Wednesday, May 20, 2009

Handbags kesayanganku

Assalamualaikum..semua..Kali aku nak cerita pasal my handbags..todate i have 6 handbags all together...for different-different occasion..aku tak banyak handbag tapi nak tayang jugak kat korang...


this handbag is from my aunt from Singapore...dia mmmg banyak handbags kat umah dia..so my mom bila gi sana mesti dapat dari dia either she buys for us or just ambik 1 from her collections...
Aku jarang guna yg nie..coz butang kat tangkainya selalu terkeluar coz berat sgt isi kandung beg nie..sekali sekala guna la...by the way its leather..says my mom...

This one pulak is a gift from Ayu, my good fren..for my 18th birthday..18 ke? perasan kan...takpe yg penting young at heart...
cantik kan?? jgn jeles...hehehhehe
compartment pun luas...for kenduri pun sesuai...n boleh letak brg baby dlm nie except for botol susu la...leceh la nak bawak beg banyak-banyak...


this handbag ni from mom in law...dia beli each for anak-anak dia and her menantus...with different design la of course......cantik kan...? compartment pun besar...i like....selalu yg besar-besar nie aku muatkan with baju fara 1 pasang, 2 pcs of pampers and wet tissue...ialah..must remember cantik..cantik jugak tapi anak kena gak ingat...

yang nie from my mom for my birthday..its prada...tak suka sgt la..coz cam old fashion..but dah org bagi ambik aje la...seldom use..
This one i just bought..bukan mahal sgt pun..its from downtown aje..tak mampu la nak beli mahal-mahal..belum guna lagi...still fresh...its a sling bag...

This is my favourite..its beneditti..polo creation...it cost rm179.90 but dpt diskaun 80% masa jj maluri buat sale gila-gila..what sale is that? i think its member day..only on 1 special day...yg nie diletakkan berlonggok dekat depan entrance...at certain time aje depa panggil for 80%..if not its 50%..best kan...i like the compartments..dia ada 3 compartments sebenarnya..if u can see..kiri and kanan..then tengah-tengah..cantik kan??
this is the outer look...stylish..i wud say.corporate look...tak? heheheh..

Korang banyak handbag tak? share la..

ok..that's all for now...nanti aku update lagi yea...cari bahan dulu baru leh update...

5 comments:

mama idzareef said...

manyaknya henbeg mama azlina..meriah gitu..

kita plak jenjalan mmg tak suka bwk henbeg except g kerja aje..cos pernah kene ragut aritu...huhu..serik..

skrg jenjalan purse ltk dlm poket hubby je..

rasp said...

sis byk handbag ek tapi elok lah coz tukar2 pakai..cam i nie, handbag byk taaaaaappppiii taram bagai satu tu je sampai lunyai, then beli yg lain..yg ada dlm lemari tu simpan nak masuk muzium kot hehehehehehe

Dee said...

i samalah ngan sis rasp..taram smpi lunyai..tp suka beg yg ayu bg tu..cung arh..

Mama Azlina said...

mama idzareef:
la..ye ke..kita pun kena beringat gak kan..takut kena ragut...tukar-tukar beg masa gi opis la..kaalu gi jln tar...tak berani bwk beg...

rasp and dee: ada baik dan buruknya tukar-tukar beg.....kekadang leh terlupa barang..bila bertukar beg nie..kes naya...

Wawa_Nadwa said...

mak aih byk nye beg mama.
meh bg wawa satu,
hehhee!
=P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin