Thursday, December 31, 2009

Tensiionnya...

tension sungguh hari nie..tak boleh nak upload gambar langsung...blogger lembab gila..camana nak update blog nie??

Kurang-kurangnya..nak la gak buat entry sebelum new year...tension..tension


love always,
Mama Azlina
=)

Roti Nan and Ayam Tandoori

We had Roti nan and Ayam Tandoori at Ampang just now..Roti Nan Cheese...sedap..it's only cost rm4.50 ..murahkan?? MMg sedap..gerai ni kat depan ampang point...korang pernah pergi tak?? ada a few gerai besides this Roti nan..ada gerai mee, satay...kerang rebus...mmmm...sedap...

ok...nanti kita update again yea...sorry no pictures for today...

love always,
Mama Azlina
=)

Saturday, December 26, 2009

An evening with my siblings

I went to watch 2012 with my 2nd big brother n my little sister...hehehe...aku ramai adik n abang...so..kena la identify which one..hehehheh

cerita 2012...best la gak..tapi tak boleh challenge cerita Avatar...ok..kami gi at about 3.30 pm ..kononnya..nak kejar movie at 5.45pm...n also konon2 nya aku dah buat telephone booking the day before...bila sampai area KLcc..nak cari parking pun susah ok...sebab ada PC fairla on dat day...tensionnya cari parking masa tue..berpusing2...my sister yg jadik drivernya..my big bro naik train dari his office..so, he reached klcc at 5.30pm...

sampai-sampai..we went straight to the venue..beratur..punya beratur....bila dah sampai kaunter ..depa kata aku lambat 15 mins so..they release it to other person...walaupun aku sampai awal n susah nak dpt parking..i did explain to them..tapi..sorry..mmg takde tempat dah...mmmmmmm....i decided to watch at 8.30 pm...sebab dah dtg kan..so..nak tak nak...ambik jugakla slot tue...n frustrated sgt..kami dpt tempat row depan- ketiga depan..bayangkan aku n my big bro yg tinggi...sakit kaki siot...tapi niat punya pasal..semua tue aku lupakan..lagipun bukannya senang nak kuar with my sister n bro ni...kena buat appointment bagai...

so, utk past the time..depa heret aku ke kl convention centre..my brother nak beli printer...so ..terpaksala..aku malas nak gi area cam tue..bersesak...jauh...eee...sorry i don't like it...tapi ikut aje laaaa...jalan2 punya jalan..they managed to get themselves a printer each..dah la besar gedabak..then we bawakla..benda yg berat tue the car...

me wif my perut yg lapar...abg aku cuma belanja big popcorn n air aje..hampeh...lapar laaa...

jom layan the pictures..


me n my sister...

look at the lane..penuh kan?

ni robot evolta it's a battery...aku takde kerja..so..aku ambik gambar la...

ini suasana ke pc fair..ramai yg berpusu-pusu ke kl convention centre nie...

my favourite brother..i love him...

the 2012 poster..cool huh!

apa motip nie? hehehhe..entah la..apa kena mengena wif the pc fair pun aku tak tahu..

tak dpt gi disneyland ...ambik gambar dia pun jadila...ni fara punya fav cartoon..


my sister n her pose...
ok..till i cu again..

love always,
Mama Azlina
=)

Thursday, December 24, 2009

Lunch with the girls

One fine day..kami 7 org gi makan kat KFC at Ampang Point...saje..jenjalan..n dah lama tak chit chat...walaupun 1 office..

Macam2 ragam ada...let's enjoy the pic..


me n the gals..



love always,
Mama Azlina
=)

Movie nite

Since..my babies takde kat umah..kami 2 org cam pengantin baru pulak...gi makan..gi tengok movies...dlm minggu nie berturut-turut okay...Last Mon we both gi watch Avatar..good movie.. rugi korang tak gi tengok...watched movie at 9.45 pm and it ended at 12.30 am..n the next day kerja...hehehhehe..kerja gila kan?/ betul..susah nak bangun the next morning...

cerita ni tentang cinta pada kekasih, setia pada kaum..mmg best....

jom layan sipnosis ni..

Running Time: 2 hours 43 minutes
Director: James Cameron
Cast: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang.

Synopsis: "Avatar" is an emotional journey of redemption and revolution. The story tells of a wounded ex-marine, who thrust unwillingly into an effort to settle and exploit an exotic planet rich in bio-diversity, and eventually crosses over to lead an indigenous race in a battle for survival. Thus, combining the elements of massive spectacle and intimate character that made James Cameron's "Titanic" the highest grossing film of all time.

(Source: Cinema Online)

ok..til i c u..

love always,
Mama Azlina
=)

Friday, December 11, 2009

Hari Raya Haji

Walaupun raya haji dah lepas ..tapi i tetap nak cerita pasal tajuk nie...

kami sekeluarga beraya di rumah mak lang kat taming jaya, cheras..around 3pm..baru kami gerak ke selayang...berkumpul anak beranak...since korbannya dibuat on sabtu....hari raya haji kan jatuh on friday...

masa kami sampai umah MIL..menantu2...abg2 ipar n kak ipar semua tengah duduk bersantai di serambi umah....abg long tengah buka kedai daaaaaaa...dia nie jual mcm2 dari ubat resdung, permata hijrah and etc...so dia bagi free treatment to his brothers n sisters...

jom layan gambar..

my darling ada resdung,,i guess a mild one...so dia pun try gak la...tengok berkesan tak...

after a minute..dia pun start sneezing...c..

ni ultraman mana pulak ni??? hehehhe..my abg ipar tengah mencuba eye cleanser...

"doctor" tengah check my niece..she have a bad resdung..

tengok merah sungguh matanya...

even my FIL pun try gak..sporting..

entah apa yg dia nampak tue..santai aje duduknya..hehhehe


seperti biasa...bila dah berkumpul nie..we makan n makan n makan...kantoi again..makan nasi....aduss...camana nak turun berat badan nie..hehehehhe

ok..till then..

love always,
Mama Azlina
=)

Thursday, December 10, 2009

Penang here we come...

Kita org masih kat Penang lagi on Monday 20/11....so, kami ke Penang Island..nak cari nasi kandaq yg best...sebelum ke sana kami ke Pasar Tani tasek gelugor gi beli durian..kononnya nak makan kat tepi pantai kat batu feringghi..masa kami naik feri..about 11 am dah...kami nak balik KL malam tue...so, kami gi jenjalan laaaaa..

seronok tul bebudak n mak budak naik feri.......sampai kat Penang island dah pukul 12 pm...so kami ke Little Penang go terjah Nasi Kandar yg sedap tue...kedainya mmg kat Little india...

jom layan gambar..

me n amirul...

ni gambar kat pelabuhan...
the kids..
Penang...ere..i comeeeeeeee..yg tinggi tue bangunan apa kengkawan??? ye betul....KOMTAR..

fara n me...

Pictures of rumah2 yg masih lagi menggunakan bangunan lama...unik kan??

KANTOI..habisla cabaran aku...tak boleh la nak masuk contest nie lagi..99 HTN contest..korang ada masuk tak??
ampun puan penganjur...zel..mesti bila dia baca nie...dia marah....tapi mama tak akan kuar dari contest..


ada rupa tak?? hehehhe

ni la restoran yg kami terjah tue...sedap ok..nasi kandaqnya...tambah lagi if u campur semua kari...

birasku n her darling...

entah habis ke tidak si amirul makan nie..


their "new friend" hehhehe..c..fara siap pegang tangan "new fren" nie..

little india..this is my 1st time dtg sini.menarik gak tempat nie...cuma fening sikit la...lagu india...

i bought this for fara...she likes this so much..

i bought this for myself..

goodbye Penang...tilll we meet again...

then malamnya kami berangkat pulang ke KL at around 10 pm...sampai KL at 5 am...then kerja at 10 am...mengantuk gila..

hope u all enjoys my pictures n story mory...

love always,
Mama Azlina
=)

An evening outing in Penang

ok.sambung lagi..harap semua tak boring wif my story yg masih kat Penang..next agenda...on Sunday is outing to Bukit Mertajam..singgah kat kedai cendol..makan cendol pulut...kami gi tak ramai ..ingat tak lagi yg kami gi berkonvoi 4 cars...2 cars dah balik dah on Sunday afternoon..so tingal lagi 2 family..(2 cars)...hujan masih gerimis lagi...tapi jalan tetatp jalan...

makan cendol pulut sodap...wif the pulut n the red kacang..marvellous...next kami ke r& r yg baru nie..tak ingat la namanya..tapi my darling kata its at the old jetty...u can c penang island from this r&R..

jom layan gambar...

picture of us...makan cendol...yum..yum...

mmm...sedap tak??sssllurrrpppppp

kenapa si amirul ni?? cam something wrong aje...

nii at the new R & R...budak2 nie seronok bergambar...mcm2 aksi..tengokla my princess tue...comel aje...hehehhehe

smile darling....

cantik kan?? i loves this pic..
my family..

till then..chow chin chow...ada few more stories laaaaaa...


love always,
Mama Azlina
=)

Saturday, December 5, 2009

Lunch on Sunday

Ok...kita sambung lagi cerita kat Penang..masih lagi kat umah mak jang..one fine Sunday aku, my biras n her husband, mak lang n mak jang ke pasar Tani Tasek Gelugor..we went there at about 9 am..hujan rintik2...tapi redah je...the rest of the family kami janji nak jumpa kat kedai cucuk udang kat kelapa batas..jap..jap..aku cerita yg kat pasar tani dulu..

we bought siput pahit..hah..korang pernah lihat n makan tak?? this is my 1st time ok...rasanya mmg pahit...hehhehehe..n banyak anak2nya didlm siput nie...cara sedut sama aje cam sedut siput yg panjang tue..cuma bentuk dia lain sikit...then we bought fish, vege, buah berangan..sedap rasanya..lemak2 gitu...

then we off to kelapa batas...tak sabar nak makan cucuk udang...ini bukannya cicah wif sos cili ke..ianya makan wif kuah kacang..sodap..aku tambah 2 kali ok..sowi...gambar tarak...aku tak bwk kamera .....lepas makan kami balik umah..sebab hujan..jadik tak kuar la..cuma petang sikit kami kuar around 3 pm...

jom layan gambar...

makan time..tengok tunduk aje semua org ..khusyuk makan..

makan ramai2 seronok..makan beralaskan surat khabar aje..ok la....

hah..ini la siputnya...masak gulai kuning wif nenas...lain kan..rasa pun lain...

heheheh..nasi dlm tupperware besar...tempat hidang tarak...jadik laaaaaa...bila dah ramai cam gini laaaaaa...

ini gulai lemak rebung..aku kureng sikit..ulam2, sambal machang and ikan pekasam goreng..yum..yum..


tengokla birasku makan sampai tak ingat orang...she is also a first timer..bila dah habis makan baru dia tanya awat rasa cam pahit..tergelak semua org sebab..dah habis baru nak tanya...

Nana wif mak ngan and tukwan...

ok..nanti tunggu the next updates yea....


love always,
Mama Azlina
=)



Friday, December 4, 2009

Trip to Penang-Part 3

Next, our next journey is to MIL's friend or relative's house..kenduri kahwin anaknya pompuannya gak..kali ni temanya pink...even sedara lelaki dia pun pakai pink..kalau light pink ok la..tapi nie pink..pink...hellow...u guys ok....cam lem la bila menengoknya...anyway..kami sampai kat tempat ni around kul 4 petang..adusss..dah la penat..tapi gagah gak la..sebab MIL n FIL nak jumpa sedara sepapat mereka..

sampai2 kat kenduri nie..kami lapar lagi..nasib baik ada banyak makanan lagi..nasi, daging masak hitam..sodap..., cendol, laksa...sedap laaaaa...sorry gambar menu tarak la..sebab lapar..hehehhe..harap maklum...

jom zasss..layan gambar dulu..

seperti biasa...muka2 wajib....tambah cousin my darling yg tudung hitam n abg pada my darling..ada sama rupa ka...hehehheh

ni bukti waktu yg kitaorg sampai..kul 4 pm ok...ramai rg masih bertandang kat umah nie...

gambar adik beradik my MIL...tak silap aku depa ada 7 org adik beradik semuanya..2 dah meninggal..tinggal yg nie aje....MIL aku anak yg sulong...

tengokla..nak ambik makan pun kena beratur panjang..lapar punya pasal...sebab masa nie masih lagi hujan...tu yg balun tue..tak ingat dah..........seperti biasa..lauk ku cuma lauk saja..no rice....

Pictures of my darling babies n their auntie.
Fara n maksu Lea..

After this kenduri..kami semua berangkat pulang ..pulang tak pulang jugak..kami gi hospital kepala batas..gi melawat mak menakan my MIL....habis lawat semua....
baru la betul-betul pulang ke umah mak jang...ooo..penat ok....banyak sgt agendanya....

at nite pulak..kami ke kampung pelet...makan char koay teow..yg paling sedap yg pernah ku rasa..yg gi semua anak2 muda..cewah..MIL n FIL tak gi..penat katanya...tak pe la..berehat la..sebab sunday morning ada activity lagi...

jom layan gambar dinner pulak...

ni yg specialnya...char koay teow kampung pelet...sodap...

tempah 2 meja...aku duduk kat belah adults..mak lang n mak jang duduk belah kids..depa nak jaga cucu katanya..

our table....cantik la tue...

ok semua...harap terhibur hendaknya...
i'll update again on the next agenda which is on Sunday morning...mcm2 ada...till then..adios!!

love always,
Mama Azlina
=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin