Wednesday, December 2, 2009

Trip to Penang-Day 1

We, us, kami...hehehhe..banyak betul perkataannya..tapi maksudnya tetap sama...My darling's family wif 4 buah keta berkonvoi on 20 nov 2009 ke Penang..bukan Penang Island but to Bukit Mertajam, sg dua...nama kampung Padang Menora....wuihssss...panjang sungguh perjalanan kami..kami bertolak kul 12 tengah malam....sampai di sungai dua kul 4.00 pagi...tahap kelajuan tak la sampai 150 km sejam..tapi banyak gak pitt stop...al maklumla..kita bawak org tua..jadik ada yg nak gi toilet, nak makan...so kita mmg banyak berhenti..semua janji stop di tempat yg sama...seronok laaaaaa..kami balik kampung ada hajat sebenarnya...hajat nak ke kenduri pagi sabtu....

Jom kita layan gambar...


Ni pitt stop kami yg pertama at about 12.30 am..kat r&R rawang..

tengok la si adik tue..ambik 70% of the space..sampai abang ngah tidur duduk...nampaknya aku kena beli lori cam nie...

ni kat pittstop Rawang...MIL , my biras and my darling (kat belakang mak dia)

ni kat Pitt stop R&R sg perak..cantik tempat dia..masa nie is around 2.30 am...semua nak ke toilet..selepas r& r rawang..tak de stop2 sampai pitt stop yg nie...
semua tidur ...cuma aku, fara, lea, mak lang, MIL, biras 2 aku, n FIL tak tidur..cari toilet and air panas....driver2 tidur jap...jadi la kan...

si budak sorang ni tak tidur...main kat playground pagi2 buta....

nana and maksu lea...

Haaaaaa..around 4 kami sampai kat tol juru...alhamdulillah.......

Sampai umah Mak jang di padang menora, sg dua...yg driver2nya n pilot2..tidur...penat siut..tak tidur sepanjang jalan..takut driver2 tertidur....ooopppss..sebelum tue...kami singgah di restoran pelita selepas tol juru...bayangkan 4 pagi kami dah singgah kat restoran pelita..kat situ buka nya 24 hours...so kami perkena teh tarik laaaaaaaa.....mengantuk siut...

ok..sampai umah mak jang..semua tidur sampai kul 8 am...tapi aku bangun awal around 7 am...wei MIL n FIL ada la..mana boleh bangun lambat2 heheheh..poyo aje...

Bangun pagi..sempat g jalan2...kat bendang..jom layan gambar nie..


me and my fresh look..heheheh

abang posing kat pokok kelapa....with his bermuda...aduss...anak aku nie.....harap maklum la yea..janji tak nampak peha...

Pak long kat bendang...
seronok tul org tua nie tengok kami balik...nak masuk dlm bendang..tapi sebab kami nak cepat jadik terpaksala batalkan niat tue...

Lihat laaaa..keindahan....lalalala...cantikkan....wei..jgn tak tahu dlm parit tue aka longkang...tue ada siput pahit...haaahh..korang pernah makan siput nie tak...nanti aku cerita ka...apa rasanya...heheheh

abang n maksu kesayangnya...sama tinggi kan??

aku gi bendang wif my 2 anak buah..and my little princess...korang mesti gelak tengok gelagat dia..dia nak ikut kami ke bendang..tapi geli nak pijak tanah..siap bagi komen.."nana gelila"....camtu la budak bandar...apa la..tak rock la cam nie...

around 10 am.....kami bersiap nak ke kenduri...tempat tue di kaki gunung jerai, kedah...kota sarang semut, kuala sala...1 hour perjalanan dari umah mak jang..ikut highway...sebab apa nak gi awal..kononnya..my MIL and FIL nak gi menolong so..kami semua terpaksala mengikut..coz tak tahu jalan....takut sesat...hehheheh

nanti aku sambung lagi k...stay tuned..kita cerita kat kenduri kahwin laaaaaks...


love always,
Mama Azlina
=)

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin