Friday, December 4, 2009

Trip to Penang-Part 3

Next, our next journey is to MIL's friend or relative's house..kenduri kahwin anaknya pompuannya gak..kali ni temanya pink...even sedara lelaki dia pun pakai pink..kalau light pink ok la..tapi nie pink..pink...hellow...u guys ok....cam lem la bila menengoknya...anyway..kami sampai kat tempat ni around kul 4 petang..adusss..dah la penat..tapi gagah gak la..sebab MIL n FIL nak jumpa sedara sepapat mereka..

sampai2 kat kenduri nie..kami lapar lagi..nasib baik ada banyak makanan lagi..nasi, daging masak hitam..sodap..., cendol, laksa...sedap laaaaa...sorry gambar menu tarak la..sebab lapar..hehehhe..harap maklum...

jom zasss..layan gambar dulu..

seperti biasa...muka2 wajib....tambah cousin my darling yg tudung hitam n abg pada my darling..ada sama rupa ka...hehehheh

ni bukti waktu yg kitaorg sampai..kul 4 pm ok...ramai rg masih bertandang kat umah nie...

gambar adik beradik my MIL...tak silap aku depa ada 7 org adik beradik semuanya..2 dah meninggal..tinggal yg nie aje....MIL aku anak yg sulong...

tengokla..nak ambik makan pun kena beratur panjang..lapar punya pasal...sebab masa nie masih lagi hujan...tu yg balun tue..tak ingat dah..........seperti biasa..lauk ku cuma lauk saja..no rice....

Pictures of my darling babies n their auntie.
Fara n maksu Lea..

After this kenduri..kami semua berangkat pulang ..pulang tak pulang jugak..kami gi hospital kepala batas..gi melawat mak menakan my MIL....habis lawat semua....
baru la betul-betul pulang ke umah mak jang...ooo..penat ok....banyak sgt agendanya....

at nite pulak..kami ke kampung pelet...makan char koay teow..yg paling sedap yg pernah ku rasa..yg gi semua anak2 muda..cewah..MIL n FIL tak gi..penat katanya...tak pe la..berehat la..sebab sunday morning ada activity lagi...

jom layan gambar dinner pulak...

ni yg specialnya...char koay teow kampung pelet...sodap...

tempah 2 meja...aku duduk kat belah adults..mak lang n mak jang duduk belah kids..depa nak jaga cucu katanya..

our table....cantik la tue...

ok semua...harap terhibur hendaknya...
i'll update again on the next agenda which is on Sunday morning...mcm2 ada...till then..adios!!

love always,
Mama Azlina
=)

3 comments:

noradzlina.kamdani said...

mama, mcm tu rupenye char keu tiaw style penang yek..ade rupa mcm me kari jek

Mama Azlina said...

noradzlin.kamdani: hahahah...char kuay teow tue mesti masak asing2 baru sedap..

Myza said...

salam kenal. Saya pun baru je balik dr BM dan sempatlah merasa CKT Kg Pelet tu! Mmg sedap! So far kat KL, tak dapat lagi yang macam tu! Berbaloi,sedap dan puas hati! Mohon izin nak save pic kuey tiaw tu, sbb masa pegi makan, lupa nak ambik gmbr!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin