Saturday, December 13, 2008

Majlis Khatan-Part II


Ini masa sebelum bersiap sedia utk dipanggil..dorang mandi paip bomba..seronok aje..

Semua berkerumun kat main paip tue...tak sabar utk dibasahkan...

Wow..best tak?

Ini masa standby menanti bomba datang..

Abang bomba sedang buat preparatioon..

Macho Amirul

Amirul, Uncle chik and Abang Long


Hati si Amirul berdebar2..menanti panggilan utk nombornya..ialah..nombor dia kan no 11...tapi sempat senyum lagi tue...

Then bila dipanggil masuk..dengan berdebar-debarnya...pengiring2 yg menyusuli Amirul..terdiri dari Ayahanda, Uncle Chik , Uncle Su and Kekanda..cewah!!
Tengok la memasing berkobar-kobar


Ini tengah menunggu diluar dewan..tuk, auntie chik, Abah and Amirul...


Sebelum masuk dewan..agaknya apa yg Amirul cakap with uncle chik...minta tips kot..hehehehhe
Aku pesan kat Amirul..kalau rasa sakit nanti Amirul baca la selawat ke..al fatihah ke..doa apa2 yg Amirul hafal la ..dia kata ok..tapi bila doktor nak bius tue..kalau kita pun sakit..sebab doc bius 3 tempat di tempat tue la...tuuuuuutt..faham-faham sendirila yea...
memula masuk...dia dibaringkan atas katil..kan dia pakai kain aje...dia agak malu bila doc buka kain dia..then doc kata suruh la dia bertenang..bila doc start bius...dia terasa amat sakit..sampai dia lupa apa yg aku pesan tapi dia menyanyi..bayangkan dlm dewan..bergaungla...menahan kesakitan...then dia baca al fatihah berkali-kali sampai la bius tue starts working..then masa doc tengah buat something kat.ttuuuuutttt...dia elok aje main game...

ini la hasilnya selepas berkhatan....
tapi masa on the way nak balik bius dah habis..habis apalagi ..maki hamun la dia ..dah la jalan tengah jam...dia marah polis..marah uncle cik...semua dia marah..yela sakit kan..kalau kita pun sakit...menahan kesakitan...dan yg bestnya..doc tak bagi apa2 pun ubat utk tahan sakit..adakah?? korang camana? anak2 korang dah berkhatan ke belum...

1 comment:

azreen said...

alahai sian nye kene sunat ek...mesti sakit tuh...kalau kite yg kene pun mesti tak tahan kan...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin