Thursday, October 8, 2009

Beraya di rumah Abang Long

Hi..kali ni nak cerita..

Kami beraya kat umah abang Long..abang sulung darling aku... adik beradik my darling yg datang menyinggah kat umah abang long ni was Kak cik - adik no 7, Abg sham- abang 5, Ben-adik yg bongsu, then mak lang n her family except for along, masih dlm pantang..sorry along..kami sapedek sodap nie..

Wife abang long masak mee kuah, ada lemang..sedap..dan yg paling sedap...sambal udang galah..mmm sedap..since my MIL and FIL posa enam...so. kak long masak la sedap2 utk depa...

lauk udang galah...sedap..ni anak buah aku yg sulong masak..sorry takde gambar dia la..kalau tak gerenti korang nak buat menantu..



rencah2 mee kuah..












lemang, ketupat palas...mmm..yum..yum
sorry gambar menyenget..malas nak betulkan...








lepas depa makan..ada lagi balance2 udang galah..kami..aku, biras ku yg ke 5 and yg bongsu..pun mengatah la..bukan setakat menggatah...siap makan nasi tue...yg best tue bertambah..hehhehe..ini pun kat port kami..kat mana lagi..kat dapur la.



dlm gambar...myself..sebelah aku my biras no 5..nampak tangan aje..tak nak dedah muka..hehehhe..depan aku tu..my biras no 8..yg bongsu..next to her is biras aku no 5 punya hubby...




depan umah abg long nie ada kolam ikan..so budak2 kecik ni semua excited..sebab depa ingat kolam tue utk swimming...semua sibuk ambik gambar...tengok depa letak stool kat tepi kolam tue...depa yg budak2 kecik nak bergambar...

jom kita layan gambar nie..



even budak tombam nie pun nak ..tak nak menggalah...tak nak bagi org pegang langsung..


gambar budak kecik nie..nama dia umairah












si fara..maintain tue..gi beraya pakai baju kurung..





ni semua penonton setia...nak tahu depa tengok apa..?depa tengok budak2 kecik tue laa....mcm2 gelagat.







semua yg hadir..dah kenyang makan..lepak la..








tengok budak tombam nie..tak sabar2 nak berdiri kat atas stool tue...


cantik tak ikan-ikan ni??







ok...nanti kita sambung lagi k...banyak cerita lagi nie...

3 comments:

rasp said...

ayu je fara berbaju kurung :)

atty's said...

seronok beraya..cutenya fara pakai baju kurung..

Mama Azlina said...

rasp: thanks
atty's: hehehe..mestila seronok beraya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin