Tuesday, September 23, 2008

Hari Sedih Sedunia

Hari nie hari yg sedih utk aku..hari sedih sedunia....
Aku rasa cam aku ni anak pungut aje...aku aje yg selalu ketinggalan..padahal aku yg sulong...sedih sungguh....sampai hati mak aku tak ajak aku gi jenjalan..bukannya dekat..jauh tue..ke Vietnam...dia, adik bongsu ku and anak kesayangan dia je yg pergi..anak kesayangan dia doctor, anak 1. Dia kata nanti susah tengok anak2 aku macam mana nanti kalau aku gi vacation...takpe la kan...janji ajak..tapi ini tak nak ajak langsung..ini bukan 1st time dia buat gini..dah banyak kali dah..aku malas nak bergaduh ngan dia..tak baik..esok tak diterima liang lahat nanti...naya...
Tapi aku tetap sedih(nangis siut!!)...memang kalau korang baca pun..habis busuk pun korang kata...ala..takpe la..next time ada lagi...atau...anak sulong kena la beralah...
Ini ke nasib anak sulong...selalu dipinggirkan...yg lain ingat kat aku...tapi bila nak gi jenjalan tak pulak ajak aku....sedihnya...bukan mak mertua ke, makcik ke...tapi ini mak aku...mak yg melahirkan aku...
Mungkin ini satu dugaan utk aku lalui di bulan yg mulia nie...takpe...sabar aje la kan.............

Menu Sahur

Aku selalu bangun sahur..memandangkan anak2 bujang aku bersekolah..kesian kalau tak bangun..sapa nak masak utk depa..menu depa senang aje..telur goreng kicap....itu menu si Amirul..dia suka sgt..takde sayur pun tak pe..janji lauk ni ada...si Abang apa-apa pun tak kesah janji makan...Abahnya tak bangun..dia dah supper dulu...senang kerja aku...hish..hish..tak baik..hehehehhe
Cawan ni aku khaskan utk anak2 bujang aku..at least aku tahu walaupun dorang minum 500ml...tak sampai 1 liter..tapi dorang kena gak habis air dlm cawan ni..kalau tak bebel la harimau nie...
Cawan ni aku punya...ini bersamaan wif 500 ml, so aku ambik 1.5 litre guna cawan nie..tea (khas punya..hanya kengkawan aku aje tau ..tea apa..hehehehe) - 500 ml, air suam-1000 ml.
Ini menu aku...oats with F1 shake atau kekadang cornflakes, soya and F1.

Apart of my menu...

Ini menu si Fara Arianna..Dia pun sibuk bangun sahur..kul 5.30 am..ok..tahan tul dia nie..dia dengar abg2 bising kat bawah..dia pun nak join sekali...
Minum ...hausla ...
Dia ni kaki tumpah...tumpah aje memanjang..tension maknya...
Lepas makan..apalagi baring la...

Ini menu abang...
Abang

Fara....


Amirul...sampai tak berbaju la...dia memang susah nak pakai baju bila tidur..org kesejukan..dia kepanasan..tengok la cawan tue..dia pun kena habiskan air suam 500 ml.


Ini balance of the menu..dia mesti tinggal kan telur kuning..cam omaknya..aku tak suka telur kuning..telur putih aje aku suka....




Monday, September 22, 2008

Berbuka di rumah mertua

On Sept 13, 2008 , kami menantu-menantu pakat berbuka rumah mak mertua..hehehehe..kena buat baik nie...setiap keluarga bawak 1 menu..yg dtg hari tue : adik bongsu faizal (fiza n ben) dorang bawak kuih sagu and udang goreng kunyit, kak ina n anak2..husbandnya takde...kerja kat iran...kak ina bawak kerabu sotong, mak mertua (tuan rumah) buat cendol, mak lang @mak kedua faizal n family bawak sambal udang, aku and family..1st time siut...buat triffle..jadik...sedapla...and spagetti...tak pedas..budak-budak boleh makan..tapi yg best nya..licin...tak sangka...bapak mertua aku kata mee spagetthi macam tali guni..apa-apala..asalkan licin...then cousin faizal-kak seha bawak gulai lemak siput sedut...bestnya..dah la pedas..tapi laku gak...then abg sulung faizal bawak kari ikan...sedap..semuanya sedap2...
aku tak sempat ambik gambar daaa....sebab semua dah sedap....terliur....

Ini anak buah faizal yg sulung-dah kerja..tentera laut..amacam cun tak? amirul suka main ngan dia nie...si fara pun tumpang bergambar..


Fara & Amirul


Ini biras aku yg aku sayang dan rapat-Fiza....dia suka budak-budak...ini menantu yg ke 8
Ini biras aku yg sorang lagi..ini menantu yg ke 5..kebetulan lak hari yg kita buat pot luck tue..birthday dia yg ke 36...happy birthday k. ina...semoga murah rezeki dan panjang umur..amin!!
ini anak buah yg terbaru...comel kan..nama dia tak ingat..tapi yg ingat hakim aje la...heheheheh

Biras-birasku sibuk makan siput sedut...sampai tak perasan aku snap gambar...syok makan...
Abang...sedap ko makan kan..semua ko rasa...

Kita orang balik umah kul 10.00mlm....seronok bila kumpul ramai2...



Nanti aku update lagi cerita kay!!
Adios..Amigos.............


Wednesday, September 17, 2008

Tagging

Each blogger must post these rules first* Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.* Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules.* At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.* Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve been tagged, and to read your blog8 random facts/habits about me :



1) suka membebel- expecially kalau ada benda yg buat kita tak senang melihat, mendengar...kuat bebel tau...



2) tak suka wif orang yg cakap belakang..-cakap depan2 aje la...ambik hati kejap aje..then baik semula...



3) suka shopping-itu sebab Allah tak bagi kita pangkat tinggi2..kalau tak, semua yg nak dibelinya...alhamdulillah...



4) suka kumpul kawan.



5) suka tengok anak makan apa yg kita masak-anak selalu cakap sedap ..walaupun tak sesedap mana...husband nak puji..never.



6) suka makan-itu sebab susah nak kurus..heheheheh



7) suka berkawan



8) suka dan sayang sgt wif anak2....especially abang and fara..amirul aku sayang gak..tapi tak seclose budak berdua tue...



ini senarai kengkawan aku yg aku nak tag:-..sorry aku tak tahu nak buat link tue..ampun........



1) ayu

2) buyut gurl

3) eedany

4) ita itu

5)Dz's collection

6) yatie sawanila.com-kawan baru

7)azlina binti mohamd yasin-kawan baru

8)shafa-kawan baru


dah syok membaca..so apalagi...tag la kengkawan yg lain..janji ikut rules diatas ok?
adious!!

* sebenaqnya aku tak tahu apa harus aku cerita kat blog aku nie..dah asyik dok berkicau kengkawan aku semua...so..i hope..yg ni ok...hehehehhehe

Sunday, September 14, 2008

Wednesday, September 10, 2008

Abang's Birthday celebration

On Sunday 24/8/2008, Kami 4 beranak ke OU, TGI friday nak celebrate birthday abang ke 12.
Amirul tak ikut..dia balik kampung...jadik kami sahaja yg pergi...gambar nie on the way ke OU la...




Sampai kat sana ..si fara nampak pulak belon dlm restaurant..apa lagi..merenggek la..nak belon...then waitress tue tempatkan kami kat tengah2 restaurant which I tak suka..I kata can we find another quite place...dia kata ada..tapi smoking area...aku kata ok la...then dia tempatkan kami kat seat yg tepi..ok la..sebab si fara ni susah sikit...kecoh...



Dpt gak duduk kat corner...orang pun tak lalu lalang...



Princess aku nie sempat posing maut...


This menu is for little princess..mushroom soup..tak sedap langsung..memang betul mushroom...bukan yg mcm campbell punya...tak sedap....
Faizal order steak, Abang order prawn, fish & chips, Aku punya..aku order salmon grill...ok la...then aku order brownies with ice cream...and drinks, we ordered tea only...


Teanya special sikit...memang la biasa aje kan..nampaknya..tapi with the small teapot..seorang ok...cantik kan!!


The tea pots..mcm kat arab aje...

Fara sibuk melayan brownies cake wif ice creamSedap nya kek nie...sehingga mejilat jari....


Ini la rupa keknya..tapi ini cuma half aje la..yg another half kat dlm perut..hehehhehe..tapi sedap lagi secret recipe punya..kan ......ayu




Anak bujang aku....Muhammad Fakhruddin Arif..nama dia paling panjang...



Fara makan mushroom soup..sampai meleleh..tengok la tue...nasib baik aku bawak baju spare


Darling aku nie malu-malu kucing...Dia belanja...thanks darling...

Then the next day, kami celebrate rumah mak aku..kebetulan adik aku dari ipoh balik ..cuti seminggu....

Keknya..sedap siut!! Faizal belanja...



Happy birthday to U...let's sing.....


Ini si Arissa Aleya..cucu perempuan yg sulung dan anak kepada adik aku yg kat ipoh tue...anak doctor....comel kan...dia nie polite sgt..compare with fara yg active dan nakal...



Tina (2nd sister) with Arissa Aleya, Suhana (yg bongsu) and My mom (baju merah). Do I look like my mom?


I know I owe all my viewers ...out there wif my stories...in process kay!!... soon..adios!!!




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin