Monday, September 14, 2009

Berbuka Puasa di Nandos, Alamanda

Hi and assalamualaikum..semua....nak cerita pasal aku, my darling, fara and abang gi berbuka puasa kat nandos, alamanda. Amirul tak ikut..dia gi umah tuk dia...biasa laaaaaaa....cucu kesayangan...

Kan aku dah cakap Sunday its family day..tapi ada gak family member nie...tak reti-reti gak...nak gi umah orang...huih...sabar aje laaa...


Anyway, aku sampai kat alamanda lewat...around 6.20 pm...korang pun tahu kan...kalau nak berbuka kat luar..mesti gi awal..book tempat...kalau tak mmg penuh...tak silap jangkaan aku nie...tak disebabkan dugaan yg tak dpt dielakkan...kami pun sampai lewat...aku mmg teringin nak makan nandos...since that is the new outlet kat alamanda..so, kami terpaksa la baca directry floor dulu utk mengetahu kedudukan kedai nandos nie..rupanya ianya terletak di G floor...near big apple...samapi sana...penuh..tension sgt..so we decided to come back later around 8pm..yelah ...nak tunggu kat situ cam....so kami gi jenjalan cari dunkin donuts...ambik apa yg perlu aje...sorang sebiji..cukup la ..utk alas perut...

At 8 pm, mmg betul jangkaan aku...ada yg dah makan...so, kami dapat la seat...tapi lambat pulak servicenya...nak bagi menu..sekian lama..ambik menu pun sekian lama...mmmmm.....si fara pun dah tak keruan jadinya..puas kami nak hiburkan dia........mula la dia buat nakal dia tue...tekap muka kat cermin ..our seats is at the corner..jadik boleh tengok org kat luar...dia buat muka lawak dia tue...tension tul aku....

aku n my darling ordered 1/4 hot chicken with 2 slidelines...mine was with grilled vege and mediteranean rice..my darling punya rice with corn..

Abang ordered extra hot 1/4 with 2 slidelines also..tapi dia punya ada coleslaw and rice gak...
For fara..we ordered for her mushroom soup with garlic bread...dia nie kerja dia mengatah aje..she won't eat rice...anak mat salleh la katakan..hehehhehe







Ambik gambar with chillie sauce pun jadi la...nak layan kebosanan..hehehhe








Abang's menu...






Alhamdulillah...burp....selesai makan kami berjalan2 jap aje...seperti biasa...kalau jalan with my darling nie..nak cepat aje..tension tul....tak best la kuar with men...

ok la..nanti aku cerita lagi yea..banyak lagi cerita ni...tak sempat nak menaip lagi...sibuk....

selamat berpuasa dan jangan lupa bangun sahur k!!


Adios!

5 comments:

Syima Syaz said...

biasa lah kalau jln dgn lelaki..
sib baik syazwan tak...
uiks...blum lagi berbuka dgn nandos ni...mesti try..!

atty's said...

kty aritu pun berbuka kat nandos alamanda,ordernya punyalah lambat sampai..

rasp said...

ermmmm nandos...
gud idea tu, leh gak nak berbuka kat situ...

Dee said...

nti lps raya kita mkn nandos kt pavi ye mama..

Mama Azlina said...

syima syaz: patut cuba..

atty: ye ke? u pergi kul berapa? lepas berbuka ke atau sebelum?

rasp : sedap..

dee: insya'allah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin