Thursday, December 18, 2008

Cabut gigi

Assalamualaikum and hi semua..
Pernah tak korang cabut gigi...sakit kan...!!!
My bongsu tooth sakit lagi...sebenarnya dah dekat sebulan dah sakit...aku tahan gak lagi...bila tak sakit tue...belasah aje apa pun..bila sakit..mula la nak pantang makan..

Then aku sakit lagi..tapi ini gila punya sakit..sampai tak boleh tidur..On 14/12/2008 malam .....tension tul..tangkap kepala bagai...tension tul...siap aku tuam pipi aku wif hot water..then sapu vicks kat pipi..banyak gilas...dengan alasan leh la aku tidur...berdenyut-denyut siut!! tapi at last dapat gak tidur itu pun kul 3 am...

I've got to attend 2 days training on the next day at bangi tapi sebab sakit teramat sgt the nite before..jadik aku ambik keputusan utk gi dentist on 15/12 (monday)...wei..sebenarnya ini kali 3 aku gi dentist tau...1st time masa sekolah dulu..rawatan pergigian..then masa aku form berapa entah..went with my mom for filing...then sekarang nie...selalu nya my dad yg cabutkan..kan aku takut wif dentist..my dad guna benang...then trick aku wif cicak atas siling..then cabut..

Takutnya teramatla...terketar-ketar lutut aku nie..menggigil cam nak demam panas...adusssssss...aku gi kat polikinik rakyat kampung baru...my darling used to go ere...dia kata biasala sakit gigi..masalahnya aku nie tak biasa..kelakar kan..masa tue pulak ada sorang budak baru umur 14 yrs cabut gigi laks...habis la kemachoan ku...malu siut..sebab mengeletar...

Bila masuk jumpa doc:

Doc : Awak takut ke?
I : Yes, this is the 3rd time I jumpa dentist..takut sgt..sampai mengiggil badan
Doc : Nothing to worry about....Jgn takut...kalau U stress, U makes yr nerves tension..lagi susah I nak extract lagi pun yg ni is your youngest tooth..susah sikit nak extract...I akan bagi U 2 bius to kebas kan di sekitar gigi..
Then ok...bila dah settle down, doc start to inject..kat belah bawah sikit...then kat gusi ...
Doc : Ok, U take a sit kat depan..tunggu bius tue jalan..I dah bagi antibiotic...nanti U makan ubat ..tunggu yea..

Aku pun melangkah keluar dari bilik dan duduk disatu ceruk...then dia panggil utk makan ubat...mengeletar siut!! even faizal nampak tangan aku shaking.....then ok..dia tinggal kan aku kejap...kalau ikutkan aku..aku nak suruh dia masuk bilik dentist tue...biar dia duduk ngan aku..tapi..mmmmmmmmmm...........sabar ajela kan...
Nurse : Ok, cik boleh masuk sekarang (after 20 mins, selepas aku rasa kekebasannnya)
Nurse : Jgn risau cik, takde apa2..kalau u risau..susah doc nak buat nanti...
Aku relaxkan muscle aku...konon-konon ok la..tapi allah saja yg tahu...
Doc: Ok, kalau sakit U raise up your left hand yea...
I : ok...
Then doc memulakan tugasnya...wif her alatan bagai...adusss...nasib baik aku tanggal specs..then dia suruh bukak mata..jgn pejam..nanti U buat the nerves tension..
aku pun bukak la...walaupun bius dah jalan..tapi boleh dengar la.dia ketuk wif her alatan...then tarik...

Doc : ok..sudah..
I : waaa..sekejapnya..
Doc : itula I kata..jgn tension..relax aje...ok..nanti i bagi u ubat antibiotik, ubat tahan sakit...sedikit gause (betul tak ejaan aku nie)..U makan ikut jam ya..memandangkan U masih breastfeed lagi..then hari nie u jgn kumur..cuma kemam ais sahaja..esok u kumur wif air garam sampai satu minggu..then I bagi U MC for 2 days...
I : ok...thank you..
Aku bayar........tak mahal sgt..it cost me about rm80..ok la...then bila dah balik about 2 hours selepas bius..sakit gak...then ok la..tak la sesakit sebelumnya..
bila fikir balik..kelakar kan!! hehehe...I did not expect that it would be that fast to extract...then tak la sakit sgt..sebab dah kena biuskan..tapi kejung gak la...
ok...korang camana??? ada berani ka jumpa dentist??!!!

4 comments:

azreen said...

lawak je baca citer akak pi jumpe dentist....hehehe...

saya kat sini kalau jumpe dentist mahal giler bayaran dia....baikla buat kat m'sia....huhuhu

arianna adrizal said...

i tak suka jmpa dentist. hasilnya.. nah, gigi i senget benget. tak cantik. padan muka diri sendiri. hehe.

Aida Narina said...

kak azlina..long time no see ;p
i'm facing the same problem as yours btw. For the past 1 week, i've noticed that both my upper and lower wisdom tooth dah keluar. Tuhla, sakit je tiap2 hari esp malam, maybe sejuk kan. So, i did the same thing with what u've done to release the pain. Sapu minyak cap kapak, kumur2 air garam, tuam dgn towel panas, still sakit lagi. Last 2 days dh jumpa dentist and guess what, die suggest aida cabut both of my wisdom teeth. So maybe next week akan buat. So sad kan? Agaknya kalau lagi 2 wisdom teeth keluar, kene cabut juga agaknye..huhuuu. Btw, i hope u are okay now, u take care =)

陳冠希Easaon said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin