Saturday, March 28, 2009

Wedding cousin aku di seremban-Part 2

ok.aku sambung lagi..cerita..bukan main byk lauk yg tak habis..itu jgn terlampau..apa2 pun kena bersederhana..jgn ikut org..dengar kata sendiri..kalau musim kahwin..kita kena agak2 jemputan tue..byk lauk yg basi...ini cerita chef yg konon pro...pirah...ini yg aku geram sgt..
ok..aku marah sgt ngan dia sebab..dia menceceh bila aku tanya dia kenapa table sebelah meja pengantin kosong..then dia kata.."yr aunt yg suruh..jgn membebel..saya susah berkerja" ..hello..sapa yg membebel...am just asking..ye lah..kata dah kerja 12 yrs..takkan meja utk tetamu pompuan takde apa2 yg membezakan ngan yg lain..kalu kat dewan or hotel pun..kurang2nya..depa ada set buffet atas meja..tul tak?? ini takde langsung..no signage kata this is reserved...fail la..dia cuma tempatkan pekerjanya...jaga tempat tue..selama mana dorang nie nak jaga n halau tetamu..cakap jgn duduk sini..akal takde ke...ada sorang dua makcik kena halau..coz dorang duduk kat meja tetamu..mana dorang nie nak tahu tul tak?? kalu korang..mesti korang bengang..

aku bukan nak mengaibkan family aku nie..tapi is a lesson to learn..jgn ambik caterer yg baru nak berkecimpung dlm dunia caterer nie...nasi beriyani pun masak mentah ok...periuk belanga semua baru..tapi cakap kat org..ooo..dah byk project dah..hello...kita bukannya bodoh..kalu dha lama..tak mungkin perkakas semua baru lagi...

org lain boleh la diperbodohkan..but not me or my family.

anyway..ini gambar..gmbar after the ceremony...lepas mengemas semua keletihan termasuk pengantin..malam is the time to buka hadiah..byk gak dia dpt..tapi kebanyakkannya is brg eletrical and glasses....

gambar the girls..baju sama..fara lepas mandi pakai baju nie..so, si arissa bisik kat mummy dia yg dia pun nak pakai baju yg sama..dis baju was bought by sister tina for my girl..comel kan both of them..
aku teringin lagi ke nak naik pelamin..ehehhehe..tidak2..saje aje nie..darling aku tak naik malu katanya..pirah la........
ini pengantin to be..my cousin's cousin..zamir..budak ni cun..dan suka lawak...sapa dpt dia mmg bertuah.dah la comel...si fara pun suka ngan dia..tak berenggang langsung ngan uncle nie..
ini la hadiah2 yg diterima..
my sisters keletihan...
tengok fara ngan sapa..ngan uncle zamir, kak ain, kak arissa n kak isya..
fara and arissa again...

ok..habis cerita nie...i see you when i see u ..yea..adios!!

Wednesday, March 25, 2009

Wedding cousin aku di seremban-Part 1

Dah lama tak update blog nie..ok..aku nak cerita pasal wedding cousin aku lak..hari tue kat terengganu..la nie kat seremban laks...sambut menantu...bagai nak rak ok..nanti korang akan tengok picture of bunting yg disponsor oleh caterer..(sponsor ke)...byk sgt hiccups dlm wedding nie..tapi tak nak mengaibkan maksu ku n her family la..tapi i wud say..aku dissatified with this wedding..cara caterernya...arrangement of table for the tetamu belah pompuan, cara CHEFNYA...yg buat aku geram sgt...konon pro..tapi tak ok...the chef is my cousin punya hubby punya adik..nothing to do wif me n family though...tapi tak sangka..bila work wise.tak boleh diharap..
tema kali nie..supposedly to be in gold but turn out to be in yellow..kuning diraja..so baju aku tak ikut tema..coz they changed it in the last minutes..tak kesahla..bukan aku yg kawin kan..

aku sampai sana on friday malam..on March 13, 2009..kami tidur umah cousin aku nie, atan namanya...
bayangkan..dari pukul 10am..till masa aku dtg at 9pm..khemah tak siap lagi..ok..dah la kenduri is the next morning...korang mesti bengang kan..aku yg tengok nie pun bengang sgt..about 10 khemah all together..tapi selalunya..or will tak about 3-4 hrs utk siap...tak expertla...sebab dorang nie baru nak berkecimpung dlm bidang nie..so semua cam benda baru..pekerja pun baru bangat...school leavers...i guess no experience...malam tue...fara lak..jatuh..dari kusyen kena kat hidung dia..berdarah..tengok gambar di bawah..tension tak..super active budak sorang nie..then every now and then org asyik bertanya la..kenapa hidung cam tue..sian lak tengok nie...

nampak tak merah hidungnya..tue..close up..
sebab nie umah pengantin lelaki..so tak byk sgt yg nak buat..jadik aku balik umah tidur aje la..
the next morning...breakfast..then get ready for the big ceremony..jemputan kononya around 1,500 ..tapi tak sampai pun...catering rm15..at first katanya is about rm14..bila dah confirm..jadik rm15 laks..itu yg family aku tak puas hati..kesian adik sepupuku nie...bukannya kata dia tak mampu..tapi berpada2 la..baru nak membina rumah tangga..


ini bunting yg disponsorkan..ada nama caterer..tapi aku tak nak rekomen la...tak perlu..cari la caterer lain..aku menyampah...tak pro langsung..

ini setting atas table pengantin..which i wud say..tak perlu cos..belah pompuan is from terengganu..so mana ada menda semua nie kat sana..aku dengar uncle pengantin pompuan siap tanya..boleh minum ke air nie..see?? u get what i mean??

meja pengantin yg biasa aje...perasan tak kerusi pengantin pun jauh2..bila pengantin duduk aku suruh pengapit..tolak bagi rapat sikit kerusi tue..apa ni..kata pro? kerja kat hotel 12 tahun...please laaaaaaa....
masa nie..kerusi utk pengapit pun takde..cukup utk keluarga pihak pompuan aje..aku tak kesah..tapi pelik tak..kerusi utk pengapit takde...

bunga diatas meja is red..but flowers kat bawah tue si blue...tak suai!!

kononnya..chef nie nak masak live la...spoil tul..ni bkn pesta makanan...then lepas masak..biar aje tong gas and the meja kat situ..bila i suruh move..baru dorang move kan...apa la...eksyen aje lebih..

makan time..

bersanding..gambar nie aku tangkap muat aje...
me, my mom, tina and arissa wif my youngest sister, suhana

ini la pengantinnya...wif my sis as pengapit..


my little bro, mas, abg pada chef,,zahar..tina,me and my cousin sister..kakak pengantin lelaki


me and tina...mcm sisters tak?
anak atan..si ahmad luthfan...
ini pelaminnya..cantik tak?
my newphews..dah besar dah...
nanti aku sambung lagi..byk gambar lagi yg nak diuploadkan...till then...

Akur dlm Dilemma

Aku dalam dilemma sebenarnya..aku nak bawak anak2 ku..the boys to kuching ..via airasia..aku tak pernah naik air asia lagi...my boys pun tak pernah naik flight..so aku ingat nak bawak dorang la nanti masa cuti sekolah bln november nanti...tapi aku tak tahu la samaada aku nak bawak Arianna tak..kalau aku tinggalkan dia kesian la pulak..sebab dia masih lagi mengopek..kalau bawak..sanggup ke aku jaga dia..aduss...camano?
Minta tolong sesapa bagi aku nasihat sikit..

Tuesday, March 24, 2009

lunch at ampang park


Ni tomyan seafood yg di order oleh lydia..member ofis
ni menu aku..sedap kan nampaknya...bandung fried rice...tak dpt gi bandung...dpt nasi gorengnya..pun jadilah....

my lunch buddies..ailina and leila..mom to be nie...
ini menu tuk si ai lina..kuay teow hailam...


me and lydia...
byk lagi yg aku nak update..tunggu..........

Monday, March 23, 2009

Farewell....my dear fren...

Kawan aku ..yg baru kenal..genap setahun nak meninggalkan kami..tak sampai setahun...dia dpt kerja lain daa...aku treat ngan Sarah..kat happen..restaurant belakang menara times..kat opis aku..walking distance..tapi masya'allah..penat gila..iyela jln kaki..cuaca panas lagi..
makan kat sini reasonable...sarah order nasi with asam pedas, christina (kwn aku ni) order
spaghetti..aku order..chinese fried rice...1 set is rm9.90..with main dish, soup and dessert..murahkan..tapi jauh la sikit..

my fren, Christina Lim Siew Wit..

Sarah and Christina

Farewell..my fren...keep in touch!!

Thursday, March 19, 2009

2nd day in kelulut...

2nd day...bangun kul 9am..lamabt siut!!! yg lain semua dah bangun..siap mandi laut..aku baru nak bangun..biasala...gosok baju..coz tepat kul 11.45am..nak kena gerak dah ke umah pengantin perempuan..sebab janjinya kul 12 sharp mesti ada kat depan umah dia..

kami bawak 7 hantaran di balas 9...semua cam berjanji laks pakai pink..walaupun tak sama color pink tue..tapi dlm keluarga pink gak la..heheheh

zul bawak posing wiht bunga pahar..tapi bukan dia yg bawak..my sis yg bawak..dah la berat..sian...sebelah zul..arif junior..anak cousin aku..bam kan...heheheheh

sempat posing...my sis, my mom and my niece...
my sis..ada sesiapa berminat..dia tak kahwin lagi nie..dia suruh aku carikan..ada sesapa berminat..sila-sila...cewah!!!..dia nak lelaki yg beriman, hormat pada org tua...happy go lucky...sosial..solat...yg penting sayangkan dia..hah ada sesapa yg menepati ciri-ciri ni tak...mari-mari!!
abg pegang hantaran sejadah wif my niece..dia pegang hantaran perfume..hugo boss..tak silap aku...

gambar my dad, my mom and my little princess with the pengantins..

anak-anakku..wif their cousins...tengok si amirul..tak habis-habis ngan topi cowboynya....
Comel tak saya???


d pengantin in pinkkies...

hah..ini boyfren fara..namanya ahmad luthfan..atan..betul tak ejaan nie..aku panggil dia ahmad albab..sebab dia bam...tengok la pipi dia....cewah fara..bagi jelingan manja kat dia...

raja dan permasuri hatinya..bersantap...sebelah pengantin lelaki is his cousin..hensem tak..pengantin to be...

this is a part of the menu for raja sehari...

sedap nampak kan ikan nie...


my mom, my sis and ahmad luthfan's mummy...tuti
this is ahmad luthfan's daddy...ahmad safwan..my cousin..kerja sama bank tapi lain division..like son like daddy tak??nama timangan daddy dia..hehehhehe..atan...sorry tan..jgn mare!!

ahmad ni nak jadik F1 racer..ada gaya tak?
my little princess..berposing..

lepas dah habis tue..semua. around 1.30pm..ujan pun turun dengan selebatnya...angin tiup kuat...sampai polisterin atas meja semuanya berterbangan..aku n hubby serta my father..balik dulu coz nak bawak father aku gi klinik...sampai 1 klinik nie..doc pulak kuar lunch frm 1.30 till 2.30 pm...then kami pun balik chalet...singgah jap ke jeti pulau kapas..tengok ikan..tapi yg freshnya tak naik lagi..bot tak sampai lagi..walaupun org dah tunggu...

sampai umah apalagi..tidur la..sebab ujan kan...

at nite..aku pakat with my sis...nak kuar dinner ikan bakar..called my fren, ham...masa otw nak ke bandar kt..tanya kat dia mana ikan bakar yg sedap..she said kat pantai kelulut..which where we stayed...

mula-mula aku singgah la bandar kt dulu sebelum gi dinner..singgah kat dataran shahbandar..dia ada buat cam downtown..mcm2 benda ada..

aku ordered..3 ekor ikan..which aku tak tahu namanya..belasah aje..lapar kan..2 ekor utk di bakar, 1 ekor lagi utk di masak 3 rasa., sotong..buat 2 bahagian..a few digoreng ngan tepung..a few dibakar..., udang digoreng with tepung..., sayur kangkung, nasi utk 7 org makan and telur dadar...harganya pun murah...rm100 aje..for 6 org ..ikan bakar nya..lain dari sini..cam sini cicah wif air asam..tapi sana..ikan dibakar..then dia letak gravy atasnya..sedap sgt..puas hati la...and not to forget mee bandung..abg's peberet dish...
thanks ham for introducing...air pulak..kami ordered..carrot juice, apple juice, teh ais, teh o ais...

tempat makan nie..kat pantai kelulut, marang sebelah semarak auni chalet...chalet tue warna purple bangunannya...sila la...

tengok licin...
sementara menunggu makan..

amirul tayang wallet baru..masa nie ada game Man U lawan mana tah..scorenya man u 1-4...sian amirul..puas abahnya kutuk dia...

fara..budak nakal..


mee bandung..menu abang...


Tuesday, March 17, 2009

1st day in Kelulut, marang terengganu

hi and assalamualaikum..to all.
aku owe semua certia2 aku kan?? ok..ere it goes...
Aku n family went on friday, morning at 5.30am..bangun awal tue..at about 4 am..termasuk fara gaks..
we reach there about 2.30 pm..biasala...byk berhenti makan..bila bawak budak gitu la...awal pagi around 6.00 am singgah kat restoran near wangsa maju breakfast..then dari situ bertolak ikut karak highway...on the way tue..ujan lebat sgt sampai jabor...the end of pantai timur highway...
itu yg lama sikit tue...sebab ujan aku suruh hubby aku jgn pandu laju..jalan licin...
then kami menyinggah kat paka, terengganu..utk lunch..makan nasi kukus..sedap..sorry aku tak ambik gambar cos kelaparan...
sampai kat chalet, kelulut, marang kul 2.30 pm...my mom and my aunt..tengah borak2 kat depan chalet..then anak2 buah ku semuanya...sibuk nak mandi laut..dorang tak bagi at 1st tapi masih masing-masing mengiau aje..so, boleh..tapi ditemani sorang adult..anak2 aku lum lagi check in..dah mengiau-giau nak ke pantai...
chaletnya cantik..1 house with 4 rooms and 4 separate bathrooms..1 room with 1 bathroom...okla..harga pun murah gak..rm300 per house per nite..meaning to say 1 room rm75 per nite..tapi aku cuma bayar rm 100 cos pengantin baru bayar the balance...terima kasih..opie and june...moga dimurahkan rezeki..insya'allah..



ini husband cousin aku..dia pandai main gitar..nyanyi..leh la...
1st day..tak banyak agenda..
pantai depan chalet..cantikkan...!!Semua tengah lepak2...bincang..what's agenda for the nite...
lepas mandi2..dorang semua pakat nak ke masjid kristal...kami dinner kat umah dulu..then baru
gi jenjalan...

my sis, my mom and ibu pengantin lelaki..my beloved aunt..
masjid kristal..cantik kan...
di dlm...bahagian perempun disediakan..telekung..nampak cam baru semuanya..bestkan..siap disangkut lagi....


sila lihat papan tanda nie...siap bagi arahan lagi..kalau nie letak dlm surau kat rhb centre..tempat kerja aku..camana ek??suai tak..hehehehheh
mestila nok...surau tempat beribadat..bukan utk tidur...


ini kawan abg hiza, abg angkat pengantin lelaki..nama dia zul...aku heran sikit ngan fara..dia tak kenal org nie..tapi dia rapat sungguh ngan budak ni...siap suruh zul angkat dia..dukung dia...mmmmmmmmmmm


Masa nie semua tengah memerhati masjid kristal dari jauh..masya'allh..cantiknya...tengok la baju cousin hubby aku..gi masjid pakai seluar pendek..tak sesuai!!

ini adalah baju yg disediakan oleh pihak masjid pada sesiapa yg berpakaian kurang sopan tetapi ingin menunaikan kewajipan...contoh cam hubby cousin aku nie...dorang semua buat solat masjid termasuk dia..tapi dia kena la pakai baju nie..ala2 jubah gitue...utk lelaki dan wanita..wanita siap ada scarf lagi....


tengok amaran ini..sila patuhi arahan ini yea...

Fara with her daddy...

cantikkan lampu dlm masjid nie...

abg sempat lagi posing dlm masjid sbelum menunaikan solat sunat masjid...

lampu masjid color pink...


cowboy tersesat kat masjid...lepas solat..sempat lepas gian jadik cowboy...

nanti aku sambung lagi cerita 2nd day kat kelulut marang..kay!!
maxis broadband aku buat perangai la..lembab sikit...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin