Thursday, June 11, 2009

Wedding at Equatorial Hotel bangi



Hi semua..kali ni aku nak bercerita pasal wedding kat hotel laks..kali ni aku gi wif abang aje..small kids are not allowed..so depa tinggal wif their father..aku gi umah mak lang..so that kami leh gi car pool..park keta kat umah dia then naik keta aim...mak lang wif her menantu, aim, me and abang..hah cukup la kan..muat sesangat..aku janji wif mak lang aku sampai kul 12.30 noon..but kita merancang tuhan yg menentukan..aku stuck kat depan south city plaza for 1/2 hour..tension..keta byk sgt......actually ada byk route kalau nak kerumah mak lang di taming jaya, cheras...aku yg silap pilih jalan daaa..tak tahu apa yg menyebabkan jam..tapi tension tulll....sampai umah dia around 1.15pm...sampai-sampai..menantunya kata mak dah membebel..bising lambat sgt..ampun mak!!



its a wedding which aku tak tahu siapa anaknya..my mother/father in laws relative..tak sure sebenaqnya..the bride is yakhsha..and the groom is mokhsein.....aku ikut aje..dah lama tak makan kat hotel....
sampai sana about 2.30pm..
....pengantin tengah bersanding..aku carik gak mak and pak mertua aku serta biras..sebab nampak keta depa kat luar hotel...so, tak menyempat jumpa org...mak lang nak makan dulu katanya..so kami cari port baik punya...makanan not bad la...cuma aku tak suka dia punya ikan sambal..ikan lama daaaa..hanyir sikit..tapi dessert dia..masya allah..sedap sgt...
cuma agak lembap sikit la service dia...air dah kehabisan...adus..nak tercekik daaaaaaaaa..



habis makan..barula ternampak mak, pak mertua, biras aku...then sempat la bergambar bagai...
gambar sebelah ni aku ambik dari port aku..ini sebahagian..ini belah luar..dlm dewan ada lagi..then dia bagi 1 lagi bilik..takut tak cukup..ok la overall..tema wedding is gold...

dah bangun ..semua..gi salam-salam with mak, pak mertua, biras-biras...chit chat bagai..sempak gak la berposing kat entrance bagai...




me and faizal's family..ini baru sebahagian aje..mak darling aku baju warna orange and his father pakai baju hijau batik...kebetulan lak sama wif aku, menantunya..hehehhehe






bergambar berlatar belakangkan the hotel pool..tak nampak la..sorry...photographer tak bertauliah...



me wif my darling's nieces..comel tak? aku ke yg comel...? heheheheh..sebelah aku tue..tudung putih..namanya nadia, yg baju biru..syafiqah..student form 4...and yg tudung hijau tue nazhirah..
both are uitm student..1 in perlis, another 1 in JB, both sisters..cantik kan
...




this is the reception..masa mula2 masuk kena sign guest book bagai..then dia bagi door gift...biasa la dlm beg tue ada hadiah bekas jewellery yg kecik and cake...tapi beg tu besar la..barang 2 aje..tapi alhamdulilah...ok aje..aku tak kesah sgt pasal nie...



abang nak bergambar gak wif his cousin...kat entrance tue ada table at the site with water bar..sebelum balik sempat lagi singgah...minum bagai...then semua bersalam-salaman sebelum balik ke destinasi memasing...






sekian aje story aku kali ini....


ADIOS!!!


4 comments:

Dee said...

wah..bestnyer gi mkn kenduri kt hotel..

Mama Azlina said...

best..makan kat hotel..main course biasa aje..tapi asyik belasah dessert aje..hehhehe

Syima Syaz said...

mesti mahal tuh kawin kat hotel..

Mama Azlina said...

Syima Syaz: kalau ada duit semua boleh...so..cepat2 kumpul duit tau...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin