Tuesday, September 23, 2008

Hari Sedih Sedunia

Hari nie hari yg sedih utk aku..hari sedih sedunia....
Aku rasa cam aku ni anak pungut aje...aku aje yg selalu ketinggalan..padahal aku yg sulong...sedih sungguh....sampai hati mak aku tak ajak aku gi jenjalan..bukannya dekat..jauh tue..ke Vietnam...dia, adik bongsu ku and anak kesayangan dia je yg pergi..anak kesayangan dia doctor, anak 1. Dia kata nanti susah tengok anak2 aku macam mana nanti kalau aku gi vacation...takpe la kan...janji ajak..tapi ini tak nak ajak langsung..ini bukan 1st time dia buat gini..dah banyak kali dah..aku malas nak bergaduh ngan dia..tak baik..esok tak diterima liang lahat nanti...naya...
Tapi aku tetap sedih(nangis siut!!)...memang kalau korang baca pun..habis busuk pun korang kata...ala..takpe la..next time ada lagi...atau...anak sulong kena la beralah...
Ini ke nasib anak sulong...selalu dipinggirkan...yg lain ingat kat aku...tapi bila nak gi jenjalan tak pulak ajak aku....sedihnya...bukan mak mertua ke, makcik ke...tapi ini mak aku...mak yg melahirkan aku...
Mungkin ini satu dugaan utk aku lalui di bulan yg mulia nie...takpe...sabar aje la kan.............

4 comments:

buYut Gurl said...

sedih la kak..
sabar ek..mana tau rezeki akak murah, akak pg la jalan 1 family...
ramai yg senasib mcm akak...

* ayu * said...

sabar babe...
dugaan ko d bulan ramadhan nih...

take care ek?
meh peluk skets! *hugs*

izal said...

hehehe...takpelah nanti kita ajak CPM club pegi vietnam nak?? ko takyah ajak mak ngan adik ko tuh...

eedany said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri mama azlina...

Maaf Zahir & Batin.

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin