Tuesday, September 1, 2009

Family Day at Agro Resort Semuji, Gambang-Kuantan-Part 1

Hi semua..dah lama tak bercerita kan...tak mengupdate blog...rindu la ngan korang semua...nanti mama terjah blog korang k!!...

Kali nie mama nak cerita pasal My darling's family day...buat terulung kalinya kami buat family day kat luar...it was fun...walaupun tak semua adik beradik darlingku yg join...kan ke dia ada 8 org adik beradik semuanya...yg takde masa nie are adik yg ke-7, abang yg ke 3 and 4...yg lelain semua ada...mak and ayah darling aku and mak lang n her family pun ada sama..

Adik iparku yg ke-8 yg jadik orang kuat kali nie..Thanks birasku, fiza and Ben..korang the best la.. Mcm2 acara diatur....this resort jauhnya lebih kurang 3 hrs perjalanan dari KL.....bestla..tempat pun cantik..

On 8th of August 2009, kami bertolak dari tol gombak at 9.30 am...7 buah kereta semuanya...berkonvoi bukan senang...tapi sebab..kita dah bagitau awal2...keluar ikut tol mana..so takde masalah la kalau tersesat jalan...

cuaca agak panas gak masa nie...tapi perjalanan agak smooth...we sampai sana at about 12.30 noon...lunch hour nie...masing2 bawak potluck..so..tak yah la nak berbelanja makan kat luar...mahal tue kalau makan kat luar....


sampai resort, kami check in agak awal gak..walaupun check in time at 2pm..by the time dah ada bilik available...so ok la...

nice place...ada tasik, ada jambatan gantung...n nice view..


the banner..sorry kurang jelas sikit gambarnya...





kami masuk nak check in...








sementara menunggu nak check in..dorang nie sempat bergambar bagai...tempat cantik..so, semua gila glamer la..hehehhehe...










harganya rm180 for a room with 1 queen bed and 1 single bed, rm165 for a room with 2 single bed..yg nie plus wif breakfast..we took 3 bigger rooms and 5 smaller rooms..ok la...





1 rumah nie ada 2 bilik berkembar...cantik kan??





aku, mak lang n biras-birasku jalan kaki up the hill..tak la tinggi sgt hill tue...then sempat naik jambatan gantung ...seronok...



only 4 orang aje yg dibenarkan naik jambatan nie at 1 time...guess what...?? aku naik wif my 2 other biras la..so tak la berat sgt aku nie..hehehhehe..sorry gambar takde..sebab aku jadik photographer..n tukang sakat sebab biras-birasku takut nak naik jambatan nie...



Banyak lagi nak cerita nie...nanti kita sambung lagi k!!..

ok...

5 comments:

nza said...

bestnya wat hr klurga kt resort tu..espclly bila kumpul ramai2..

iNa said...

best kan family ramai2 nie...
berkumpul meriah..
adik beradik hubby ina pon ramai...13org..hehe..skali blk raya,mak aih penuh umah..hehe...

*ayu* said...

muka amirul lam gamba last tu sangat xcited!

Syima Syaz said...

huh..lame tak update,bila update tunjuk mama gi jalan2...bestnye.susah lah saya family tak suka jalan...

Mama Azlina said...

nza: mmg best
ina: ye ke...mesti lagi meriah kan..
ayu: dia mmg so excited...
syima syaz: hehehhe...strategi...cari bahan cerita...kalau tak suah nak mengupdate...takpe..awak gi la jenjalan with yr darling tue...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin