Friday, May 29, 2009

Hari Sukan 2009

This hari sukan falls on weekdays...so..aku tak gi tengok pun..at 1st kesian kat dia..sebab abg punya sukan aku selalu gi..tapi yg nie..aku tak boleh nak gi..bukan tak berminta tapi its on weekdays...hari jumaat lagi tue..tension tak?and some more singa betina kat opis tue asyik mengaum tak henti-henti..so, org pun takut nak relief me...so at the end..tak dpt la nak ambik cuti..takdo relief...jadi yg gi ni apaknya...
at least buat la hari lain kan???..anyway, aku dah complain kat ydp pibg..aku kan ketua biro sukan...tapi was not informed on the agenda and tetiba disuruh bertugas on that day..aku ngan kuasa vito yg ada bersuara la dlm meeting that we had for post mortem hari sukan ..angin la......then dorang cam bagi satu alasan yg cam tak masuk dek akal..but terima gak la..sebab dah lepas kan..anyway, jom kita tengok gambar k!



kesian anak ku ini berpanas...hari sukan kan...redha aje la..apa yg ditengok tue?

apa yg amirul fikirkan tue? mungkin tengok cari strategi cam mana nak menang kot..
yeah..akhirnya..kumpulan amirul menang..


semua beratur ambik gambar
Yeah..yeay..yeah...
amirul dpt medal...bangga tul dia..ini acara lain pulak..sebab ada satu kelas tue tak cukup orang..so dia ganti..tapi hadiah tue dia punya la...

saat-saat bergelar pemenang...

Friday, May 22, 2009

Parents look-a-like contest

Ini kesahnya..kat opis ada buat parents look a like contest..gambar utk penyertaan is samada mother/son, mother/daughter, mother/grandmother (mak sendiri la) or mother/grandfather (ayah sendiri la), father pun sama gak categorynya..so.aku ingat nak masuk..prizes pun menarik gak..1st prize-rm 80 cash vouchers, 2nd-rm50 and 3rd prize-rm30 cash voucher..

tapi problemnya aku tak tahu..anak aku nie ada muka aku tak? atau aku ikut muka siapa..my mom or dad...

nak mintak tolong all bloggers to help me on this...!! boleh tak??? me and amirul...
or
me and fara
or
me and abang


me and my mom (in the middle is mom)
me and abang again

me and my dad..

so, please help me...kalau aku menang dlm contest nie..i will also gift a prize to the one who nominated..ok....

Wednesday, May 20, 2009

Handbags kesayanganku

Assalamualaikum..semua..Kali aku nak cerita pasal my handbags..todate i have 6 handbags all together...for different-different occasion..aku tak banyak handbag tapi nak tayang jugak kat korang...


this handbag is from my aunt from Singapore...dia mmmg banyak handbags kat umah dia..so my mom bila gi sana mesti dapat dari dia either she buys for us or just ambik 1 from her collections...
Aku jarang guna yg nie..coz butang kat tangkainya selalu terkeluar coz berat sgt isi kandung beg nie..sekali sekala guna la...by the way its leather..says my mom...

This one pulak is a gift from Ayu, my good fren..for my 18th birthday..18 ke? perasan kan...takpe yg penting young at heart...
cantik kan?? jgn jeles...hehehhehe
compartment pun luas...for kenduri pun sesuai...n boleh letak brg baby dlm nie except for botol susu la...leceh la nak bawak beg banyak-banyak...


this handbag ni from mom in law...dia beli each for anak-anak dia and her menantus...with different design la of course......cantik kan...? compartment pun besar...i like....selalu yg besar-besar nie aku muatkan with baju fara 1 pasang, 2 pcs of pampers and wet tissue...ialah..must remember cantik..cantik jugak tapi anak kena gak ingat...

yang nie from my mom for my birthday..its prada...tak suka sgt la..coz cam old fashion..but dah org bagi ambik aje la...seldom use..
This one i just bought..bukan mahal sgt pun..its from downtown aje..tak mampu la nak beli mahal-mahal..belum guna lagi...still fresh...its a sling bag...

This is my favourite..its beneditti..polo creation...it cost rm179.90 but dpt diskaun 80% masa jj maluri buat sale gila-gila..what sale is that? i think its member day..only on 1 special day...yg nie diletakkan berlonggok dekat depan entrance...at certain time aje depa panggil for 80%..if not its 50%..best kan...i like the compartments..dia ada 3 compartments sebenarnya..if u can see..kiri and kanan..then tengah-tengah..cantik kan??
this is the outer look...stylish..i wud say.corporate look...tak? heheheh..

Korang banyak handbag tak? share la..

ok..that's all for now...nanti aku update lagi yea...cari bahan dulu baru leh update...

Monday, May 18, 2009

Kena Tag la....

Sorry la pada yg merindui aku..hehehhhe..ada ke yg rindu kat aku nie...ini kerja si ayu thesunearthnmoon la... tag orang coz aku dah lama tak update katanya...takde bahan la...and line pun slow sejak kebelakangan nie...ok ere it goes..

A- snap the picture of both inner and outer of your purse?

outer pic

inner pic..tengok duit pun kering dah nie..bila gaji wei?...

B - introduce your purse brand, price & where you buy?

LV, unknown coz it is bought by my sister...

C - Take out whatever its inside your purse?
..tak nak take out la..i can just list down...
most important thing of course la duit kan..besides that...
-IC, credit cards, driving license, reward card-jj, hinodee, tesco card, transaction slip of cc, ing card..penting gak ni..sonang nak gi clinic...

D- tagged other 7 persons:
what??!!! SEVEN???!!!!!!!!!
ala...tak nak la..sebab tak pandai buat link nama.....tue la..ayu ko ajarla sekali lagi..aku tak pandai la...

ok..ayu..ko puas tak...? there's more coming soon...


Thursday, May 14, 2009

Dinner at Marche, the curve

Cerita pasal mother's day celebration tak habis lagi nie...lepas balik dari umah my sister in law..kami balik umah..take a nap...then sambil-sambil arianna tidur aku masuk web cari tempat nak makan dinner..then nampak kat shoppingnsales website kata kat marche ada mother's day special buffet...every mother's yg enter kat marche ni dapat sekuntum bunga rose..aku apa lagi..cakap kat darling aku..then terus dia setuju bawak aku ke situ...kami gerak around 7.00 pm..sampai sana around 7.55 pm...

Ini la bunga yg aku cakap tadi...segar bugar lagi bunga nie..

Tengok la harganya...adult rm38++, child below 4 feet-rm20++..tapi dalam bil..adult rm38 nett..n chilldren rm 20 nett...macam tak percaya aje..adakah aku silap atau dorang yg silap...entah la...price yg tertera ni exclude beverage...

Ini la suasana dlm restaurant nie..konsepnya cam pasar..semua served fresh...masak kat situ...


cantikkan..have been to this place? mahal la sikit tapi once a while..ok la...kat sini dorang serve macam macam..udang bakar, steak, chicken chop, pizza, salad bar, pasta bar, fresh juices, dessert bar, drink bar...banyak choices..

each guest yg masuk diber 2 keping passport..then bila nak beli food..just bagi passport nie..then kalau dah kenyang..nak kuar before that bagi passport nie kat the cashier for pembayaran...bestkan..


Arianna dah kenyang tak dpt nak habiskan pastanya..
ini part of our makanan yg dah dihabiskan...kalau tak habis ..rm5 charges atas 100gm of waste food..


part of our drinks..i had dragon fruit mix with tembikai susu..sodap...abang wif his apple juice, amirul with watermelon juice....my darling ambik root beer...

ada yg tak habis..coz kami sibuk makan udang bakar..yum..yum...

Aksi fara jadik model makan pizza...dia ikut abang-abangnya sebenaqnya..sila lihat di bawah..
U see..what i told u just now...dorang ni la cikgu-cikgu si fara

seperti biasa...lepas habis makan..snap..snap la..besarnya lengan aku nie


ini gambar kat entrance marche nie..ada lombu pulak yg sosat nie...(ckp slang nogori tau)...

thanks darling for the dinner...i love you..cewah....thanks for giving me these wonderful and brilliant babies...

Wednesday, May 13, 2009

Mother's Day 2009

Happy Mother's day to all mommie, ibu, mak, mummy, umi, mama, bonda.......hope it's not too late...ala..baru berapa hari aje away kan...??? hope all enjoyed this very special day....
me and family celebrated it at my sister in law's place at bandar sri putra, bukit mahkota....jauh la sikit dari bandar..ok la kan..dia n family jamu kami makan nasi, asam pedas daging masakan melaka, ikan belah belakang goreng garing, kobis masak lemak and ikan tuna black pepper..sodap...tambah lagi makan beramai-ramai...mak lang and anak2 pun ada except bang chik and wife, mother in law and father in law, kak cik, safwan n hubby, ben and wife...riuh la gak...after makan..sessi baring-baring..then petang around 3.30, minum petang laks..kak cik beli kek utk mother's day...

Selamat Hari Ibu buat mak, ibu, mama and ummi...


fizza (baju putih), ila (tudung putih), me (hidden sikit), kak ngah (tuan rumah and kakak darling aku) and kak chik...my mother in law and mak lang tak de dlm gambar sebab dorang malas nak bangus..syok baring kat bawah....



1..2.. 3..potong...semua nyanyi lagu..ibu..ibu...engkaulah ratu hati ku...bila ku....ala tak ingat lirik daa.....

habis acara lepas makan..kami semua berangkat balik ke umah masing-masing..thanks kak ngah and family for the lunch..save budget ..hehhehhe

Thank you Note


I nak ucapkan Thank you to my lunch buddies for this wonderful gift received for my birthday...I tak pernah nak mintak apa-apa pun..yang penting friendship..this is the most wonderful gift...
Anyway, thanks again...next year boleh buat party lagi..hehehehe...just kidding..aku tak mengharap apa -apa pun....

jangan buat cam nie lagi tau..

mari tengok apa yg aku dapat sempena my birthday on 22nd april 2009.....cantik coin purse nie..tapi ini bukan sebarangan coin purse..ada lagi superb di dalamnya...


dalam coin purse tadi ada jam.....casio jam tangan..cantik kan? budak2 yg bagi nie at first bagi aku gambar utk dipilih...salah sorang dari mereka nak beli jam kononnya..tapi tengok... rupanya nak beli untuk aku...

teng..teng...dah pakai dah pun...

7 orang yang ada share nie...Lydia, Sarah, Ila, ai, Leila, Roy and Joyce..

Thank you..thank you...


Wednesday, May 6, 2009

Seharian bershopping...


Kali nak cerita tentang seharian bershopping di Sunway Piramid..I went there with my youngest sister, her fren and abang.Arianna and Abahnya duduk umah...amirul ikut Abg chik balik Jb...this is on 2/5.
dah lama tak gi sunway pyramid..byk tul perubahannya..i and the company gi sana at around 11.30 am. aku nak cari kasut sebenarnya...n my sis nak belikan kasut utk i sempena my birthday kan...kira hadiah la nie...aku bought 2 pasang kasut..then another 1 is sponsor by my sister..so..3 pasang la semuanya..borong sakan...
Dah penat makan..kami singgah kat laksa shack..for lunch..sorry tak ambik gambar makanannya...tapi aku ambik gambar nie..

.guess what is this?

its kerusi..cantikla..tapi kalau duduk lelama sakit sikit montot...hehehhehe
my sis (purple baju) and her fren..along

selepas aku shopping n window shopping kat sini...aku nak carik barang lagi..so aku ke JJ ioi mall...tengok from sunway ke ioi mall..sanggup tue..aku nak shopping baju kerja la...then kami gi main bowling..my son nak main sesgt..so bwk la dia gi main..actually nak main kat sunway pyramid..tapi penuh..even cinema pun ramai sgt wif manusia..jadi la kan...
then aku bwk dorang makan petang laks kat secret recipe ioi mall..tengok la gambar keletihan mereka..tapi ttp vogue gitu..

along, suhana and fakhruddin
wajah keletihan aku...abg still ceria...

so dari kul 11.30 am..aku sampai umah kul 8.00 pm..penat siut!tak larat..tapi sampai2 kawasan perumahan aku ada laks pasar malam..apalagi terjah la..bwk balik mkn...sebab adik aku nak lepak umah...
ok..that's all for today...see me again ye!!!


Monday, May 4, 2009

22nd April 2009

What's with April 22, 2009?...what ek??? Ok...I'll share with all bloggers and frens..

It's my birthday..how old? am still 18 years old....

sorry la lambat sikit nak mengupdate cerita nie..si Ayu thesunearthnmoon...mesti tak sabar kan...ada lagi gambar tapi takpe la biaq Ayu, thesunearthnmoon yg updatekan...seronok celebrate reramai tapi lagi seronok kalau ada org bagi hadiah..ma kasih..ma kasih...

tak dapat nak describe that i was so happy on that particular day..my darling hantaq sms manja..tak pernah ok..hantaq message..rasa cam buang tebiat aje org tua nie...heheheh..tapi seronok dpt sms dari dia..then dia panggil aku sayang lagi...waah..best..best..betul..dia tak pernah seromantis nie...selain dari masa bercinta la...
anyway, back to the story...aku invited sarah, siti, joyce, roy, ai, leila, ilanur and ayu..

standing: roy and joyce, sitting: Siti, birthday gal and Ayu..

Sarah, ilanur, ailina and leila


Ini hadiah from dearest good fren..Ayu, Thesuearthnmoon..blogger tegar..korang dah undi dia ke belum? kalau dah terima kasih la bebanyak..
thanks ayu..I like it sooo much...match with any color of baju and spacious la...i like..ko kan tahu aku suka letak byk brg dlm beg...

thank you to all my frens celebrated special day...thank you to frens yg bagi birthday wishes ye...

ok..nanti aku sambung lagi cerita pasal birthdays yea..tak habis lagi laa...broadband aku ni giving me such a problem lately nie..so ...ssssssssssssoooon. yeee..
adios...!!


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin