Monday, February 8, 2010

Biker's Planet, Puncak Jalil

Malam ni kami nak makan sedap...so, kami try la makan kat kedai makan baru kat area umah kami...the cafe is called Biker's Planet Cafe situated at Jalan PUJ 3, Taman Puncak jalil.

Dari jauh, cafe ni nampak cam ada style..bila masuk...kerusi meja tersusun rapi..cantik..keluasan besar...sejuk...pinggan mangkuk cantik...sorry takde gambar....

Diantara menunya is Laksa Sarawak, Biker's Planet Dabei Nasi Ayam..dabei is sejenis buah from Sarawak...kata pelayan di cafe nie...owner cafe is from Sarawak..so, I tried Laksa Sarawak la...tak sedap...tak likat rempahnya..kalau nak rasa sedap setakat nie Laksa Shack sedap lagi...and even my neighbour buat sedap lagi...yg i rasa nie..kurang menusuk la....then ordered 2 sets of Biker's Nasi Ayam...tak de garam langsung...kureng serba serbi...my darling ordered nasi putih and sup tulang...for air pulak kami ordered 2 vanila ice blended, 1 choc ice blended, 1 teh ais..which my darling suruh tukar balik..sebab the 1st time datang airnya rasa cam air biasa aje..no teh at all..bayangkan...fail la...and i ordered carrot susu..ok la...boleh telan...we added waffle strawberry as dessert...hiasan di pinggan memang cantik..tapi makanan and air out la...

nak tau harga semuanya berapa...rm73.20 with service charges...mahal tue...dah la tak sedap...

me and my darling kata...this is the 1st n the last la kami dtg ...kalau korang terjah restaurant nie..mesti korang pun mengiyakan apa yg aku katakan ini...bukannya nak condemn kat restaurant nie...tapi ni la...org nak berniaga..dia pun nak berniaga...tapi kena la ikhlas bila berniaga tue...sebab kita nak bagi org makan..org datang makan bukannya free tapi bayar...

till then...

Mama Azlina is signing out...

love always,
Mama Azlina
=)

5 comments:

noradzlina.kamdani said...

ye..niaga bio ikhlas, people don't mind paying an expensive price tp bio kene dgn gayanye...mahal tp xsodap nk buek po...len kali nk dtg...ken slm

Mama Azlina said...

noradzlina : ye betul...mama sokong tue...

Anonymous said...

salam, sorry nyibuk, saya tengah layan internet dan tersampai kat sini.

actually saya dah try several time kedai ni dan makanan murah2 belaka. imagine, satu family makan kenkadang less RM50. btw, memang masakan nyer kurang garam, itu on purpose, apa nak buat resipe dia memang lain dari gerai2 makan yang biasa kita pergi (dan rata2 boring sebab suma sama). not sure why you say x sodap but we go there almost every other day.

Anonymous said...

if hj. Zainoreen heard this, he should thanks for the critic. i went here 3 times, for me damn good for Nasi Dabei but out in laksa swk.
Hj., should tune-up abit on lidah-lepeh taste !!!

Anonymous said...

I pon selalu pergi sini. The mee kook is much better and the nasi dabei. Tapi mmg laksa sarawak cam cair jer. Sekarang dah tutop ke dah pindah. Rindu pulak dgn mee kolok.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin