Thursday, May 14, 2009

Dinner at Marche, the curve

Cerita pasal mother's day celebration tak habis lagi nie...lepas balik dari umah my sister in law..kami balik umah..take a nap...then sambil-sambil arianna tidur aku masuk web cari tempat nak makan dinner..then nampak kat shoppingnsales website kata kat marche ada mother's day special buffet...every mother's yg enter kat marche ni dapat sekuntum bunga rose..aku apa lagi..cakap kat darling aku..then terus dia setuju bawak aku ke situ...kami gerak around 7.00 pm..sampai sana around 7.55 pm...

Ini la bunga yg aku cakap tadi...segar bugar lagi bunga nie..

Tengok la harganya...adult rm38++, child below 4 feet-rm20++..tapi dalam bil..adult rm38 nett..n chilldren rm 20 nett...macam tak percaya aje..adakah aku silap atau dorang yg silap...entah la...price yg tertera ni exclude beverage...

Ini la suasana dlm restaurant nie..konsepnya cam pasar..semua served fresh...masak kat situ...


cantikkan..have been to this place? mahal la sikit tapi once a while..ok la...kat sini dorang serve macam macam..udang bakar, steak, chicken chop, pizza, salad bar, pasta bar, fresh juices, dessert bar, drink bar...banyak choices..

each guest yg masuk diber 2 keping passport..then bila nak beli food..just bagi passport nie..then kalau dah kenyang..nak kuar before that bagi passport nie kat the cashier for pembayaran...bestkan..


Arianna dah kenyang tak dpt nak habiskan pastanya..
ini part of our makanan yg dah dihabiskan...kalau tak habis ..rm5 charges atas 100gm of waste food..


part of our drinks..i had dragon fruit mix with tembikai susu..sodap...abang wif his apple juice, amirul with watermelon juice....my darling ambik root beer...

ada yg tak habis..coz kami sibuk makan udang bakar..yum..yum...

Aksi fara jadik model makan pizza...dia ikut abang-abangnya sebenaqnya..sila lihat di bawah..
U see..what i told u just now...dorang ni la cikgu-cikgu si fara

seperti biasa...lepas habis makan..snap..snap la..besarnya lengan aku nie


ini gambar kat entrance marche nie..ada lombu pulak yg sosat nie...(ckp slang nogori tau)...

thanks darling for the dinner...i love you..cewah....thanks for giving me these wonderful and brilliant babies...

6 comments:

rasp said...

adik harus ikut pengajaran dari abg2nya, baru cool hehehehehe

syioknya gi makan2... i loike!

Mama Azlina said...

itula sebab..tapi adakalanya ajaran sesat..hehehhehe.

alhamdulillah..ada rezeki lebih leh gi makan sedap-sedap..

Mrs LVoe said...

slalu gak g the curve ms hubby balik tp xpnh masuk Marche

Mama Azlina said...

mrs lvoe: u shud try...diff environment...

Dee said...

dari dulu nk gi sini..x pg2..mama blanja dee leh? hehehe..

Mama Azlina said...

dee: boleh...insya'allah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin