Saturday, January 30, 2010

Fara Arianna's 3rd birthday celebration

salam semua..dah lama tak update blog yg dah bersawang nie..hehehhe

Nak cerita wif u all pasal Fara Arianna's 3rd birthday party which we celebrated on 23 jan 2010 at 4 pm..

nak jadikan cerita ..mama and my kids semuanya semangat berkobar2 nak celebrate birthday si fara nie..so, around 11 am..aku n my kids nak gi ambik kek..ordered 2 cakes..1 is for my little girl and another 1 is for my cousins birthday yg kebetulan jatuh pada hari tue..

semua dah bersiap2 masuk keta..start2 punya start..bateri kong la pulak..nasib baik cousin my darling stayed around our area..aku roger dia suruh dia dtg pick us up at 12.15noon...syukur alhamdulillah dia tak kerja masa tue..kalau tak lagi naya...iyela...how many hours lagi nak start majlis si fara nie...

sementara tunggu dia n his wife sampai..kami berkemas rumah la...sedia apa yg patut...bila bangchik sampai aje..kami terus naik keta heading tu the bakeries..risau gak kalau
jam ke apa ke...risau...aku suruh dia pandu laju sikit..ikut jalan shortcuts....alhamdulillah..selesai ambik cake..kami balik umah..aku nak start masak laks...macaroni goreng is my speciality...even my mom yg suka masak pun kata my macaroni sedap...tenkiu..tenkiu...bangga rasanya...

menu pada hari tu was macaroni goreng pedas, mihun goreng, nuggets, bubur kacang hijau...
yg dijemput my neighbours, close frens, my family, my darling's family..yg mula2 sampai my darling's cousin..sampai kul 2.30 tue..awal gila..

at about 5 pm...kami start cake cutting...nyanyi birthday songs tue 2 X ..1 for fara n another 1 for the january babies..ie. my darling's cousin sister and her sister in law...Lea and Ila...

jom layan gambar...

Ni cake Fara..cake ni from Q Jelly which i bought at bandar puteri puchong...the weight of this cake is 1 kg..cantik kan..rasa cake ni pandan jelly...tak la manis sangat ok...tapi budak2 ni tak enjoy la makan kek ni..mak budak aje yg enjoy...

Fara n her cousin Mukhlis Danial..cousin dia pun nak ambik gambar sama..kasi can la...heheheh

The birthday babies...2nd time nyanyi birthday song and cake cutting...cam biasa si Muklis pun nak enterframe..jap...

Fara pun ikut nyanyi lagu birthday song..tengok la tergangga-gangga mulut dia tue...

Sorry...gambar agak kabur sikit...Fara dapat Barbie doll from my eldest sister..thanks kak long..Fara suka sgt...

Ni cousin fara gak..cucu mak lang yg sulung...Mak lang yg jaga my darling dari kecik..n jaga me masa pantang n jaga my kids from young still sekarang..banyak tul jasa orang tua nie...wif my family...
comel kan? dorang nie la ...saja nak buat naya budak tecit nie...nama dia arshiya melda..sambil air liur dia meleleh-leleh..


Birthday present nie dari Fara's auntie..Lea..she gave 1 set pinggan mangkuk dora n botol air barbie doll...ko tengok tak apa yg fara gengam kat tangan dia tue...cokelat cadbury....sambil makan sambil bukak hadiah....

botol air yg aku katakan tadi...

sebahagian dari hadiah yg Fara terima...

semangat tul my darling princess nie..tak sabar nak bukak hadiah yg dia terima on that day..

yg kelakar wif this picture is tengok dia dah pakai dah kasut tinggi yg tuk dia bagi..selipar ala2 terompah tue n duduk cam gitu.....sambil bukak hadiah...nasib baik pakai panties..heheheh


Hadiah telekung wif bag gambar barbie doll from her tuk...seronok tul bila dia dapat telekung nie..terima kasih mak...

Hadiah yg paling best was this one..sebab semua org boleh main..amirul yg tak tahu main pun..suka sgt bila dpt main...

Penuh khusyuk dorang nie nak tangkap fish tue...

Amirul tergugat daa..sebab Fara dpt tangkat fish tue dulu...semua pakat gelak kan dia...

Tengok pakngah dorang pun join sekali main tangkap fish nie

Last sekali gambar myself and my biras...my biras yg pakai tudung brown tue...yg last sekali yg datang..nak tahu kul berapa dia dtg...hehehehe..8.30 mlm...cam biasa...abg ipar aku tue..selalu tersesat jalan bila nak datang umah kami...walaupun keta dia ada..apa org panggil tue...GPS...

Ok..hope semua enjoy tengok n layan gambar2 ni k...

Mama azlina is signing out....


love always,
Mama Azlina
=)

3 comments:

eynda said...

Banyaknyer fara dapat hadiah :-)

noradzlina.kamdani said...

excited nyer diorg tgkp ikan...

Mama Azlina said...

eynda: itula..sernok budak kecik nie..dpt hadiah...
noradzlina.kamdani: excited..mak budk pun seronok main..siap challenge lagi sapa dpt paling banyak...bukan senang nak tangkap ikan tue..hehehhe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin