Monday, June 7, 2010

2nd day in kuching

Salam semua...sory...lambat update...nak cerita sambungan kami kat Kuching...the 2nd day..is on Friday..it was Amirul's birthday..happy bithday darling...ie. 16 th april....since the 1st day kami agak boring...we decided to leave to RHB office at Jalan Satok...kami naik cab kesana...sampai sana..ramai gak yg kecewa wif my "Fren" tue...bila dengar cerita kami...n they said they will bring us around..

nasib baik kami tergerak hati ke office...my dearest fren..Ratna n Mona..janji nak bawak kami dinner kat waterfront ..

So, in the morning tue..tak la morning sgt pun..around 10 am..aku bangun...then kejutkan bdk2 nie...lihat la bilik ini..besar kan..1 queen bed n 1 single bed..ok la...

our room...anak2 masih tidur lagi...mama kena bangun awal..sebab nanti nak siapkan pakaian utk semua...

around 12 noon...kami sampai kat office then kami ditumpang oleh kawan ct ke muzium sarawak...4 muziums which situated near to each other..ok la..sebab kami bwk budak2..so, kami pergi muzium...

ni muzim bersejarah yg dibina pada tahun 1891..masih kukuh lagi bangunan ni..walaupun ada sikit touch up ere n there..

tak caya ke?

the 1st muzim was on granite..kayu2 hutan yg jadik batu granite..its interesting...

kayu jadik batu...

mcm mcm budak nie..ada aje posingnya..

then kami ke muzium seni...berbagai2 seni dpt lihat..i.e. burung merak yg dibuat dari tin kosong n kepaknya menggunakan zink bumbung..interesting...after that kami singgah muzium bersejarah...benda2 yg eksotik pun ada disana..

siap pegang suar tue...ada sikit londeh...hahahaha

apa punya fesyen dah...posing gitu

after that visit...hujan pulak...cadangnya nak visit the 4th muzium i.e. muzim islam..tapi kena cross the road la...disebabkan hujan kami batalkan niat...n anak2 pun dah lapar..kami panggil taxi yg boleh dipercayai..he took us for lunch at ADM cafe..nice food..n reasonable..after makan..kami balik bilik...have a nap...sementara menanti malam...

lihat tanda harga tue...gambar agak blur sikit...murah kan?ada sama cam kat KL tak?

since kami sampai kat restaurant nie pun dah lewat...nasi campur pun tak banyak...aku n my big boy ordered nasi goreng...nasi goreng dabai..its a must to try ok...


pemilik restaurant nie...peminat besar elvis presley laa...tengok mcm2 gambar ada..

bila malam menjengah..ratna n kids..jumpa kami kat waterfront aje...since hotel kami pun dekat waterfront...walking distance aje...ratna kata mona will join us later...jadik kami naik sampan utk ke seberang...naik sampan waktu malam...its a bit mengerikan kan..sebab berat ku yg agak berat..tak dpt nak bayangkan ok...budak2 excited ...tambang pun murah aound 40 cents seorang..ok la..ratna yg bayar..

this pic taken in the sampan..relaks aje dorang nie

tengok la muka fara ni...cool aje..mama yg mengelabah..

we took pics ere n there...about 3 mins sampai ke seberang...kami ke restaurant yg ala2 pondok gitu..nice..murah n sedap...especially kolo mee n ayam penyet...its a must to try....situ..ko boleh pilih sama ada nak duduk kat kerusi or duduk bersila..we choose duduk bersila la...boleh lepak2 bagai...

my kids n ratna's...hensem kan yg sebelah amirul tue...kebetulan nama anak ratna pun sama nama wif anak aku..Amirul...tapi ..nama yg belakang tu yg lain sikit...

nasi ayam penyet...sedap ...kat KL ada tapi tak sure sedap tak...

ladies only....fara, me, hani, ct n ratna

lepas makan..hujan turun gerimis...we walk back to hotel..sebab...si fara dah mula cranky...bukan tak nap tengahari..tapi entah la..sibuk nak susu..then si amirul...mengantuk..nak tidur la...mcm2...

ok...nanti kita sambung lagi k....tunggu for the 3rd day story k?

love always,Mama Azlina=)

3 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Comey la dak tecit tu posing tangan sebelah tu... Hihihi!!! Geram... Pandai plak posing2 style gitu... HIks!!! ::.

Mama Azlina said...

mrs mondok: entah apa pesyen nya..si abang2 pun terikut..

rasp said...

pesyen posing baru ke tu hehehehe...
terkenang dolu2 gi kuching...
bestnya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin