin...


love always,Mama Azlina=)






Tuesday, August 23, 2011

Jalan Sesak dengan Manusia

Salam semua

Hari Ahad yang lalu aku ke Jalan Tar...naik train from last Putra station kat gombak...gerak kul 1.20 pm...sampai around 1.45 pm

berjalan dari masjid jamek ke bazaar jalan TAR...jalan agak sesak dek Manusia Manusia yg nak bershopping untuk raya.

Hajat aku kat situ as follows:-
1) Ambik baju Melayu the boys kat BAK tailor...depan colliseum tue...
2) Beli tudung nana warna silver..tahun ni color silver...comeinya
3) Tinjau baju utk aku...tinjau aje tau...tak beli pun...takde size..
4) Abang minta upah...belikan keperluan dia...biasa la tue...bila dah jalan ngan Mama dia..
5) Tinjau tudung...ni pun tinjau gak...sebab...dah beli banyak from my frens from office

Jalan sesak gila...hujan turun...but boleh jalan lagi...by 4.00pm...aku ke LRT Star station laks..naik train terus ke Bukit Jalil...Itupun..silap station..hahahhaa...LRT station yg anak aku penat beratur tue rupannya...nak ke Sentul...Aku kan nak ke Sri Petaling/Bukit Jalil...so...kena lintas jalan sekali lagi..utk ke station yg betul...ah...malu tul...dah lama tak naik train la katakan....dah la hujan...dugaan....


love always,Mama Azlina=)

Monday, August 22, 2011

Menyampah dengan perempuan itu...

Salam..semua



Nak share ngan korang my frustration with my Lady BOSS...yang tak pernah nak bertolak ansur...

Hari nie kena marah wif her pagi pagi buta disebabkan satu perkara yg tak dapat dielakkan


Tension betul la...dia ingat aku tak tahu yg dia dah baca email tue...marah tak tentu pasal...dia ada Ipad..which she can read it from the Ipad...menjerit tak tentu pasal...aku buat "deek" aje la....diam...tak jawap sepatah haram...then baru dia lower her tone....


Aku tak tahan lagi dengan perangai dia nie.....


Bila semua sibuk nak ambik cuti raya...dia pun sibuk nak cuti..


Bila aku cuti or course...mula la dia hantar sms yg nasty...aku tak tahula apa yg dia nak sebenarnya...dia kata kat aku..yg my relief tak pandai handle dia...ah...lantak la....aku nak cuti....malas aku nak layan...


tension betul..........eeee.....bulan posa nie mmg byk dugaan ngan dia nie...


Patut kah aku minta ditukarkan? Atau tukar kerja....?



love always,Mama Azlina=)






Wednesday, August 17, 2011

Cuti...Cuti

Salam semua


Hari nie...org yg kerja kat Selangor dan sewaktu dengannya...semuanya cuti...bestnya...dapatla tidur panjang sikit...but jgn lama sangat...nanti makruh puasa tue...


Aku kerja kat KL...takde cuti la...huhuhu...


Mesti Jalan Tar hari ni kena serbu dek orang orang yg kerja kat Selangor dan sewaktu dengannya...

Petang nie...mesti jalan sesak....aaaahhh...tension...


Pagi tadi jalan ok...lenggang aje...sampai pun awal...itu sebab dpt update blog nie awal pagi....


Korang cuti tak hari ni? Nak jalan kemana?



love always,Mama Azlina=)






Monday, August 15, 2011

Lagu Raya..baru atau lama

Salam Semua


Lagu raya dah banyak kita dengar dalam radio & kat pasaraya. Korang rasa la..lagu versi mana best? Lagu Raya versi lama or Lagu Raya versi baru...


Aku rasa & masih suka lagu lagu Raya versi lama...masih versatile...yang baru nie ...tak berapa best sangat laa...kurang menyengat...


Antaranya yang jadi fav terkini ...Dari jauh ku pohon maaf from Allahyarham Sudirman, Gema Takbir di pagi Raya by 4U2C, Musafir di Aidilfitri by S. Jibeng and this is my fav song ...Pulanglah from Aishah..


Apa kata korang?


love always,Mama Azlina=)






Sunday, August 14, 2011

Battery Kong

Salam semua


Sejak semenjak puasa nie...badan ku selalu letih...sampai umah..after berbuka...mesti rasa nak cari bantal...atau mungkin sejak semenjak umur semakin "Muda" kot yg jadik cam gini...entah la...


Battery nie bila kul 9.30 pm ..aje dah Kong...hahahhha...korang ada rasa cam gini tak?Ingat kereta aje yang ada battery...rupanya manusia pun ada gak...hehehhe




love always,Mama Azlina=)






Saturday, August 13, 2011

Baju Raya

Salam semua


Puasa baru masuk hari ke yg ke 13...tapi semua dah sibuk nak beli baju raya ...In fact, ramai yang dah beli baju raya sebelum puasa...advancenya...sebab tak nak sesak membeli belah nanti...


Korang dah beli baju raya ke? Berapa pasang tahun nie? Warna apa? mesti sedondon semuanya kan?


love always,Mama Azlina=)

Friday, August 12, 2011

Sahur apa today?

Salam semua


Nak tanya....Korang selalu sahur apa ek?


Ada tak sesiapa yg nak share sahur simple with me...Kekadang...agak ketandusan idea gak nak masak pagi pagi buta ni...hehehehe


Macam pagi tadi..masak nasi goreng aje...senang dan cepat...Kekadang tue makan Mee sedap & Oats aje...wif Milo..


Meh la share kat sini


love always,Mama Azlina=)





Thursday, August 11, 2011

Create Facebook

Salam semua


Today nak cerita pasal create facebook.


Amirul, my 2nd son dah ada facebook...atau dipanggil muka buku nie....

Seronok dia tue ya amat...Allah aje la yg tau...siap nak add all his fav football players lagi...kalah maknya...hahahha


Tiap tiap hari bercerita tentang dia create his own facebook...siap tak nak bagitau abang dia lagi...entah apa kes...


Tapi seronok bila tengok riak muka dia bila dia bercerita tue....Anak2 korang ada "Muka buku" tak?


Yang penting...enjoy...enoy gak...tapi buku jangan lupa...

Saje nak share cerita bulan Ramadhan nie...


love always,Mama Azlina=)





Wednesday, August 10, 2011

Homemade Pineapple Tart is back

Salam semua







Nak bagitau ni....my Mom's Homemade Pineapple Tart is back...


If nak tahu berapa hinggit and nak buat order...sila la jengah blog kawan saya nie...cik ayu at Ayu's blog








Dia yang tolong saya mewar-warkan dlm blog dia...al maklumla...orang yg ramai kawan & popular..hehehhee




Teksturnya yang lembut...bila masuk mulut...sedap...n inti pun tak manis sangat...secukup rasa...


Mari...Mari....





love always,Mama Azlina=)

Sunday, August 7, 2011

Menu Apa Today?

Salam Semua


Korang masak apa untuk buka hari nie? Aku malas betul la nak masak...tapi mengenangkan Sabtu & Ahad aje la ada banyak masa...boleh la masak...


Apa menu korang? Share la resipi kat sini...If ada menu cepat untuk sahur lagi bagus...


Jom Share...Sharing is Caring



love always,Mama Azlina=)





Saturday, August 6, 2011

Puasa puasa Jugak...badan tetap cam gini

Salam semua...


Aku tension la lately nie...sebab tak turun berat badan....berat semakin meningkat...ingat kan masa bulan posa boleh la turun 1 or 2 kilo...but harapan menjadi harapan aje la...tak menjadik langsung


Tambah pulak...ada pulak orang tanya aku pregnant ke...Hello!!! Kilang aku dah tutup la...tak sanggup nak melalui semua tue balik....


Perutku buncit...tak tahu la camana nak pakai baju raya nanti...Aku nak diet but aku malas...ada gak org kirimkan diet plan bagai...but tengok aje la...buatnya tidak...


aku perlu a Motivator la...yg boleh motivate aku ..ingatkan aku...


Baru baru nie aku ke Pavi...boutique Dorothy Perkins...baju semua lelawa...tambah lagi seluarnya...very nice...but mengenangkan badanku nie...jadik aku menengok aje la jawapnya...


Stress...Stress...lagi stress lagi nak makan




love always,Mama Azlina=)






Friday, August 5, 2011

Salam Ramadhan

Salam semua


Selamat Menyambut Ramadhan" Marhabban Ya Ramadhan, Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih, tidur kita menjadi ibadah, amal kita diterima dan do'a kita di ijabah,
Sungguh cantik kain pelekat, dipakai orang pergi ke pekan. Puasa Ramadhan semakin dekat, silap dan salah mohon dimaafkan

Dengan ini saya ingin memohon maaf zahir & batin.... Semoga Allah mengampuni semua dosa-dosa kita dan memberikan Barkahnya di Bulan penuh Hikmah ini

Selamat menyambut Bulan Ramadhan..




love always,Mama Azlina=)





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin