Tuesday, November 25, 2008

UPSR results

Keputusan yg ditunggu-tunggu..akhirnya tiba.......On 12/11/2008...Semalaman aku tak dapat nak tidur... memikirkan result abang..Aku tengok abang ok aje..relaks aje...mama dia aje yang mengelabah semacam...

On 13/11/2008..aku gi sekolah Abang..ada Hari Penganugerahan...Abang terima award for Ketua Pengawas Pusat Sumber Sekolah...dia dapat award and sijil....dari kul 8am sampai kul 1 pm aku kat sekolah...hari penganugerahan tue tamat kul 10.30 am...then aku, ibu bapa yg lain serta guru-guru..berdebar-debar menunggu keputusan....


Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SKBK 2008 on 13/11/2008


Gambar ni menarik perhatian ku...bila farah dah besar esok..aku nak suruh dia masuk apa2 pertandingan atau show sekolah..mesti comel nanti.....tengok la ...comel kan!!!

Ini ada tokoh pelajar sekolah SKBK..yg menarik perhatianku..ibunya lumpuh..kesian kan...keputusannya sama wif abang..anyway, she did her very best...she cried when she got the result... sebak gak aku...tapi its not the end of the world...more to come...no worries...aku lupa nama dia..tapi dia nie cantik cam Kajol..


Abang wif his best friend, Iskandar


The award yang Abang terima


Abang wif his friend, Fitri..comel aje budak nie...


Abang with his PSS and School Prefect's frens...
Entah apa yg dibualkan tue..semua tengah berdebar-debar menunggu results...



Fara nak enter frem kejap with abang n his frens...

Tengok la...budak-budak lepak menanti keputusan...

Ibu-Bapa pun tak sabar menunggu...
Akhirnya..keputusan yg dinanti-nantikan dah tiba...semua pelajar tahun 6 duduk dlm dewan..sementara menantikan guru memanggil nama utk diserahkan slip result...aku nampak cikgu napsah menangis tak henti-henti..aku sebak...mesti ada yg tak kena nie..betulla jangkaanku..keputusan pelajar-pelajar tidak memberansangkan...cuma ada 4 org pelajar yg mendapat 5A, 19 org pelajar mendapat 4 A 1 B dan selebihnya mendapat 3 A 1 B...
Bila cikgu memanggil nama Abang..aku takut..resah...then lepas dia dpt results..dia smile....then dia tunjuk signal bagus...dia dapat 3 A 1 B...alhamdulillah..walaupun...aku set high target for him..tapi takpe la...mungkin belum rezeki lagi nak dpt yg terbaik...aku menangis.......tapi Abang relaks aje...........
Anyway, alhamdulillah...aku tengok pelajar yg lain..yg dpt keputusan yg tidak memberangsangkan..menangis...kesian aku tengok.........
Abang, it is time for you to speed up your learning...next year nak masuk secondary school...do your very best..to be the best among the best....
Insya'allah..Amin..

Saturday, November 22, 2008

Wedding Part II-Norhafizzah bt Ismail a.k.a. Along


Hari nie aku nak cerita pasal wedding Along pulak..nama penuh dia is Norhaffizah bt Ismail...nikah with Borhan on 1/11/2008. Along nie kakak sulung pada Aim, Bang chik (cerita yg aku baru-baru nie) and Le'a...

Along, Aim and Abang chik sanding on 2/11/2008 at Dewan Putrajaya Precint 8.

On 30/10/2008
Malam tue kakkak iparku pakaikan along inai...kami jugak pakai inai...hehehehehhe...harus gitu...


Gambar nie menarik perhatian aku..sebab apa tau..tu rambut anak buah faizal...tegak semacam...tu pompuan tau...entah kenapa rambutnya ala pesen gitu..

Along kena dera

Ini la time kami dera dia..rambut dia masuk mata..jadik aku tak jumpa clip..tapi ternampak klip sidai baju..aku apa lagi..aku ambik n clipkan rambut dia..jadik gak ..heheheheh..jgn marah along...


Tengok la biras ku(yg tengah tue)..dia pun gigih pakai inai....comel tak dia??? yg pakai baju pink tue kakak ipar ku...yg pakai baju warna brown tue anak sulung kakak ipar ku...cantik tak? ada yg berkenan ke? heheheh


White and Red bedroom..itula temanya...tapi utk nikah la...utk sanding laks..temanya purple & gold...

On 1/11/2008


Nikah nya belah petang...


Masa nie nak gi masjid utk bernikah...tengok la my darling...siap bergambar with along..(sepupunya)...amboi........tengok la senyuman galak suami ku ini...



Dalam masjid....takut la tue..takut dan berdebar...selepas 2 X lafaz...sah along jadik bini borhan...


Gambar along dan borhan..bersama sepupu2..sebelah along...ini baru sikit...

Ini sebahagian dari hantarannya..

From belah pengantin lelaki utk along

From belah perempuan utk borhan

Belah malam tue aku n sepupu darlingku serta along ke dewan tengok preparation...pelamin...then letak bunga telur siap2 kat situ..then kita buat small meeting for the next day event...insya'allah..berjalan dgn lancar...

On 2/11/2008


This is the dewan..cantik kan??? Round tables ada 40...

Ini meja makan pengantin for 3 pasangan..Along n borhan kat tengah2..dia diapit both brothers and sister-in-laws...



The pelamin.Along n Borhan..pakai gold sepersalinan..both her brothers and sister-in-laws pakai light purple...This is the 1st time org pelamin tu buat utk 3 pasangan...


Around 12 pm..jemputan dah datang..by the time..semua dah siap..alhamdulillah...aku bahagian jaga tetamu belah lelaki n perempuan..serta tetamu yg dtg...n cake...Biras ku, fiza jaga bahagian tetamu gaks...semuala bekerja....seronok tau...

Ada 2 MCs...sepupu2 darlingku jadik MCs..siap berpantun bagai....


Pengantin tiba with 2 cars.....

Aku suruh anak2 buah ku..standby..dorang kan dah dibahagikan wif their on tugas...berat siut..angkat bunga pahar tue..sian dorang...itula mak teh dah cakap...tapi tuk korang ketegak...kata tak berat..kesian korang..takpe...nanti along kena belanja dorang nie...Si abang and anak buah ku sorang lagi..ditugaskan bawak bunga manggar...


Then pengantin diarak sampai masuk dewan..Kompang dipalu...bertalu-talu..cewah!!!




This is a part from the dishes on meja tetamu belah lelaki and perempuan...



Fara berposing with her cousins (pakai baju pink) Arissa Aleya and Umairah...



Fara menangis...baru lepas bangun tidur..mak dia kan bertugas..jadik bapa dia la yg menjaganya...




Arissa Aleya..pandai posing..comel aje..ini anak buahku yg sulung...anak kesayangan adik ke2 aku..


Sessi bergambar..ini harus ada tau!!..rasa cam...best laks..tengok la ramai photographer yg nak ambik gambar kami nie...heheheh...ada la lebih kurang 6 photographer...




Dah selesai sudah..alhamdullilah..penat la...makanan pun habis...kita yg penanggah nie..tak dpt makan...kesian..nasib baik ada nasi...then telur bunga pahar pun ada lagi...sambal ada sikit...so apa lagi..kami pakat..makan nasi wif telur..pun sodap!! sebab semua dah kelaparan..

Masa nie..2 pasangan pengantin menyibukkan diri gi kuar ambik gambar...then kami...apalagi..selepas berkemas...balik la....

On 8/11/2008, kami ke rumah lelaki laks..kat Cheras Perdana..tema color warna brown gold..cantik kan??

Along, Abang and FaraAku and Along...Masa nie baru nak berangkat ke rumah lelaki...



Birasku pakai baju brown tue...pengapit terjun...hehehhehe
Sama cantik dan sama padan...

Borhan, Amirul, Abang and Along sempat berposing...

Pretty kan? gambar nie yg tercantik....



Ini gambar wife pada sepupu darling ku...cantik kan...tak yah mekap..bersahaja aje...

Ok la...itu saja cerita buat kali nie...nanti aku cerita lagi yea...banyak cerita nie...cuma masa and gambar aje takde lagi nie

Assalamualaikum....

Wednesday, November 12, 2008

Wedding Part 1- Abg chiks


Hi and Assalamualaikum...
This time round aku nak cerita pasal wedding Bang chik's pulak...He is my darling's cousin, mak dia la bela darling aku dari kecik, yg aky panggil mak...Aku loves them so much they are like my own sisters and brothers...Ok enough..ni dah meleret ke tempat lain nie...
Anyway,..ceritanya gini...kita orang bertolak dari Taming Jaya to Muar on 18/10/2008 pagi at 10.00 am..pergi 3 kereta...then singgah kat R& R nilai ..jumpa father in law aku and the geng..tambah lagi 2 kereta..jadik 5 keta berkonvoi...
Jauh gilas ok...penat duduk dlm keta..about 2 pm..baru sampai sana..mana taknya..bila dah bekonvoi tue..ada aje berhenti nya..nak solat, gi toilet...sampai la kat umah yg dorang sewa utk sebelah lelaki iaitu kami semua la...kul 3pm...lapar gilas...tapi nasib baik masa berhenti tue kita dah makan...mak mertua ku..bawak mkn...berkelah kat tepi masjid...
Sampai kat umah tue...kami pun apalagi...berehat la..then around 4.30 pm..dorang neighbours belah pompuan..panggil minum tea...so apalagi...kita makanla...
Ini diantara gambar-gambar yg menarik perhatianku....
Ini gambar pengantin lelaki (pakai cap)...tengah jaga budak...practise la katakan..hehehehe

Ini pertunjukan Kuda kepang dan Bersilat...best tengok...asyik gitue...


Selamat....Bang chik dah nikah....sekali lafaz..Aku betting with Bang chik sebenarnya..kalau dia lafaz lebih dari satu kali dia kena belanja...tapi aku laks yg kalah ...dpt gak dia lafaz sekali aje....konon dia terror la...heheheheh...takpe nanti kak ina belanja kay!! tunggu....

Tengok dengan penuh khusyuknya....



hehehehe...dah jadi suami dah aku...Bang chik..jaga elly elok2 tau...dia tengah pakai gelang...nasib baik ngam...

Tak sabar nak angkat nikah...si pengapit laks yg suspen...



Pengantin perempuan nama panggilan Elly dan ibundanya..menangis ..ooooo....
Bang chik with Aim (brother) and Le'a (little sister Ini pengantinnya..nak gi nikah...tema wedding utk mlm nikah is pink.. Takkan nak ikat sampin pun tak tahu..teruk tul la...
Abang dan Maksu Le'A..sempat berposing atas vespa..setelah kenyang makan..
Selepas makan..balik umah..then pakaikan inai...sebab belah malamnya..nikah...


Jari Bang chik...
Mak gigih pakai kan inai utk bang chik..

Fara and Bang chik...
Entah apa yg dibincangkan tue....

Ini sebahagian dari hantaran belah lelaki kepada belah perempuan..


Ini bentuk bunga rose dibuat mengunakan kuih karas..aku pun tak tahu camana jadik cam nie..jgn tanya..tak pandai masak..hehehe..
bunga telur..

Cuba teka apa nie..? Dlm tue ada apa?


Buah-buahan..


Ini jelly...some sort of jelly la..budak2 suka minum nie...

Ini duit hantaran berbentuk bunga..ini semua..hasil tangan biras aku

Ini aku tempah dari Bake Freshly...tq anna...comel sgt..geram aku tengok..ssorry kengkawan...gambar agak blur sikit...


Aku dan Birasku (Fiza)..comel tak? heheheheh...ada gaya model ka??? Beg Gucci present birthday aku tahun nie..dari best friend a.k.a. my little sister...Cik Siti Amiha Ayu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin