Tuesday, February 23, 2010

Eagle Ranch Resort , PD-1st day

Salam semua, korang pernah tak gi Eagle Ranch Resort, Pd ?...this is the 1st time we came to this resort..resort nie lain dari resort yg kami pernah kunjungi..sebab resort nie ada pelbagai aktiviti yg disediakan... My accommodation package includes 2 days 1 nite for Family package this includes 4 pax of breakfast, horse riding 2 rounds for 4 person, canoeing at the fish pond for 15 mins for 4 person, archery activity for 4 person...ok la..something different...n all can try all these activities..

Kami bertolak kul 11.00 am, breakfast about half an hour then terus gi PD..dari Kajang toll baru kul 12.00 noon...jalan agak slow sikit la...Kami check in at 2.30 pm...tapi tak boleh masuk lagi coz..their check in time is 3pm...tunggula...sambil tunggu..ambik gambar posing sana..posing sini...

I took the log cabin which dia bagi 1 queen bed and 2 single mattress...log cabin nie..boleh muat 4 adults..so, worth it la...keadaan bilik cantik..even toilet pun lain dari yg lain...ada batu yg tinggi..dibuat cam ala2 gua...bila kita buka tap air..air mengalir dari atas..ala2 shower gitu..ada shower air panas gak...ok la..nice...cuma bumbung ada bukak sikit...nampakla bintang2 di langit...

Di resort nie ada bermacam2 bentuk penginapan..among them..ada tepee..i guess this only for 2 person..sebab tempat dia kecik sikit..ala cam rumah red indian...., then ada bandwagon..yg ni rumah ala2 cowboy, ada log dorm, paddock dorm, paddock chalet and kampung house..rates pun quite reasonable...

Activities yg ada kat resort nie..Paintball, horse riding, go kart, obstacle course, abseiling, flying fox, sea rafting, archery, swimming pool and byk lagi...kalau korang nak tahu lebih lanjut...layarila web site dorang nie.Eagle Ranch

Jom layan gambar gambar nie...


Perjalanan dari KL ke PD..tengok seberang jalan dari PD to KL...jalan agak slow gila..This was on Monday, 15 feb..

Ke arah Seremban/PD..banyak keta tue..

Dah sampai..eagle Ranch resort nie terletak di Batu 14, Jalan Pantai, PD..jauh dari bandar resort/hotels yg lain2..


The reception..

Waktu check in lambat lagi..so, the kids posing kat entrance la dulu...Fara nangis coz abg mirul kata bird yg besar tue gigit tangan dia..sayang jugak dia ngan abang dia..

Posing lagi...

Fara dah memberanikan diri utk bergambar disamping eagle yg besar nie..

Ni area Paintball ...pada sesiapa yg berminat...aku nak main tapi my kids kecik lagi..aktiviti ni lasak sgt...

Ni la bandwagon..2 tingkat tue...lain kali aku nak book yg ni laks..cantik

Ni la tepee...cantik kan..don't worry ada kipas dlm ni..tak panas...i guess so..

My log cabin area kat dengan go kart area..

This is the log..cantikkan...

Ni mini bar...mini fridge disediakan but no drinks in it...kena la beli sendirik...

Toilet..shower water heater...

Ni la yg aku katakan tadi..gua...tapi utk mandi nie..air mengalir dari atas...nampak tak cahaya kat atas tue..mmg org boleh mengintai punya...
Keadaan dlm cabin nie..

Budak2 nie..mama suruh ambik gambar toilet..bukan ambik gambar korang...

Given 1 queen bed and 2 single mattress..ok la ...

Ni aktiviti masa first day..kami gi horse riding..aku tak boleh nak naik coz kaki aku sakit lagi..

Fara masa nak naik takut sgt...tapi dia naik little pony aje..we convince her yg nie seronok naik..then baru dia ok...smile princess smile..


Abang seronok naik horse...


Yihaa...seronok betul si Amirul nie...naik kuda ala2 cowboy gitue...cuma topi cowboy dia terlupa nak pakai daa...

Selepas horse riding..kami balik cabin n change to swimming suits...the kids terjun swimming pool..cuma mama tak boleh masuk swimming pool coz tak pakai proper swimming suit la...hehehehe..jadik mama masuk jacuzi aje..jadi la...abah tak nak mandi..dia nak lepak ambik angin...
lepas mandi around 6.30 pm..kami kuar ke bandar pd carik makan...terjumpa laks satu restoran nie...restoran ni ala thai..nama restoran restoran ummi..korang tok sah la masuk restoran ni..rugi...aku rasa cam tertipu pun ada..dorang kata dorang ada ikan bakar and steamboat..ok...aku ambik la steambot for 3 pax and ikan bakar..ikan yg ada cuma siakap and cencaru aje..tapi yd dipaparkan berbagai ikan ada...hampeh tul la...then steamboat set pulak...barang 2 utk diletakkan dlm sup semua dah ada..sup pun dah masak..tapi senduk n sudu pulak takde...about 10 mins baru la dtg...then service mmg lembab gila...for all the service and the menu we took..it cost me rm134.00...tak berbaloi langsung...1st n the last la aku gi sini...

lepas makan..kami round bandar pd sebelum balik ke resort...

sampai cabin semua dah penat....sambil landing...sambil posing..

Amirul n Fara...

Amirul n his new jaket..MU fans la katakan...

Ok..till then..nanti aku sambung lagi cerita utk 2nd day pulak k..

Mama Azlina is signing out....

love always,
Mama Azlina
=)

4 comments:

Anonymous said...

mama,
ada 1 kedai makan dkt dgn telok kemang, mkn ikan 3 rasa dia mmg terbaeekkk!! lauk2 n tomyam pun sedap.kalau gi sane, wajib makan kat situ.bukak mlm sahaja n selalu full!

SyimaSyaz

mamaaerish : said...

best giler... nk try gak la... rs cam cowboy... hik3

-iLLa- said...

bestnyaa tpt neh kak...nk kena cuba ehh..

Mama Azlina said...

syima: teluk kemang kat belah mana? kedai makan bagai cendawan la kat situ...boleh bagi exact tempat gak?
mamaaerish: boleh la..i wud say..the kids will love it...byk activity..
illa: mari...mari..jgn segan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin