Saturday, February 13, 2010

Lunch Treat

Two of my colleagues took out their team members and me out for lunch on last Friday after dapat "wang besar"...we went to Minmax Restaurant at PNB darby Park..makan "Yee Sang"..korang pernah gi restoran ni tak? dim sum paling sedap..n yg penting halal...
Korang layan aje la gambar n caption yea...malas pulak nak tulis panjang-panjang...Kami sampai kat restoran around 12.30 noon..then terus dorang bawak masuk "Yee Sang"...

Ini la "Yee Sang".."Yee" tu tak silap keropok..eh betul ke? n "Sang" tu maksudnya ikan..dlm pinggan kecik tue ikan salmon..dlm pinggan besar tue pulak bermacam kaler keropok, halia dan jeruk...Di katakan "Yee Sang" ni pulak disambut atau dicipta oleh org Cina malaysia shj..di China takde benda ni semua..aku ingat kan standard..rupanya tidak...

Persiapan utk menyediakan "Yee Sang" sebelum kami toss...

Ini setelah kami toss...masa toss tue dorang niat utk kebaikan, dapat bonus lebih tahun depan dan mcm2 lagi...

Ilanur n Manikam...smile..your'e on candid camera...Manikam ni sorang aje yg male...so, dia ala-ala malu malu kucing laaaa...

Ni la orang yg treat kami tue...Ms Chin and Cindy..thanks fren...for the luncheon..

Permadangan dari belakang meja kami..ramai yg book restaurant nie sebelum CNY...for "YEE Sang"..

Pemandangan sebelah meja kami...meja dorang nie paling bising sekali...tak tahula dari company mana...

Diantara menu2 yang terhidang...dim sum dan lain2...

Ilanur makan udang la....teror betul pakai chopstick..

My colleague Manikam and Sin..lapar sangat sampai gambar dicapture pun tak perasan

Us...

Ok...semua enjoy..till then..

Mama Azlina is signing out...

love always,
Mama Azlina
=)

3 comments:

Mummy_Sofea said...

salam kenal kak...ada masa mai blog saya plak yer

eynda said...

Eynda tak pernah makan yee sang hehe...

Mama Azlina said...

mummy_sofea: ma kasih menyinggah...insya'allah..mama will blog walking...

eynda: tak yah makan...tak sedap..hehehhehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin