Friday, September 25, 2009

Malam raya


Salam semua..kali aku nak bercerita pasai malam raya tahun nie..kami berbuka kat umah mak aku kat puchong...actually anak2 aku berebut2 nak raya mana ..hehehhe...tahun nie kan raya kat umah mak aku...so, depa bising la..sebab raya2 sebelum nie kat selayang or penang...meriah tue...tapi kali ni agak slow sikit...selalu kat umah MILku..ada org dtg bertakbir..n depa nie ikut tukwan gi bertakbir umah orang..itu yg buat depa seronok..tapi kali ni tak...yg seronok cuma bakar bunga api..itupun kat depan umah....sebab aku adik beradik semua gals...so, yg dah kawin cuma adik aku yg tengah aje...yg bongsu tue tak kawin lagi..so, lelaki kureng..yg ramai gals aje...so, itu sebab dorang boring..tapi aku dah cakap dah kat depa..tahun nie umah puchong. next year baru kat selayang or penang..jadik depa semua terpaksa menggalah...raya nie yg seronoknya budak2 nie...tul tak??..tapi memandangkan aku cuti lama..so, boleh la lelama ngan depa nie...depa kan cuti sekolah...

mak usu belikan bunga api and mercun kat depa...yg mercun abg2 la yg main...bunga api n pop pop..anak buah n mak budak pun main gak...hehehehhe..lepas gian...dorang main pun dlm umah kat garaj keta...tension tul...

Tahun si fara dah pandai main bunga api..yelah tahun lepas kan dia kecik lagi..mana dia tahu pop pop n bunga api nie...seronok gak tengok dia main...heppy sangat...

jom layan gambar...


main kata garage keta..pun jadilaaaaaaaaa...




mak usu n arissa








fara main bunga api...mula2 takut..tapi bila tengok depa semua main..dia pun nak gak main...suka hati la labu...asalkan bahagia





lepas main..arissa n fara..duduk kat buaian wif wan...








ok...hope you all enjoy..nanti aku sambung lagi kay!!

assalamualaikum....

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin