Tuesday, July 29, 2008

DOA

Ya allah Ya tuhan ku...Aku pohon padamu...kau kuatkan la semangat ku...Aku yg kerdil ini...aku terlampau banyak dosa padamu Ya Allah...
Dugaan yang kau berikan ini terlalu hebat...hampir patah dahan ku nie..tapi aku rangkulnya kembali..aku ingat pada keluarga dan anak-anakku...Ya Allah..lindungilah keluarga kami dari malapetaka...kau kuatkan la semangat ku...aku mohon padamu...aku terlalu taksub dengan duniawi..sampai lupa tanggungjawap ku pada mu...Ya allah...ketika dan saat ini aku memerlukan pertolonganmu...
Manusia ini kekadang leka...bila susah teringat pada dirimu...dan bila senang lupa padamu..Manusia itu adalah aku....Aku yang lemah ini...
AMIN

Monday, July 14, 2008

Pokok Mangga



Last Sunday kami ke Selayang umah mak mertua....they called us to come for lunch...mmm..yum-yum...tak boleh ditolak nie..rezeki...dia masak mee rebus...jgn marah..darling aku masak lagi sedap..tak caya tanya ita.itu..mak darling aku ni punya mee.. tak cukup rencahnya...takde cucur udang..kuah tak manis sgt...sorry mak...hehehehhehe Adik-beradik dia tak semua la..kumpul kat umah mak dia..lebih kurang 6/8...adik beradik dia 8 org...kurang 2 keluarga lagi...tapi cukup meriah...berborak berbekalkan gossip terkini..




Petang tue..mak dia suruh la..anak-anak dan menantunya tebang pokok mangga yg ada kat depan rumah..dlm porch...sebab mak tanam another pokok kat luar pagar depan rumah... apalagi...darlingku serta adik bongsunya..memulakan langkah..
Baik-baik darling...dahan tu licin..dah la baru lepas hujan...





Anak-anak ku serta anak buah dan makcik pada anak2 ku nie..seronok kutip buah mangga dari dahan yg jatuh dipotong oleh bapa mereka...




Seronok tul bebudak dan bapak to be ni....Aim ko bila lagi nak beranak pinak??








Sepupu suami ku..AIM...tak yah nak action la...dah tahu ko tue..tak nak nolong..saja aje nak lepak sebab dah kena buli... ialah..asyik nak duduk bawah ketiak isteri aje...heheheh...jgn marah!!

Ini sambah pencicah nya dah siap..sorry tak sempat nak ambik gambar buah mangga tue..tapi byk la gak dpt...aku bawak balik lebih kurang 30 biji.....ya allah pedas...birasku yg ke lapan buat...walaupun sikit...tapi pedasnya ya..amat.




Ini ibu mertua ku (baju putih)..tak nampak muka daa...bersama menantu baru, ila and mak mertuanya (tudung pink)...jenguk kebawah tengok budak-budak dan bapak budak..tengah kendurikan pokok mangga tue...


About 6 pm, kami berkonvoi kerumah adik perempuan darling aku nie..kat puncak apa tah..lebih kurang 10 min la dari umah mak...cantik gak la apartmentnya...980 sq ft...with 3 rooms and 2 bathroom...rumah baru..takde apa sgt..tapi facilities nya yg menariks perhatian anak ku...apa korang rasa?




Apa lagi swimming pool la..tengok si amirul tue..padahal dah mandi..siap pakai baju tidur...and baru lepas ujan...nampak swimming pool...semua tak sabar nak terjun...




Fara Arianna excited at first..tengok air...tapi tak tahan sejuk..ialah baru lepas hujan kan...itu yg melalak tue...
Apa-apa..pun I had a great weekend....













Friday, July 11, 2008

Bertandang ke Rumah Pengantin Lelaki

Ini pengantin nya..Faizal's cousin..Sian ko..kena tinggal..jgn nangis tau!!
Sementara menunggu pengantin bersiap..sempat lagi naik kuda si fara nie...mentang-mentang takde benda nie kat rumah..suka la tue...

Ini birasku (baju warna hijau) with 2 nieces...comel tak?


Ini masa nie..dah balik dari bertandang..transit kat sini utk ke kereta...siap berposing lagi tue...



In Mac 2008, kenduri kat rumah perempuan kat Kuala Selangor. Sebelah lelaki baru aje berlangsung in July 2008..kat Kuala Selangor gak. Pergi berkonvoi 5 biji kereta...then singgah satu tempat nie..sebelum masuk ke kampung rumah belah lelaki nie...singgah utk transit naik train ke rumah pengantin lelaki..class gitu...pengantin pun join naik train...Kita org la yg paling kecoh...walaupun slow drebar tu bawak tapi siap ada drift lagi..sebab simpang nya tajam n train pulak panjang...seronok la..budak-budak and mak budak.















Jalan-Jalan ke Kuala Selangor/Bukit Melawati

Last Sunday (13/7/2008) , went to Kuala Selangor to visit Pak Ngah (Faizal's uncle). Dia buka kedai makan kat sana..apa lagi..masa pergi tue waktu tengahari..apalagi..pulun la dulu..perut berkeroncong. Kedai makan dia depan Bukit Melawati..after makan kami ke Bukit Melawati naik train, tak silap..tambang untuk dewasa RM3, kanak-kanak RM1. Tengok tempat bersejarah..then yg tak bestnya banyak kera ok ...aku takut...geli...mcm2 perasaan la..tapi budak-budak ni suka aje..tambah lagi tok dia orang nie...tak kesah..siap belikan makanan utk kera nie..kera ni pandai kopek kulit kacang dan makan kacang panjang..cuma takde sambal belacan aje lagi..hehehehhe

Fara masa nie takut..then lelama berani laks...

Ini masa nak naik train..siap berposing laks si fara ni ngan tok jang dia...
Takde gambar lagi la..nak tunjuk..sekian...heheheheh


Wednesday, July 2, 2008

Pictures of my family -part 2

My dad and mom..aku ikut muka siapa? cepat teka...

My 2nd sister with her family (Rizal and Arissa Aleya). Anak buah ku yang pertama


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin