Tuesday, March 17, 2009

1st day in Kelulut, marang terengganu

hi and assalamualaikum..to all.
aku owe semua certia2 aku kan?? ok..ere it goes...
Aku n family went on friday, morning at 5.30am..bangun awal tue..at about 4 am..termasuk fara gaks..
we reach there about 2.30 pm..biasala...byk berhenti makan..bila bawak budak gitu la...awal pagi around 6.00 am singgah kat restoran near wangsa maju breakfast..then dari situ bertolak ikut karak highway...on the way tue..ujan lebat sgt sampai jabor...the end of pantai timur highway...
itu yg lama sikit tue...sebab ujan aku suruh hubby aku jgn pandu laju..jalan licin...
then kami menyinggah kat paka, terengganu..utk lunch..makan nasi kukus..sedap..sorry aku tak ambik gambar cos kelaparan...
sampai kat chalet, kelulut, marang kul 2.30 pm...my mom and my aunt..tengah borak2 kat depan chalet..then anak2 buah ku semuanya...sibuk nak mandi laut..dorang tak bagi at 1st tapi masih masing-masing mengiau aje..so, boleh..tapi ditemani sorang adult..anak2 aku lum lagi check in..dah mengiau-giau nak ke pantai...
chaletnya cantik..1 house with 4 rooms and 4 separate bathrooms..1 room with 1 bathroom...okla..harga pun murah gak..rm300 per house per nite..meaning to say 1 room rm75 per nite..tapi aku cuma bayar rm 100 cos pengantin baru bayar the balance...terima kasih..opie and june...moga dimurahkan rezeki..insya'allah..



ini husband cousin aku..dia pandai main gitar..nyanyi..leh la...
1st day..tak banyak agenda..
pantai depan chalet..cantikkan...!!Semua tengah lepak2...bincang..what's agenda for the nite...
lepas mandi2..dorang semua pakat nak ke masjid kristal...kami dinner kat umah dulu..then baru
gi jenjalan...

my sis, my mom and ibu pengantin lelaki..my beloved aunt..
masjid kristal..cantik kan...
di dlm...bahagian perempun disediakan..telekung..nampak cam baru semuanya..bestkan..siap disangkut lagi....


sila lihat papan tanda nie...siap bagi arahan lagi..kalau nie letak dlm surau kat rhb centre..tempat kerja aku..camana ek??suai tak..hehehehheh
mestila nok...surau tempat beribadat..bukan utk tidur...


ini kawan abg hiza, abg angkat pengantin lelaki..nama dia zul...aku heran sikit ngan fara..dia tak kenal org nie..tapi dia rapat sungguh ngan budak ni...siap suruh zul angkat dia..dukung dia...mmmmmmmmmmm


Masa nie semua tengah memerhati masjid kristal dari jauh..masya'allh..cantiknya...tengok la baju cousin hubby aku..gi masjid pakai seluar pendek..tak sesuai!!

ini adalah baju yg disediakan oleh pihak masjid pada sesiapa yg berpakaian kurang sopan tetapi ingin menunaikan kewajipan...contoh cam hubby cousin aku nie...dorang semua buat solat masjid termasuk dia..tapi dia kena la pakai baju nie..ala2 jubah gitue...utk lelaki dan wanita..wanita siap ada scarf lagi....


tengok amaran ini..sila patuhi arahan ini yea...

Fara with her daddy...

cantikkan lampu dlm masjid nie...

abg sempat lagi posing dlm masjid sbelum menunaikan solat sunat masjid...

lampu masjid color pink...


cowboy tersesat kat masjid...lepas solat..sempat lepas gian jadik cowboy...

nanti aku sambung lagi cerita 2nd day kat kelulut marang..kay!!
maxis broadband aku buat perangai la..lembab sikit...

2 comments:

rasp said...

i lum pernah jejak ke masjid kristal nie lagik, cantik ek sis.

bila ek last time ke i t'ganu ...uish tak ingat lah bila..very the long long time ago woooo :D

Mama Azlina said...

yup mmg cantik..
tapi sayang tak ramai yg bersolat di masjid nie..tempatnya jauh dari perumahan....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin