Monday, July 14, 2008

Pokok Mangga



Last Sunday kami ke Selayang umah mak mertua....they called us to come for lunch...mmm..yum-yum...tak boleh ditolak nie..rezeki...dia masak mee rebus...jgn marah..darling aku masak lagi sedap..tak caya tanya ita.itu..mak darling aku ni punya mee.. tak cukup rencahnya...takde cucur udang..kuah tak manis sgt...sorry mak...hehehehhehe Adik-beradik dia tak semua la..kumpul kat umah mak dia..lebih kurang 6/8...adik beradik dia 8 org...kurang 2 keluarga lagi...tapi cukup meriah...berborak berbekalkan gossip terkini..




Petang tue..mak dia suruh la..anak-anak dan menantunya tebang pokok mangga yg ada kat depan rumah..dlm porch...sebab mak tanam another pokok kat luar pagar depan rumah... apalagi...darlingku serta adik bongsunya..memulakan langkah..
Baik-baik darling...dahan tu licin..dah la baru lepas hujan...





Anak-anak ku serta anak buah dan makcik pada anak2 ku nie..seronok kutip buah mangga dari dahan yg jatuh dipotong oleh bapa mereka...




Seronok tul bebudak dan bapak to be ni....Aim ko bila lagi nak beranak pinak??








Sepupu suami ku..AIM...tak yah nak action la...dah tahu ko tue..tak nak nolong..saja aje nak lepak sebab dah kena buli... ialah..asyik nak duduk bawah ketiak isteri aje...heheheh...jgn marah!!

Ini sambah pencicah nya dah siap..sorry tak sempat nak ambik gambar buah mangga tue..tapi byk la gak dpt...aku bawak balik lebih kurang 30 biji.....ya allah pedas...birasku yg ke lapan buat...walaupun sikit...tapi pedasnya ya..amat.




Ini ibu mertua ku (baju putih)..tak nampak muka daa...bersama menantu baru, ila and mak mertuanya (tudung pink)...jenguk kebawah tengok budak-budak dan bapak budak..tengah kendurikan pokok mangga tue...


About 6 pm, kami berkonvoi kerumah adik perempuan darling aku nie..kat puncak apa tah..lebih kurang 10 min la dari umah mak...cantik gak la apartmentnya...980 sq ft...with 3 rooms and 2 bathroom...rumah baru..takde apa sgt..tapi facilities nya yg menariks perhatian anak ku...apa korang rasa?




Apa lagi swimming pool la..tengok si amirul tue..padahal dah mandi..siap pakai baju tidur...and baru lepas ujan...nampak swimming pool...semua tak sabar nak terjun...




Fara Arianna excited at first..tengok air...tapi tak tahan sejuk..ialah baru lepas hujan kan...itu yg melalak tue...
Apa-apa..pun I had a great weekend....













5 comments:

ita.itu said...

hehe..takut anak ko ngan air ye..wei laki ko mmg pndi msk la..haha

Mama Azlina said...

tau takpe...insya'alalh..kalu raya ni buat open house..aku panggil...heheheh

eedany said...

sambal mangga tu mengiurkan aku...

Thanks singgah blog eedany...

Salam perkenalan...

Ayu said...

ya allah.. sian arianna comey kesejukan...

lama la x jumpa dia.. rindduu...

Mama Azlina said...

la..iye ke..tengok gambar dia puas-puas kay!..dia demam semalam nie...insya'allah..hari ok kot..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin