Thursday, August 6, 2009

Nur Kasih


Korang tengok tak cerita Nur Kasih last week..
tension tul menengoknya.dah la Adam tinggalkan Nur n kahwin Katrina...then bila dia dikeluarkan dari penjara..dah insaf...dia bawak Katrina balik kampung ..nak tebus segala dosa wif Nur and the parents...Nur pada mula nya nak tuntut cerai dari Adam...ialah dah ditinggalkan selama setahun...tapi Nur tak tahu lagi yg Adam dah kahwin 1 satu...

Aidil, abang pada Adam menaruh harapan wif Nur..I think dia suka wif Nur...I think both of them padankan?? tul tak?

Can't wait for the next episode...tapi yg tak bestnya..sikit-sikit iklan....fail la...

Assalamualaikum...

Tuesday, August 4, 2009

Kenduri sambut Puasa

We attended kenduri kat umah MIL..Kenduri doa selamat..boleh dikatakan semua anak2nya balik..walaupun ada sorang tue balik tapi tak tunggu sampai habis kenduri..abg ipar tue dtg wif his kids before the event..n balik pagi event..we had the kenduri malam...it was on saturday...seronok bila dah reramai nie...anak2 MIL nie ada 8 org..bayangkan bila dah reramai..wif menantus, cucus...hehehhehe

Menu for the nite was Mee Kari, Satay, Kuih Koci, Salad, Air asam Boi..ni special nie...import dari kuala selangor chefnya..hehhehehe, nasi impit n roti jala wif curry daging...



Air Asam boi yg sedap....home made tau...buat sendiri...chefnya buat guna limau kasturi ..belah 2 n letak asam boi kat tengah2..mmm..sedap..tapi tak ingat la sampai bila disimpannya...bila buat air ni dlm periuk yg besar tue..dia letak lebih kurang 50 biji limau dlm tue...mmmmmmmmm...sedap..masam...best...ditambah wif ais..nyaman sekali



Ni mee curry home made...








Ini birasku yg ke - 5...dia yg buat salad nie...


ni la saladnya..colorful kan?? sesuai utuk org yg berdiet di luar sana...







ini kena melalui testing saringan hehehhehe...tengokla ramai yg merasa..tester la katakan..tester sampai ambik sepinggan...tau MIL ni..mmg habisla...suruh buat kerja..tapi duduk makan...



Mee curry yg dah siap..cukup segala rencahnya..








Budak2 nie masa ni la seronok jumpa sepupu sepapat....tengok la bertapa riuhnya...






Bukan senang nak tengok darling aku ni rajin bekerja...hehehhe....isi air dlm jug utk tetamu...





ini biras ku yg ke 8..yg tengah-tengah tue la..yg menggapit dia tue kiri n kanan..anak buah..cun tak?



Ini air tangan dia...sodap sangat..bestnya...dia sorang buat 4kg roti jala...wah rajinnya..takpe..FIL sayang hehehehe




Aku buat apa? tak buat apa heheheh...makan aje la..janji keringat aku tolong kemas2 ..jadila....ini suasana kat kenduri tue..lelaki makan belah bawah..n pompuan makan belah atas.





ramai kan?? tambah lagi menu yg sedap..tak heavy sangat...







Fara n her Umi...


Me...







Kami boleh santap setelah semua org balik..itupun kul berapa tau..at 10 pm...lapar siut!!


Muka kelaparan ..hehehhehe




Ini anak buat ku...Atikah...cantik kan???








Ok..that's about it..nanti aku cari lagi bahan k???

Jangan lupa jenggah lagi...

Assalamualaikum...

Monday, August 3, 2009

Lunch at Black Canyon

Dah lama asyik terperap kat office aje..askhirnya dapat gak kuar masa lunch...tapi kena bagitau "mak tiri" aku dulu kalau nak kuar..dia kan sewel..time org kuar lunch pun nak kena mintak permission dia...dia sorang aje yg boleh makan kuar n have a wonderful lunch..enuff about her..aku menyampah nak cerita pasal dia dlm blog aku...tension jadinya nanti...mesti korang tertanya tanya sapa "mak tiri" ni kan...nanti la aku cerita..

Okay sambung pasal lunch nie...1 fine friday aku kuar gak wif my lunch partners, ila and ai...ke jj maluri ..makan kat black canyon..n ada niat disebaliknya...that is buy new born baby gift...1 of my lunch partners dah gave birth...dia nak walker..so we bought her 2 in 1 walker..ssorryla gambar takde laaaaaa....

gambar luncheon ada...jom layan...


Me n Ailina





Suasana dlm black canyon





Makanan ok..tapi yg tak oknya..kekadang aku tak paham apa yg dikatakan pekerjanya...english slang bangla..sorry mmg tak paham..dia tunggu bukan main lama kat table kami..kami tak paham then dia berlalu..bila nak order aje panggil dia..sorry bukannya being rude..but really we don't understand apa yg dikatakannya tue...



This is Rice set..tak ingat apa namnya...it comes with tom yum and watermelon juice- rm14.90++



Ini noodle set..fried kuey teow...sedap sgt...rm 9.90++









Me and Ilanur...






ok..nanti kita sambung lagi k? ..bye......

Sunday, August 2, 2009

Repair Tingkap

Hai semua..i'm back...ada baca tak kesah yg lalu pasal keta saya yg tak sihat tue? Hari nie repair tingkap...repair yg nie dulu coz ini most important..kalau hujan tak ke naya..siap haribulan cam hari tue..letak plastik aje kat tingkap...malu siut!!

Hubbyku bawak ke kedai keta kat umah bapaknya...mahal la gak costnya..around rm160...
terbang lagi $$$$$...heheheheh..takpe la..ini penting kan...ini kan boleh aje angkat tingkapnya tanpa repair apa2..rupanya..motornya rosak..kena tukar gak....ok la kan...

Jom layan gambar...












sorryla guy..gambar cermin dah siap tak ditunjukk..coz terlalu gembira..1 prob dah settle........

Seperti biasa..budak cinonit ni pun nak bergambar gak...layan aje la yea...














Ok la...c u when i c u laaaa...bye...

adios!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin