Saturday, March 28, 2009

Wedding cousin aku di seremban-Part 2

ok.aku sambung lagi..cerita..bukan main byk lauk yg tak habis..itu jgn terlampau..apa2 pun kena bersederhana..jgn ikut org..dengar kata sendiri..kalau musim kahwin..kita kena agak2 jemputan tue..byk lauk yg basi...ini cerita chef yg konon pro...pirah...ini yg aku geram sgt..
ok..aku marah sgt ngan dia sebab..dia menceceh bila aku tanya dia kenapa table sebelah meja pengantin kosong..then dia kata.."yr aunt yg suruh..jgn membebel..saya susah berkerja" ..hello..sapa yg membebel...am just asking..ye lah..kata dah kerja 12 yrs..takkan meja utk tetamu pompuan takde apa2 yg membezakan ngan yg lain..kalu kat dewan or hotel pun..kurang2nya..depa ada set buffet atas meja..tul tak?? ini takde langsung..no signage kata this is reserved...fail la..dia cuma tempatkan pekerjanya...jaga tempat tue..selama mana dorang nie nak jaga n halau tetamu..cakap jgn duduk sini..akal takde ke...ada sorang dua makcik kena halau..coz dorang duduk kat meja tetamu..mana dorang nie nak tahu tul tak?? kalu korang..mesti korang bengang..

aku bukan nak mengaibkan family aku nie..tapi is a lesson to learn..jgn ambik caterer yg baru nak berkecimpung dlm dunia caterer nie...nasi beriyani pun masak mentah ok...periuk belanga semua baru..tapi cakap kat org..ooo..dah byk project dah..hello...kita bukannya bodoh..kalu dha lama..tak mungkin perkakas semua baru lagi...

org lain boleh la diperbodohkan..but not me or my family.

anyway..ini gambar..gmbar after the ceremony...lepas mengemas semua keletihan termasuk pengantin..malam is the time to buka hadiah..byk gak dia dpt..tapi kebanyakkannya is brg eletrical and glasses....

gambar the girls..baju sama..fara lepas mandi pakai baju nie..so, si arissa bisik kat mummy dia yg dia pun nak pakai baju yg sama..dis baju was bought by sister tina for my girl..comel kan both of them..
aku teringin lagi ke nak naik pelamin..ehehhehe..tidak2..saje aje nie..darling aku tak naik malu katanya..pirah la........
ini pengantin to be..my cousin's cousin..zamir..budak ni cun..dan suka lawak...sapa dpt dia mmg bertuah.dah la comel...si fara pun suka ngan dia..tak berenggang langsung ngan uncle nie..
ini la hadiah2 yg diterima..
my sisters keletihan...
tengok fara ngan sapa..ngan uncle zamir, kak ain, kak arissa n kak isya..
fara and arissa again...

ok..habis cerita nie...i see you when i see u ..yea..adios!!

4 comments:

Dee said...

tulahkan mama..kita kena cari yg dh experience..jd lebih memudahkan tuan rumah sebenarnya..ni kita lak nk ajar dorang...adoi...

Mama Azlina said...

tul.tul.betul kata u dee..kita nak berbelanja biar berpada-pada..tengok apa dah jadik..kata org tua..kena dengar..jgn dok dengar kata org..rugi nanti..tul tak?

rasp said...

mmg kalo amik yg takde experience mcm2 hal jadik. tapi bila itu caterer still nak tunjuk lagak, tu yg hot je kan!

Mama Azlina said...

rasp:betul,betul..
so, sesapa kat luar sana nak kahwin kelak...sila berfikir dulu sebelum bertindak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin