Saturday, October 31, 2009

The reds out for dinner

We went out for dinner to eat Satay samuri at Kajang last saturday...aku la yg belanja makan...gaji dah masuk..yuhooo...

Kebetulan lak semua pakai baju merah...bukannya pencinta merah ye...tapi kebetulan....ampun...red...hehehhehe

jom kita layan gambar..,,,

sapa pakai baju red color? angkat baju.....tengok la dorang nie..semua seronok..coz memasing pakai baju yg colornya sama...


jelingan manja si fara...

as usual gambar darling aku enggak ada...tapi dia pakai baju merah gak malam tue....sedondon....



me...ada nampak kurus sikit tak? tu....tang dagu tue...hehehhehe..sudah ada dagu..kalau tak tenggelam...



love always,
Mama Azlina
=)

Tuesday, October 27, 2009

Watch movies with the boys

One fine saturday, I was out with my boys catch a movie..tajuknya papadom...korang dah tengok ke belum? best kan....!!! kami gi kat IOI mall, puchong at 2.25pm..Fara mana??? dia tinggal wif her father la..father dia jadik babysitter....sebab we went masa tengah nap..so, ok la..takde hal...

kami sampai kat IOI awal around 1.45pm..beli tiket..then jenjalan jap...masuk panggung at about 2.20 pm...

Enjoy sgt budak2 nie...ceritanya kelakar...tapi ada gak adegan sedih...yg part last sekali masa anak dia buat presentation kat student n kolej pasal papa dia...aku just bayangkan if aku takde nanti..father dia jaga tak fara n her brothers..insya'allah..kan?? masa ni la aku sedih..aku bayangkan diriku seperti papadom...sedih siut...even Amirul, mat poyo tue pun nangis...hehehe..abang seperti biasa..takde perasaan....

Ok..jom layan sipnosisnya...



Synopsis: A funny comedy about a single father and his daughter, and every man’s fear when their little princess grows up and wants to be a woman! Saadom who is a successful Nasi Kandar businessman in Pulau Pinang. His wife's last wish before passing away is for him to take good care of their daughter Mia. From a busy businessman who is so infatuated with his Nasi Kandar business, Saadom changes into a dependable father who is very much focused on his daughter's life. As Mia grows up and she gets a bit annoyed with her father's endless care. A huge dilemma arises as Mia is all grown up and ready for University life. Saadom then panics as he has no idea how to fulfill his late wife's wishes while she's away. PAPADOM hauled 5 awards at the recent Malaysian Film Festival including Best Film and Best Original Story is slated to release in cinemas on Oct 8.


love always,
Mama Azlina
=)

Monday, October 26, 2009

Thanks to Ayu

Cantik tak new layout nie...??

Got a big help from Ayu...Thanks dearie...You have done a zillion help....I like it...soft pink with butterflies...

Tapi i need to change the pics as well...tunggu n lihat ok...

Thanks again fren.......




love always,
Mama Azlina
=)

Friday, October 23, 2009

Lunch date with Ayu..

hello..semua...

rasanya Ayu dah cerita pasal world of Pink nie..tapi takpe...aku pun nak cerita gak..harap tak mengundang keboringan anda semua yea...

1 fine day...bila big boss aku cuti..aku gi memanjangkan langkah ku ke KLCC with ayu...thot of taking fast food coz...ayu nak beli barang kat toyrus..n me nak cari kasut kerja...masa kan terhad aje...so, we went to KFC...aku order twister, cheezy wedges and ayu ordered chickaroni...kat situ aircondnya sejuk gila...menggigil2 kami berdua..rupanya kami duduk bawah aircond...

lepas makan kami ke toyrus...ayu nak beli hadiah utk niece dia punya birthday....dpt la aku jadik product reviewer utk baby alive tue...lepas dah beli...turn aku pulak gi cari kasut...masuk vincci jap...sambil glance through..ayu kata 1 satu kasut yg sesuai utk aku...so, i tried...n finally bought it...

lepas kuar dari kedai, aku n ayu cam pelik aje..sebab ramai kerumun kat centre of klcc...tengok punya tengok rupanya its World of Pink...nak tahu cerita lebih lanjut korang singgah la blog ayu kay!!

jom la kita tengok gambar...



cak....me and ayu
Our lunch for the day...yum..yum...


tengok... dah ramai dah lekat gambar depa...

my pose..cun tak..nasib baik ada beg yg mencover body ku yg slim...heheeh

Smile Ayu..

Nilah gadget yg digunakan utk print our photos...comel, mudah and pantas..agaknya berapa harganya ek?

kotak nie tak banyak lagi isinya...tak ramai nak menderma la....

My new shoe...harganya rm59.0 aje..then u will get rm10 voucher...ok la kan?? tak tinggi...aku sakit lutut lately nie...

ni woven bag from vincci..sapa yg beli kasut..semua dpt beg nie..cantikkan...?

ok la...nanti kita cerita lagi k!!!



love always,
Mama Azlina
=)





budak budak kat office


itu si abang along tengah mengusik menyakat adik nya..
heheheh..



my little princess..

cute tak?




love always,
Mama Azlina
=)













Thursday, October 22, 2009

Office Deeparaya Open House

Salam semua..banyak cerita nak cerita nie...cerita raya pun tak habis lagi.walaupun syawal baru meninggalkan kita...sayu sgt.......

Ni nak cerita nie...my opis buat deeparaya open house on october 14...antara menunya..nasi beriyani, mutton curry, rendang ayam, tosai..ni sedap..tapi kalau panas2 lagi sedap, maruku..dah deeparaya nama diberi..jadik tosai and etc mesti ada...then ada satay, lemang..sedap...tak ingat dah pasal diet nie...penggiraan calories semua dah hilang dah..hehehehhe

meh..layan gambar...










diantara menu yg tersusun diatas meja...






















MC welcome speech..mmg kami ada speech bila nak buat apa2 event...











jejaka-jejaka hensem....4 org aje dah kahwin..yg lelain tue boleh b











me wif syirin n layli..














Our boss bagi sepatah 2 kata...dia tak sabar sebenarnya..nak makan..heheheh











Picture of us...aku suka gambar nie












n yg ini pun i loike...adik aku sorang nie dah kena transfer kat hub..so..nampaknya tak jumpa dia lagi la...











seperti biasa kami mesti ada event sambut birthdays...











sarah (baju kuning), me, lydia, leila and ilanur (tudung hitam)...berposing sakan...


ok..harap semua terhibur hendaknya...nanti aku update lagi k!!

love always,
Mama Azlina
=)



Tuesday, October 20, 2009

Open House Part 1

t aj

Aku buat 2 open house kali nie...1 for my frens and my family and another 1 for my darling's family..
senang gitu..kalau tak terlayan..cam last year...rumah kecik..keluarga ramai...then tak larat..tak cukup masa nak berborak bagai...ada rezeki sikit boleh la buat 2 open house...hehehehhe..alhamdulillah....

Open house for my darling's familystarts from 12 to 7pm....menunya..mee kuah (org penang panggil) or mee rebus and pengat durian for dessert cicah with roti...mmm yum yum..

His late grand father jual Mee kuah yg famous area padang menora kat bukit mertajam..ala kampun dia aku tak ingat daa...silap aku depa panggil Pak Leh bihun..dia pun ada gak jual bihun..masa dulu darling aku duduk kampung..so, dia dpt la belajar ilmu masak memasak ni dari tuk wan dia...so..ini la hasilnya...mee kuah...kalau ada open house..gerenti depa suruh buat mee kuah nie..sedap.....aku tak pandai nak masak mee nie...even MIL punya pun lain hasilnya...my darling punya sedap lagi bak kata adik-beradiknya..

My mom bawak pengat durian...sedap sgt...


Fara main wif her pak long...Pak long nie penat baru balik kerja..lena sat aje...tapi si fara dah kacau..dia pun layan aje la..


maksu Lea, fara and abg amirul..











ni my FIL...tengah khusyuk makan mee kuah hasil anaknya..





sebahagian dari keluarga my darling..





Semua adik beradik my darling datang kecuali yg nombor 3 and 4..depa berada nun jauh di sana..

Yg lain semua ada dari no 1 sampai no 8...mak lang n her family pun dtg gak...my mom n sis pun ada..

ni my BIL no 8...the youngest and his wife..my best buddy biras...



apa yg dorang bual kan tue..sebenarnya depa tengok pokok mangga aku yg tanam depan umah..berbuah dah..sedap..manis n harum..depa bagi tips camana nak perbanyakkan buah n jaga pokok...



Kan aku kata open house aku buka dari kul 12 sampai kul 7 kan..tapi depa nie lepak umah aku sampai kul 10.45 mlm...dah la kepenatan...adusss...tapi takpe..setahun sekali...









ada adegan kereta terlekat kat rambut..budak nie nak cuba tengok apa jadik kalau kereta naik kat rambut...at the end..keta nie terlekat kat rambut..so akibatnya kena gunting rambut la...tapi
sikit aje...tak byk dipotong nya..meh tengok gambar nie.


MIL sibuk nak leraikan the car from Umairah's hair...gunting sikit aje rambut nie yea....katanya.




Ini la budaknya...Nama dia umairah...








Budak comel...badan semangat..masya'allah...





tabik tuan..puan..kami nak pulang..nanti kami jumpa lagi yea...








tengok tengok apa tue...?







Ok..enjoy semua...

Dalam dilemma

Assalamualaikum..semua...

Aku dlama dilemma sebenaqnya..nak kurus..badan dah gemuk sgt nie...rasa obes kot nie...nak minta pandangan semua la..samada beli herbalife..which aku pernah makan dulu tapi it took about 2-3 months to see the miracle...or S I Y or Jus Diet Mate..

Ada org kata JDM tue tak sedap langsung..entah la...aku tak tahu mana nak choose..which one is worth it? reasonable pricing? senang? mudah? cepat turun..

Tak sure la aku nie kategori gemuk apa...rasanya cam gemuk daging...meh tengok gambar aku nie...




amacam? minta tolong nie..bagi la idea...siy, herbalife or jdm??









love always,
Mama Azlina
=)





saya sekadar nak testing jer.
mekasih.


love always,
Mama Azlina
=)






Monday, October 19, 2009

Fesyen..

Surat khabar..selain untuk dibaca, dibungkus, di recycle..apa lagi yg boleh dibuat dengannya..jawap..jawap...meh kita tengok gambar nie..my kids can give U the answers...





fara wif her new outfit...cantik tak??




Amirul wif his outfit and head gear...
















seronok betul depa nie..takdak keja cari kerja lain...ni semua hasil kerja abang long depa...

Sunday, October 18, 2009

Pictures of Us...

Hi there..!! sambungan cerita semalam.....These pics was captured masa kat umah Leila..Happy viewing!!...




Me wif Leila n colleagues...


Leila and Baby...












Baby Laith n Lydia..







leila n the gang..







seronok main wif baby nie..tak banyak kerenah..








ok...hope semua terhibur...

Saturday, October 17, 2009

New born baby boy

We went to Leila's place at Melawati..somewhere near Inai International school...cantik-cantik bungalow kat sana...we went on Friday..pssstt..my boss takde hari tue...so, apa lagi..ambik peluang la...visit baby n beraya...sampai-sampai kat sana..MIL Leila dah siap lauk for lunch...so we had lunch at Leila's place...tapi sebelum tue sempat la bergambar wif her baby...tegap sungguh badan baby ni walaupun baru 2 bulan setengah...

Jom layan gambar....


Ahmad Laith Zohair bin Ahmad Zahed....comel kan...









Very nice house and ambience...tengok la pics yg aku snap..snap..click..click....depa ni tak kesah coz depa tau aku ada blog..hehehhe



ini kat taman umah leila...belakang umah ..sebelah pergola nie ada..kolam kecik isi ikan..cantik...lihat la gambar dibawah..





kolam ikan...








ini tepi umah...cantik kan...










budak2 office...sarah and amanda..






Laith nie senang tidur...tak meragam langsung bila mummy dia terima guest...nak tahu cara dia tidur...bila mummy dia letak dia dlm stroller..tuck him wif his fav bantal..and puting..then off he dozz off...senaang kan...?kalau anak aku..tak tidur2..asyik nangis aje...

ok la nanti kita sambung lagi k...byk gambar dlm draft..tapi tak tahu la bila nak buat posting..lagipun maxis ni..buat aku tension la...mcm biskut chips more la pulak...


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin