Sunday, April 12, 2009

Lunch at Sushi King, jj tmn equine

hi all..
kali nie aku nak cerita sikit pasal aku gi makan kat sushi king with my dearest darling..my eldest son..Muhammad Fakhruddin Ariff. Amirul takde masa nie..dia balik kampung..sanggup ponteng sekolah on friday coz nak balik kampung wif his dearest grandmother..aku tak tahula nak buat apa ngan budak nie..dah terlampau dimanjakan or i wud say..spoilt by his grandmother..aku bantah at 1st..tapi bila dah tuknya kata..takpe..1 hari aje tak gi sekolah..habis aku nak kata apa..arianna tak ikut dia duduk umah wif abahnya..abahnya pun tak ikut..malas katanya..ialah..sapa nak ikut wiffy gi shopping..malas nak tunggu..anak aku nie aje yg rajin ikut aku..dia rajin bagi pendapat..ialah..anak dara aku kan kecik lagi...tak kesah la kan..janji ada teman..
si fakrul nie mmg suka makan sushi...aku pun kaki sushi gaks..tapi kalau yg raw sgt tue..takde la..tak sanggup aku...nak menelannya..
sorry yea weouls..aku tak tahu la napa fontnya sekejap black sekejap blue..siap underlined laks tue..takpe nanti aku tanya sifu aku yea...harap korang tak kesah..


Teh hijau..si fakhrul pun suka minum nie gaks..kami ambik yg panas..actually yg sejuk pun sodap...
tengah melayan sushi..
Banyak tak kami ambik..9 plates..rm46.90



cewah..eksyen makan wif chopstick..
pandai kan..habis ..tak sia-sia aku bwk dia gi makan..

Ini kacang pendek ala jepun...ianya di steamkan..aku tengok org sebelah tue makan cam sedap ..aku nak try la..tapi ...mmmmm..tak sedap siut!! sebab yg aku dpt agak sejuk n keras so..tak makan la..then aku suruh waitress tue kira plates sebab nak bayar..then dia kata:

waitress: "kak kenapa yg nie tak makan..?
aku : "tak sedap la dik"
waitress: kalau akak nak,saya boleh steamkan balik..
aku in my heart..laa..awat tak habaq tadi..then
aku: boleh la..steamkan balik...



tengok aku makan..setelah disteamkan balik ok la..tapi aku tak makan kulitnya..aku makan isinya shj...

teruk ke? tak pernah la makan nie..saja nak try..tak tahu la sedap ke tidak...apa salahnya mencuba kan? korang pernah makan kacang nie tak?













3 comments:

Dee said...

sy x suka sushi..huhuhu..

rasp said...

sis, sushi my paberet tu...
kacang tu pun i soka makan tapi i pun makan biji2 dia je...

Mama Azlina said...

dee: rugila tak makan sushi..
rasp: saje nak cuba tak pernah la katakan..isina sedap la..tapi kulitnya aduss tak boleh ditelan oleh tekak ku ini..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin