Wednesday, April 29, 2009

Berkelah di Ulu Yam

Cerita dah berkurun lama dlm i punya draft..tak kuar-kuar lagi..ni baru nak kuar..
One fine Sunday, my darling ajak his family gi berkelah kat ulu yam..dah lama tak gi..kami janji wif his family tunggu kat petronas kat sg tua kul 10.30..pagi2 tue the boys and fara bangun awal coz nak gi berkelah..siap amirul tak nak mandi..katanya kat sana leh mandi..tapi i paksa dia mandi gak..coz kami nak gi breakfast kat pasar selayang dulu sebelum ke destinasinya tue..
kat pasar selayang..mcm2 ada..one of our fav are mee bandung and lontong..kuah lontongnya sedap...tambah with sambal sotong..yum..yum..then i got a call frm my biras tanya where kami sekarang..then aku kata la..ok..kami on the way..padahal baru nak start makan..takpe..bohong sunat..tapi pecah gak temberang kami bila amirul kata pergi breakfast kat pasar selayang..iyela..budak2 mana pandai menipu kan..hehehhe...then lepas makan ..kami terus ke ke petronas..jumpa my darling's family..adik dia pun ada...then we went straight to the destination..masa tue ujan renyai2..takde parking..tapi manage to find one la...actually 4..hehhehhe..dah 4 cars...
dari 11am...sampai kul 2 we are there...
mak bawak nasi lemak...aku beli 2 bungkus roti gardenia..wif 4 tins of sardines..mintak mak buat sardin sandwich..aku bwk bawang, cili..siap hiris la..biras aku bawak air mineral...

below is some of the pics taken..


mak and fara..enjoyed!!
fara and abg ngah..main timbus2...
fara's beloved aunt...mak ngah...fara suka main ngan dia..dia pulak suka melayan si fara...


darling aku and my biras tak mandi..tak sporting la korang nie...
fara..
fara, mak ngah, nyah-nyah..(uncle)..and abg ngah..



4 comments:

Dee said...

bestnyer gi mandi sungai/air terjun..

rasp said...

i prefer mandi sungai dari laut..
air sejuk bessttt...

i pun dah lama tak ke ulu yam..mesti best kan sis :)

Syima Syaz said...

kiutnyee fara

Mrs LVoe said...

suka la air sejukk sejuk..laut nie kdg3 nk mandi cam ade perasaan takut je.


anak akak cute :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin