Thursday, April 30, 2009

L. O. V. E

aku gi course on april 13, 2009..wif my 4 others lunch partners...cum frens..kat rhb bangi..seronok..dah lama tak buat cam nie...banyak aktiviti..leh la bakar calories..tapi at the same time gain gaks coz asyik makan..pagi breakfast at 10.30 am..then 1.00 pm..lunch..then at 3 pm tea pulak..kenyang...
course ni tentang LOVE..bukan tentang cinta..tapi tentang visi company...L stands for Living O stands for Our...VE stands for values..
actually its Living Our Core Values..tapi Cnya cam hilang laks...anyway..banayk aktiviti and at the same time..meet new frens walaupun dlm company yg sama tapi tak semestinya semuanya kita kenal kan...aku bawak camera..so sempat la kami org bergambar...dis course is about customer focus, respect one and another.....kalau nak cerita kat sini..nanti korang boring laks..so sikit-sikit aje la ek...


Roy, aku, Sarah and Leila (mother to be)..

aku, Sarah, Ailina and Leila

cak..us again!!

till i see u...adios!! salam semua..


Wednesday, April 29, 2009

Berkelah di Ulu Yam

Cerita dah berkurun lama dlm i punya draft..tak kuar-kuar lagi..ni baru nak kuar..
One fine Sunday, my darling ajak his family gi berkelah kat ulu yam..dah lama tak gi..kami janji wif his family tunggu kat petronas kat sg tua kul 10.30..pagi2 tue the boys and fara bangun awal coz nak gi berkelah..siap amirul tak nak mandi..katanya kat sana leh mandi..tapi i paksa dia mandi gak..coz kami nak gi breakfast kat pasar selayang dulu sebelum ke destinasinya tue..
kat pasar selayang..mcm2 ada..one of our fav are mee bandung and lontong..kuah lontongnya sedap...tambah with sambal sotong..yum..yum..then i got a call frm my biras tanya where kami sekarang..then aku kata la..ok..kami on the way..padahal baru nak start makan..takpe..bohong sunat..tapi pecah gak temberang kami bila amirul kata pergi breakfast kat pasar selayang..iyela..budak2 mana pandai menipu kan..hehehhe...then lepas makan ..kami terus ke ke petronas..jumpa my darling's family..adik dia pun ada...then we went straight to the destination..masa tue ujan renyai2..takde parking..tapi manage to find one la...actually 4..hehhehhe..dah 4 cars...
dari 11am...sampai kul 2 we are there...
mak bawak nasi lemak...aku beli 2 bungkus roti gardenia..wif 4 tins of sardines..mintak mak buat sardin sandwich..aku bwk bawang, cili..siap hiris la..biras aku bawak air mineral...

below is some of the pics taken..


mak and fara..enjoyed!!
fara and abg ngah..main timbus2...
fara's beloved aunt...mak ngah...fara suka main ngan dia..dia pulak suka melayan si fara...


darling aku and my biras tak mandi..tak sporting la korang nie...
fara..
fara, mak ngah, nyah-nyah..(uncle)..and abg ngah..



Monday, April 13, 2009

Taging

Hi and assalamualaikum..saja nak buat tag mengetag nie..dah lama tak buat..hehehhe..ok here it goes...

1. 3 names in your Inbox cellphone?
my darling la of course, mom's hp, mom's house.

2. Your main ringtone?
entah la..anak aku yg mengdown loadkan.......

3. What u did at 12 last nite?
reading female mag...

4. Who was the last person u went out with? Where?
My family, picnic at Ulu Yam.

5. The color of the shirt you're wearing now?
blue color...

6. The last thing u did?
baca blog..bloggers-bloggers tegar..ada la tinggalkan 1-2 comments..

7. 3 of your everyday favorite items?

1. fashion magazines
2. camera
3. lappy

8. The color of your bedroom?
white..putih itu suci..hehehe..dah 3 tahun duduk umah nie..color tetap sama lum berubah lagi..

9. How much money in your wallet now?
rm50..cukup ke sampai pertengahan bulan nie? mmmm.

10. How's life?
so far so good..alhamdulillah...

11. Your favourite song?
lagu from siti nurhaliza and anuar zain..sapa fans siti? angkat tangan....

12. What will u do next weekend?
gi meeting pibg, dan ke sekolah tengok sukan amirul..

13. When was the last time you saw your mom?
petang tadi..

14. Where is she now?
kat rumah dia la...heheheh

15. When was the last time you talked to your parents?
baru sat tadi..dia tapau makan utk kami...hehehhe

16. Who is the last person that texted u?
my darling la of course..sapa lagi yg nak text aku nie..hehehhe

17. Where did you have your dinner last night?
at home..ujan lebat tue..tak kuar mana pun..

18. The last surprise you got?
takde kot..sapa nak bagi aku suprise...

19. Last thing you borrowed from your friends?
takde kot...

20. Who is ur bf/gf or husband/wife?
my hubby..mr fab...ni nama samaran dia..hehehhe

21. What do you feel now?
penat sebab baru balik kerja..tapi nak layan blog gak...

22. Wanna share with who?
my family..

23. Who knows your secret?
allah s.w.t. and friend. yg rapat shj

24. They keep your secret?
of course..

25. Are you angry with someone?
takde la....mana boleh marah2...nanti cepat tua.. tapi ada gak aku marah nie..ngan boss aku la..besok mesti aku kena marah lagi..siut tul..

26. What do you order at McD?
big mac, coke and oreo ice cream

27. The last time you felt so sad?
last week..bila kena marah wif boss...aku nangis gak..sebab sedih n kecewa..

28. What is your wish for tomorrow?
Kehidupan yg lebih baik..insya'allah..

29. Wish to tag?
Takde...saja aje ni nak update blog..hehehheh

see u when i see u........................

Sunday, April 12, 2009

Lunch at Sushi King, jj tmn equine

hi all..
kali nie aku nak cerita sikit pasal aku gi makan kat sushi king with my dearest darling..my eldest son..Muhammad Fakhruddin Ariff. Amirul takde masa nie..dia balik kampung..sanggup ponteng sekolah on friday coz nak balik kampung wif his dearest grandmother..aku tak tahula nak buat apa ngan budak nie..dah terlampau dimanjakan or i wud say..spoilt by his grandmother..aku bantah at 1st..tapi bila dah tuknya kata..takpe..1 hari aje tak gi sekolah..habis aku nak kata apa..arianna tak ikut dia duduk umah wif abahnya..abahnya pun tak ikut..malas katanya..ialah..sapa nak ikut wiffy gi shopping..malas nak tunggu..anak aku nie aje yg rajin ikut aku..dia rajin bagi pendapat..ialah..anak dara aku kan kecik lagi...tak kesah la kan..janji ada teman..
si fakrul nie mmg suka makan sushi...aku pun kaki sushi gaks..tapi kalau yg raw sgt tue..takde la..tak sanggup aku...nak menelannya..
sorry yea weouls..aku tak tahu la napa fontnya sekejap black sekejap blue..siap underlined laks tue..takpe nanti aku tanya sifu aku yea...harap korang tak kesah..


Teh hijau..si fakhrul pun suka minum nie gaks..kami ambik yg panas..actually yg sejuk pun sodap...
tengah melayan sushi..
Banyak tak kami ambik..9 plates..rm46.90



cewah..eksyen makan wif chopstick..
pandai kan..habis ..tak sia-sia aku bwk dia gi makan..

Ini kacang pendek ala jepun...ianya di steamkan..aku tengok org sebelah tue makan cam sedap ..aku nak try la..tapi ...mmmmm..tak sedap siut!! sebab yg aku dpt agak sejuk n keras so..tak makan la..then aku suruh waitress tue kira plates sebab nak bayar..then dia kata:

waitress: "kak kenapa yg nie tak makan..?
aku : "tak sedap la dik"
waitress: kalau akak nak,saya boleh steamkan balik..
aku in my heart..laa..awat tak habaq tadi..then
aku: boleh la..steamkan balik...



tengok aku makan..setelah disteamkan balik ok la..tapi aku tak makan kulitnya..aku makan isinya shj...

teruk ke? tak pernah la makan nie..saja nak try..tak tahu la sedap ke tidak...apa salahnya mencuba kan? korang pernah makan kacang nie tak?













Saturday, April 11, 2009

Tanggal 16 April 2009

Birthday amirul bakal menjelma lagi..tanggal 16 April...lagi 6 hari lagi..genap dia 8 tahun.. dah besar dah anak ku nie..
Dia seorang yang happy go luck i suppose..tak takut kalah..selalu aje nak menang..dia suka MU..fav's club..suka tengok bola...kawan dia org dewasa..dia matang sikit tak cam abg dia..kadang-kadang bila dia berkata-kata..dia serious..cam org dewasa..
Pakaian dia..tak kesah..anything..ada sekali tue dia pakai baju hitam, seluar merah..ok lagi la tue.tapi sandal crocs warna biru...entah cam tak kesah aje pasal warna atau imej..asalkan ada baju kot..aku ingat satu peristiwa which dia gi wedding wif uncle dia ngan berpakaian sepasang baju ultraman..dia tak kesah org gelakkan dia..kelakar kan!..kalau kat sekolah..bak kata cikgu dia ni budak yg suka berangan..nakal sikit..suka mengusik...tapi exam..alhamdulillah...bagus setakat nie..exam agama penggal 1 pun bagus..no 10 dlm kelas..padahal tak study pun kat umah..aku tak tahula masa bila dia ni belajar..yg aku tau dia bila kat umah..suka tengok tv..bola..bola...mmmmmmm...kalau kita marah dia..dia jarang nak lawan baik..alhamdulillah...

Apa yg aku harap dari dia is..semoga dia jadik anak yg soleh insya'allah, dengar kata, belajar rajin-rajin, rajin solat, jadik abang dan adik yg baik.

AMIN!!

Mr smart..ada kala la..if not sempoi aje..wif baju terkeluar dari baju..rambut tak sikat..hehehhe
u see what i mean..at times..sempoi aje cam gambar ni..
Amirul wif abang long
Amirul wif Fara Arianna


Award from cik wanie.

Hi and assalamualaikum..semua..i got an award from cik wanie kita..thank you..this is my 1st award from my new friend..hope our friendship will lasts forever..insya'allah...

Thank you again for being my friend...



Tuesday, April 7, 2009

earth hour

sempat lagi nak bergambar dua beradik nie...tengok rumah jiran aku pun bergelap semuanya..sempena menyokong earth hours nie..


tapi yg tak bestnya..street lights masih bernyala...
dlm umah aku..tutup lampu..nyala kan lilin aje nie..


earth hour.korang sokong tak? aku sokong..my boys excited sgt sampai suruh abahnya gi beli lilin..aku tau this campaign nie..tutup lampu aje..tapi aku siap elektrik pun aku tutup..so no tv la...my neighbours ada yg sokong..ada yg tidak..aku cukup benci dgn yg tidak nie..bukannya lama pun 1 hour aje..apa la...takde semangat kebumiaan langsung..


Thursday, April 2, 2009

Ketua Biro Keceriaan, Sukan dan Keselamatan, PIBG


Assalamualaikum..semua.

Aku dilantik Ketua Biro Keceriaan, Sukan dan Keselamatan disekolah si Amirul..heheheh..tak sangka dilantik..coz sebelum nie..memang aktif as AJK biasa aje..utk 3 tahun dah..

Ada satu task yg aku rasa cam susah nak buat..mmmm..iaitu..buat kertas cadangan utk biro kami...on 5th april nanti is our 1st bureau meeting..aku tak tahula camana nak lead...takut tul...dah la diantara biro2 yg ada..aku sorang aje ketua biro perempuan..tercabar la gak kepimpinan aku nie..camana nak buat kertas cadangan..dlm bahasa english leh la..sebab kat ofis tulis dlm bahasa inggeris, cam tak kena aje aku tulis dalam bahasa malaysia..
mmg nie la bahasa kebangsaan kita..without doubt..tapi..aku fail la...dulu masa spm pun..i got credit in english but not bm...tengok...
mintak tolong sesapa yg pandai...takde idea nie...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin