Sunday, September 6, 2009

Family Day-Part 4

Next cerita laks...bangun pagi around 7.30am...aku ingat nak gi jogging..tapi malasla pulak...bila turun dari bilik..nampak my MIL, mak lang n mak jang dah turun jenjalan kat area tasik sambil potong akar bunga rasa...mak lang ambik nak tanam katanya...kebetulan pulak mmg kat situ byk bunga raya...banyak colors...cantik...


mak lang tengah cantas akar bunga raya...


tengok kabus tue...sejuk kan.......
ni tasiknya...







then lepak...jalan2 round tasik...lepas tue kami balik ke rumah mr organizer..dorang dah siapkan
breakfast...roti bakar wif teh o...yg lelain ada yg masih menbungkang..n ada yg dah gi breakfast kat dewan resort nie...dorang diberi breakfast vouchers but only to 8 person aje...so tak semua la yg dpt...kata mr oganizer..sapa yg bangun at 8 am aje boleh dpt this vouchers...hehehehhe..


my princess baru nak bangun...sejuk la malam tue..hujan lagi..n bilik ber air-cond...



my sister in law buat breakfast..roti with sardin...






after breakfast...kami pakat nak gi air terjun near this resort..tapi kena berkereta la...then kami check out awal..at about 10 am...semua dah berkumpul kat parking...pack all the things...ambik gambar group dulu then baru berangkat...


darling aku ni..hensem tak?? hehehhe



group photo...






lepas check out..bermula la perjalanan kami to this waterfall...nama air terjun tue..air terjun berkelah...perjalanan ke tempat nie mengambil around 1/2 hours..coz jalannya yg berbatu-batu..



mula2 nak masuk ke waterfall nie..ikut jalan kampung..jalannya elok lagi..then berbatu-batu pulak so all the drivers kena berhati2..itu yg cam lama nak sampai kat sana...





bila sampai kami carik port yg dekat sungai..senang nak tengok budak2 mandi..yg lelain tue masuk dlm hutan cari waterfall yg cantik tue...i took around another 1/2 hours gak utk sampai sebab kena melalui hutan n batu2 besar...sampai sakit2 kaki aku..aku tak bawak camera masa gi sini..takutla..iyela dlm hutan...mmg cantik waterfallnya..depa kata waterfall tue ada 7 tingkat...yg aku pergi tue baru 1 tingkat..itu pun dah jenuh...air kat situ jernih sgt...sejuk...best...

after 1 hr kami semua balik ke dasar balik...lapar la...dah sejuk2 nie...budak tak naik ..dilarang sama sekali...yg gi cuma org dewasa aje...aku gi wif amirul n his cousin aje..



ini kat bawah...tempat melepak n makan...org tua nie tak naik la..tak larat...dorang suka tengok cucu dorang lagi..lagi best katanya...




menu utk lunch was nasi wif lauk sardin..roti wif sardin pun ada...tak kesah la..janji makan..aku n my biras lambat turun..coz aku cam dah tak larat nak jalan kaki sakit...when we reached the place..nasi dah habis...tinggal air n kudap2 aje..janji la...


budak2 ni syok mandi..


izzah n amirul...dorang nie cam belangkas...






lepas dah mandi semua..time to go home..kami bertolak dari tempat nie around 3pm...sampai KL around 6pm....then singgah kat genting sempah jap minum petang...

ok...ni aje...dah habis daaaaaaaaaahhh....


3 comments:

Syima Syaz said...

boleh lah jadi menantu mama ni.amirul single lagi kan.pastu kita buat kelah2 lagi ok tak???hehehe

rasp said...

bestnya gi ke waterfall mandi manda....
lama sungguh i tak gi berkelah sis...mau dah 3 tahun cenggitu..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

re:- hai mama azlina. kasut oshkosh emily tu RM99.00 ada less 10%. harap dapat membantu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin