Saturday, July 25, 2009

Girls Day Out..

Aku dah lama tak kuar bertiga wif my sisters..yup i have 2 sisters same mom n dad...kami 3 d only charlie's angels...masa dulu2 dorang kata gitu..sebab kami adik-beradik gals aje...back to the story..kali nie kami berlima...my youngest sister-suhana, my 2nd sister-kartina and her daughter arissa and me wif fara...

Mula2nya kami singgah dihotel tempat Kartina bermalam...hubbynya ada conference di KL..depa tinggal kat Ipoh...ada conference for 2 days..so they stayed in Impiana Hotel near KL convention centre...Suhana drove us there...sampai hotelnya lebih kurang kul 11.30am..dia tak siap lagi...masih lepak wif arissa..rupanya nak naik kat bilik dorang ni..bukannya senang..ada security bagai...gi ascord kami sampai kat lift..then dia enter card kat pintu..only for the relevant level shj ye kengkawan..nak rewang2 tempat lain sorry tak boleh...

Then kami sampai kat biliknya...kami pun lepak sama coz tak decide nak gi mana...around 12 hubbynya balik..pun kami tak decide lagi kemana...dia nak packing bagai coz nak pindah hotel katanya...sebab takde swimming pool for kids...kat hotel ini cuma ada for adults aje...biliknya agak kecik sikit la...and its rm248 tak silap...ala lagipun Petronas yg bayar..apa dia kesah kan...They managed to get Concorde hotel nearby gak wif Kl convention centre...rate kat sana aku tak sure..sebab kami tak tunggu sampai dia check out..hubbynya yg settle semuanya..

jom layan gambar kat hotel dulu...

ini kat lobbynya...


yg nie kat dlm biliknya...







Posing bagai...



Tak tahu apa yg dia dah jumpa bawah meja tue...






About 12.30pm....aku ajak depa gi makan..makan kat mcdonald kat times square...kononnya gi sini nak lepak n masuk cosmo world..tapi bile tengok ratesnya..alamak mahal sgt...gaji pun tak masuk lagi..tak jadikla masuk..si arissa n arianna dah excited dah ni...tapi we managed to convince them that we are taking them to much2 interesting place...n of course murah bagai....so, nak tahu kami kemana...?? We went to Zoo Negara...sampai sana at 2pm....beli ticket..adult rate is rm15, child above 90cm is rm6..nasib baik budak2 ni tak sampai lagi 90cm..so free la...we paid rm45 for us only...ok la dari nak bayar kat cosmo which the rates is so much higher...kat sana adults is 32, child is rm20...so total rm52...nasib baik tak gi sana..hehhehe..jimat-jimat....



Me n my darling..Fara...







Tina n Arissa..







Gambar ni masa kat check in counter...topi arissa agak besar coz dia pinjam maksunya punya..as for Fara aku selalu bawak takut budak ni kepanasan...jadik si arissa sudah jeles...jadik kami bagi ajela dia pakai topi yg besar tue...dorang nie cam twins la...suka berebut...tak mahu kalah..


U all tau tak..train yg bawak kita gi jenjalan sekitar Zoo tue dah kena bayar...adult rm3, child 2 per ride..mahalkan..so we decided to bawak depa jalan..walaupun panas terik..sebab ...dorang boleh tengok animals dekat2...comel sgt keletah dorang nie...ada seekor beruk nie..namanya beruk jambul...jambulnya ala2 disikat dan letak gel..tegak gitu..so, dorang nie ada bagi remarks kat beruk ni..dorang kat jambulnya cam rambut abang Amirul, my 2nd son..hahahahha..kelakar...mmg pun..kekadang aje amirul rajin sikat rambutnya dan letak gel n buat rambutnya tegak gitu bila nak gi sekolah...kekadang tue malas...

Si fara agak agresif masa nie...dia tak takut langsung wif the animals..walaupun dah 3 kali pergi...2 kali tue masa dia tak kenal apa2 lagi..masa baby...ini dah kenal boleh la dia explore...Si Arissa at first agak berani gak..tapi bila dia dengar badak menguap ngan kuat sekali..dia jadik takut...n she cried..Fara suka mengejek ..lagila dia nak nangis...nakal kan...

We watched animal show at 3pm..seronok la gak walaupun sampai kat tempat tue agak awal..15 mins ..u tahu la bila budak2 dah boring..mcm2 la dia buat..sakit hati tengok...

bila sampai awal...aku snap la gambar dulu...



khusyuk tul dorang tengok animals tue buat show...








masa ni best...sea lion main bola..seronok tengok...bijak pulak tue animal nie...siap merajuk bagai..tak nak main kalau tak bagi makan n kalau tak clap...





After the show, aku dah kepenatan dah..aku kata jalan sikit lagi..then kita balik..jadik kami sempat melawat gajah, zirafah, flamingo, beruk, kuda, badak..tapi not lions..yg ni kami tak sempat nak pi..sebab dah penat sgt...so..kami check out dari zoo kul 4pm..naik keta semua tidur except the driver laaaaaaa...

So, apa kata kita enjoy tengok gambar2 ni dulu k!!

masa nie depa tengok tortoise...











ini masa dah habis show...











korang tahu tak nie apa? cuba teka..sapa betul ..akan ku beri hadiah...cepat..cepat..sapa cepat dia dapat..



ni Suhana..my youngest sister...single and available..mari-mari sapa nak buat calon adik ipar or girlfren or wife...







Ok..kengkawan..harap korang semua dah terhibur tengok gambar diatas..nanti aku cerita lagi k!!

2 comments:

Syima Syaz said...

sonokkan jalan2 dgn adik-beradik...cam happy sgt

mama idzareef said...

saya pn suke sgt kalu outing ngan sibling..esp my sisters.. time tu laki takda pn takpa..ekekkeke..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin