Thursday, July 2, 2009

Boss perempuan yg garang...

Korang pernah kerja wif boss perempuan tak?

Kekadang dia baik..kekadang garang...bukan buat org takut..tapi buat orang menyampah...asyik menjerit aje...kena ditegur sikit wif big boss... dah melenting..marah semua org......cam takde akal...tak boleh nak berfikir rasional...dia ni baik sebenarnya tapi kekadang tue meluat tengok...ada ke boss boleh ugut bagai..kalau nak naik pangkat kena jadik apa yg dia nak..ada kah? bukan ke naik pangkat tue tengok performance kerja kita..bukannya kita punya bodek bagai..tul tak? work is unfair la..kalau cam gini..tension dibuatnya...demotivated, stress dan etc...tension...

As a secretary, do u take care of their plants/flowers, gi beli coffee or tea for her? mmg biasa ke?..kalau tak siram pokok bunga kena marah..tension ..tension..pokok kat umah aku pun tak bersiram...nak ambik hati...hati aku dia tak kesah..cerita pasal diri dia aje yg kita nak kena tahu and dengar....tension la...

Apa pendapat korang? Do i have to change my work or ikut aje since..this is my periok nasi...what do u guys thinks?

Ok la..aku dah share cerita aku hari nie..aku nak sambung lagi nanti k?

AdIOs...

5 comments:

Wawa_Nadwa said...

x ske bos pompuan.
dia klu nk marah tak tgk tmpt.
tak ske2!!.
hehehe.
=P

Syima Syaz said...

hmmm kak...
saya pun kena benda yang sama.tukang kipas mmg takleh kena tegur,mmg kena lah sape yang menegur tuh.sbb saya menegur,saya kena kaw2 tadi.
life mmg unfair..moh la pakat2 carik keje lain!

Mama Azlina said...

itula..tak best kan dpt bos pompuan...yg tak boleh terima kritikan...semua nak tip top...

Pink Mama said...

Hahahaha...I pernah ada bos sebijik macam bos u. Memang makan hatilah kerja dengan dia. Kalau tak dilayan, nanti hati kita yang sakit. Makanya I ikut jerlah apa kata dia sebab malas nak argue :)

Mama Azlina said...

Pink Mama: betu..betul..betul..hari ni pun cam tue gak..bukan salah kita pun jadik salah kita gak.. entahla..rasanya dorang nie tak boleh jadik boss kot..rasa tergugat..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin